Indul az Őszi Sportmámor – ingyenes konditorna, önvédelmi oktatás és örömtánc a Kodály iskolában

Indul az Őszi Sportmámor című ingyenes programsorozat Székesfehérváron. Két hónapon át háromféle sportolási lehetőséget lehet igénybe venni a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében. Lesz zenés konditorna, önvédelmi oktatás és örömtánc. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség által, az Önkormányzat támogatásával szervezett programokról sajtótájékoztató számoltak be.
2023.09.13. 13:26 |
Indul az Őszi Sportmámor – ingyenes konditorna, önvédelmi oktatás és örömtánc a Kodály iskolában

ÖRÖMTÁNC MINDENKINEK
2023. szeptember 19. – november 28.
keddenként 17 és 18 óra között
vezeti: Arany Istvánné

ÖNVÉDELMI ALAPOKTATÁS
2023. szeptember 19. – november 28.
keddenként 18 és 19 óra között
vezeti: Rimai László karate edző, oktató

FITT MIX KONDITORNA ZENÉRE
2023. szeptember 20. – november 29.
szerdánként 18 és 19 óra között
vezeti: Csernus Edina

A részvétel ingyenes. Jelentkezni a megadott helyszíneken és időpontokban lehet. Kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal tiszta talpú sportcipőt vagy edzőcipőt, illetve a torna esetében polifoam szőnyeget is.

Östör Annamára egészségügyi és sporttanácsnok arról beszélt, hogy Székesfehér mindig is híres volt a sportéletéről, itt egyformán fontos az élsport, a versenysport, az egyesületek sporttevékenysége és az iskolai sport. A legnagyobb tömegeket érintő tömegsport az elmúlt évek nehézségei miatt sajnálatosan kevésbé volt hangsúlyos. Rosszak a mutatók, hiszen Magyarországon a lakosság 59 százaléka semmit sem sportol. Ezen szeretne segíteni Székesfehérvár Önkormányzata az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársággal, a Magyar Szabadidősport Szövetséggel és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel közösen.

A közel 10 éves múltra visszatekintő, és Monspart Sarolta nevével fémjelzett Aktív Magyarország program célja, hogy változtasson a rossz hazai mutatókon. Klasszikusan Finnországot hozzák fel jó példának, míg Magyarország általában a sor végén kullog, legyen szó lakossági sportról, versenysportról, az igazolt sportolók számáról – fogalmazott Parall Bálint, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. Kiemelte, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezeteként igyekeznek minden, a hazai sporttevékenységet fellendítő programhoz kapcsolódni. Vannak saját szervezésű futó programjaik, ilyenek a  nordic walking foglalkozások és számos egyéb lehetőség. A lényeg, hogy minél több embert bevonjanak sportolásba.

Az Őszi Sportmámorral párhuzamosan zajlik a Nyitott tornatermek program, melynek keretében 19 helyszínen 20 féle sportolási lehetőséget lehet igénybe venni díjmentesen. A program keretében mintegy 4.500 fő sportol hetente Székesfehérváron. Hamarosan jön a Világgyalogló hónap, az Európai Sporthét és a #BeActive Night kezdeményezés is.

Mindenkit szeretettel várnak, aki szeretne sportosan, egészségesen, aktívan élni!