Indulj a nagyvadak nyomába! - Szika Szombat és Nagyító a Pákozdi Pagonyban

Interaktív ismeretterjesztő programokkal várja a családokat január 21-én, szombaton a Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétumban. A Szika Szombaton szarvasok között lehet sétálni, míg a Pagony Nagyító keretében a hazai nagyvadfajokkal lehet ismerkedni.
2023.01.19. 09:19 |
Indulj a nagyvadak nyomába! - Szika Szombat és Nagyító a Pákozdi Pagonyban

Testközelből megfigyelhetik, sőt, meg is simogathatják a szikaszarvasokat mindazok, akik részt vesznek a Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétumban január 21-én, szombaton 11 órakor kezdődő Szika Szombat című programján.  Ezek az állatok hazánk vadasparkjai közül itt élnek a legnagyobb egyedszámban.

A részvétel a belépőjegy megváltásával ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A jelentkezés az esemény napján, 10.45-ig, a pénztárnál lehetséges, Egyszerre maximum 10 ember tartózkodhat a szikakertben, etetni csak a Vadaspark által kínált ZOO-csemegével lehet. A programsorozat további szombatokon és szerdánként folytatódik.

Hazai nagyvadfajok nyomába eredhetünk a Pagony Nagyító program keretében január 21-én, szombaton 13.30 órától. A program mintegy egyórás állatbemutatóval és látványos etetéssel indul, majd 14.45 órától kézműves foglalkozás is lesz szintén egy órában. Várják mindazokat, akik szeretnék megtudni többek között, hogy mit jelent a búgás, honnan származnak a szikák és hogyan nevezik a vadaspark legsötétebb színű dámbikáját. A program a gímszarvasok kertje melletti ZOO-csemege automatától indul a megadott időpontban, és a belépőjegy megváltásával ingyenes.