Ingyenes belvárosi sétát szerveznek a Turizmus Világnapján

A Turizmus Világnapja alkalmából a Tourinform Iroda ingyenes Belvárosi sétával várja az érdeklődőket. A körülbelül 1-1,5 órás séta során a történelmi látnivalókon túl a Hiemer-ház, a Püspöki palota és a Városháza udvarát is meglátogathatják a résztvevők, akiknek így csak a kiállítási belépődíjakért kell fizetniük.
2023.09.25. 15:27 |
Ingyenes belvárosi sétát szerveznek a Turizmus Világnapján

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete hívta életre 1980-ban. Azóta minden ősszel azzal a céllal rendezik meg, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók együtt ünnepeljék a turizmust, valamint felhívják a figyelmet a szektor fontosságára. Az alkalomból szeptember 27-én, szerdán 17.00 órától a Tourinform Iroda Belvárosi sétát rendez.

A Tourinform Iroda elől induló sétán az ezeréves Székesfehérvár történelmi látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők: a híres épületek, szobrok és közterek mellett a házak udvarai is megannyi izgalmas történetet rejtegetnek.

Többek között a Hiemer-ház, a Püspöki Palota, valamint a Városháza udvara is bemutatásra kerül. A séta a felújított Szent István Király Múzeum Rendház épületének udvarán ér véget, ahol a résztvevők kedvezményes áron nézhetik meg a jelenlegi kiállításokat, így a Hadi múltunk kincsestára és a Munkácsy Székesfehérváron tárlatokat is.

A sétán való részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni személyesen a Tourinformnál, telefonon a 06-22-537-261-es számon, e-mailben az idegenvezetes@szekesfehervar.hu címen, vagy ide kattintva lehetséges. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Advent

  Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár, fotópontok és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

  2023.12.03.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog

  Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

  2023.12.03.
 3. Első gyertya Vízivárosban

  December első szombatján elkezdődtek a Vízivárosi Advent programjai. A gyertyagyújtáson Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, valamint dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, majd Tornyai Gábor plébános osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel, a minden emberben ott lakozó jóságról, a készülődés és várakozás öröméről, és a szeretet ünnepének fényéről.

  2023.12.02.
 4. Adventi jótékonysági est

  Rendkívül szeretetteljes hangulatú volt a 18. Ökumenikus Adventi Jótékonyság Est pénteken a Szent István Művelődési Házban. A gyűjtés eredményeként 1 millió 450 ezer forinttal segítettek Kárpátaljai intézményeket.

  2023.12.02.