Ingyenes lesz a közösségi közlekedés a városban október 31-én és november 1-jén

Sajnos az MLSZ és az M4 Sport vezetősége megoldások keresése helyett némileg cinikusan és a felelősség egymásra, illetve a klubokra való hárításával reagált arra a megkeresésre, hogy ne mindenszentekkor legyen a Vidi-Fradi rangadó. Önkormányzati hatáskörben megtesszük, amit lehet: szándékunk szerint a közösségi közlekedés teljesen INGYENES lesz október 31-én és november 1-jén városunkban - írja bejegyzésében Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere.
2020.10.13. 17:06 |

Tisztelt Fehérváriak!

Több fontos ügy és esemény kapcsán szolgálhatok Önöknek információkkal:

- Múlt heti, a Vidi-Fradi rangadó időpontjának (november 1-je 16 óra) megváltoztatását kérő megkeresésemre a MOL Fehérvár FC még aznap reagált, nyitottak voltak a kompromisszumos megoldásra, amit ezúton is köszönök. Sajnos az MLSZ és az M4 Sport vezetősége megoldások keresése helyett némileg cinikusan és a felelősség egymásra, illetve a klubokra való hárításával reagált. (Az említett levelek sztoriban olvashatóak az oldalaimon.) Sajnálatosnak találom, hogy a magyar futballélet jelentős szereplői ennyire cselekvőképtelenek és rugalmatlanok. Természetesen nem hagyjuk ennyiben a dolgot, megkerestem az ügyben a rendőrséget – velük egyébként egy egyeztetésre is sor fog kerülni. Addig is, amíg válaszukra várunk, önkormányzati hatáskörben megtesszük, amit lehet: szándékunk szerint a közösségi közlekedés teljesen INGYENES lesz október 31-én és november 1-jén városunkban, hogy a terhelt hétvégén lehetőség szerint minél többen a közösségi közlekedést válasszák az autójuk helyett. Többen kérdezték tőlünk, hogy miért nem tiltja be az Önkormányzat a labdarúgó-mérkőzést. Fontos leszögezni, hogy nincs törvényi hatásköre sem a polgármesternek, sem az Önkormányzatnak, hogy sportrendezvényt ne engedjen megrendezni bizonyos időpontokban. Az Önkormányzatot a stadion vonatkozásában pedig bérleti szerződés köti. Köszönöm, hogy a hivatalos szervekkel ellentétben mind a Vidi, mind a Fradi szurkolói közül sokan támogatásukról biztosítottak az ügy kapcsán! Mi megoldásként továbbra is azt látjuk, ha ezt a mérkőzést a felek elhalasztják. Véleményem szerint a kegyeleti jog gyakorlása, valamint a Mindenszentek napjának méltósága is ezt tenné szükségessé!

- Egyeztetést tartottunk ma a szociális intézmények vezetőivel, akikkel rendszeresen online formában értékeljük az aktuális helyzetet, átnézzük az eszközöket, és jó alkalom ez a gyakorlati tapasztalatcserére is.

- A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központjában – ahogy hírül adtuk – egy dolgozó Covid-19 tesztje pozitív lett. Ennek okán valamennyi ellátott és dolgozó pcr tesztelése megtörtént, amelynek eredményeként egy újabb dolgozó tesztje pozitív eredményt mutatott. Ma reggel újabb tesztelés történt, ennek eredménye holnapra várható. Az intézmény ellátottjai és dolgozói – a két korábbi eset kivételével – szerencsére tünetmentesek. A munka nyugodt körülmények között zajlik, az ellátás biztosított.

- Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a szakminisztériummal, hogy a Zöld Busz program pályázat keretében egy elektromos autóbusz (lehetőség szerint Ikarus) egy hónapra Székesfehérváron is bekapcsolódjon a közösségi közlekedésbe, és azt mindenki ingyenesen kipróbálhassa. További információkkal is jövök még később a témában.

- Köszönjük a Cerbona Élelmiszergyártó Kft-nek, akiktől nagyon jelentős mennyiségű adományt vehetett át az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, eddig összesen hat alkalommal, (májustól - októberig), havi kb. 1,5 millió forint értékben. Ennek egy részét már ki is osztották a rászorulók részére, a hosszabb szavatossági idővel rendelkező termékeket pedig raktározták és jelenleg is osztják – ezek a tervek szerint az év végéig kiegészítik az élelmiszercsomagokat, melyeket kiadnak a kollégák.

- Köszönjük a Howmet Aerospace Alapítványnak, hogy több mint 12 millió forinttal támogatta az Alba Innovárt, az ország első digitális élményközpontját. Már nemcsak a többezer diáknak, hanem felnőttképzés számára is nyújt oktatást, és mintául szolgál az ország egészének.

- Egyre több elveszett okmány személyes ügyintézés nélkül, online is pótolható. Ezzel tehermentesítjük az Okmányirodákat, és a járványhelyzetben ez különösen fontos.

- Kreatív fiataloknak egy érdekes országos pályázat!

- A hétvégén bemutatta évadbeli első darabját a Vörösmarty Színház, és holnap készül első bemutatójára a Székesfehérvári Balett Színház. Szombaton az ő próbáikba kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Én a Carmen bemutatója előtti héten jártam náluk, így bizton állíthatom, hogy érdemes a próbateremben is megnézni a táncosokat.

Bár az időjárás elég borongós és városi programjaink többségét is nélkülöznünk kell, egy kis kreativitással és technológiával a következő két hónapban is gazdagodhatunk élményekkel: a Fehérvár Hero applikációban naponta új városi kihívásokat, feladatokat kaphatnak, melyeknek teljesítését pontozza a rendszert, a pontverseny győztese pedig értékes ajándékokkal gazdagodik majd! Az első feladatok már lejártak, de nyugodtan be lehet kapcsolódni később is, a játék ugyanúgy örömet fog okozni! Az applikáció letölthető a Google Playből és az Apple Storeból, érdemes kipróbálni! 

Dr. Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

Közlemények

 1. Csütörtökön és pénteken zárva tart a könyvtár felnőtt kölcsönző részlege

  A „Bartók Béla tér, Fehérvár Új Agórája és környezete közösségi térré fejlesztése" projekt II. ütemének kivitelezése során folyamatban van a Csók István Képtár és a Vörösmarty Mihály Könyvtár Bartók Béla tér 1. szám alatti épületénél a bejárati lépcsők felújítása. A kivitelezési munkálatok előrehaladása miatt október 29-30. napján, csütörtökön és pénteken szükség van a bal oldali főbejárat teljes lezárására. 

  2020.10.28.
 2. A járvány miatt telefonon és e-mailben kereshetik a lakók Horváth Miklós Csaba képviselőt

  A koronavírus-járvány ideje alatt nem tart személyes részvételű fogadóórát Horváth Miklós Csaba Székesfehérváron. Az önkormányzati képviselő telefonon és e-mailben fogadja a lakók megkereséséit.

  2020.10.27.
 3. Forgalomkorlátozások szombaton – a szurkolókra és a sírkertekbe érkezőkre is odafigyelnek

  Október 31-én, szombaton 19.30 órától a MOL Aréna Sóstón rendezik meg a MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A stadion környékén a szurkolókra és a temetőknél megnövekedő gépjármű- és gyalogosforgalomra tekintettel az odavezető útszakaszokon és a parkolóknál a közlekedés segítésére a rendőrség is intézkedéseket tesz, polgárőrök közreműködésével.

  2020.10.27.
 4. Új helyre, a Köfém rendelőbe költözik a fogszabályozási szakellátás november 9-től

  Elköltözik a fogszabályozási szakellátás Székesfehérváron, a Szekfű Gyula utcából. A rendelést a Verseci utcai, azaz a Köfém rendelőben lehet igénybe venni november 9-től. A költözés ideje alatt az ellátás szünetel.

  2020.10.27.
 1. Áramszünet lesz a hét közepén Székesfehérvár több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan október 28-án és 29-én, szerdán és csütörtökön Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.

  2020.10.26.
 2. Mától korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban

  A Mártírok útján zajló csapadékcsatorna-építési munkálatok kapcsán október 26-tól, hétfőtől előreláthatólag november 4-ig, szerdáig korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban. A sávmegszűnések és korlátozások miatt a csomópontban torlódásokra kell számítani. Ezek csökkentése érdekében, aki teheti, válasszon másik útvonalat!

  2020.10.26.
 3. Hétfőtől lezárják a Gáz utca egy részét távhő gerincvezeték javítás utáni útfelújítás miatt

  Azonnali beavatkozást igényel a Gáz utca alatt haladó távhő főgerincvezeték nyomvonalán az útburkolatban bekövetkezett állapotromlás. Október 26-tól, hétfőtől péntek délutánig lezárás lép érvénybe a javítási munkálatok céljából: az utca a 9-11. számú társasházak közötti kijelölt gyalogosátkelőhelyig a Rákóczi utca, valamint Sarló utca irányból zsákutcaként működik. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

  2020.10.25.
 4. Október 31-ig kell leadni az ebösszeíró lapokat

  Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A hónap utolsó napjáig várják azokat az adatlapokat, amelyeket – postai úton július végéig – eljuttattak a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető honlapunkról. Az ebösszeírás során mindenki nyilatkozik a tulajdonában/tartásában élő kutyák számáról.

  2020.10.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1