Városi tanévnyitó a Felsővárosi Iskolában - 965 elsős kezdi meg a tanévet Fehérváron

Közös városi tanévnyitó ünnepséggel kezdődött el a 2018-2019-es tanév Székesfehérváron. A tanévnyitó házigazdája a fennállásának 90. évfordulóját ünneplő Felsővárosi Általános Iskola volt, amely a hagyománytisztelő városrész legfontosabb közösségi tere.
2018.08.31. 18:31 |

A teljes Székesfehérvári Tankerületben 24.134 diák kezdi meg hétfőtől a 2018/2019-es tanévet, a városban 965 első osztályos általános iskolás lesz.

A városi tanévnyitó ünnepségen a Himnusz hangjai után a Felsővárosi Iskola 3. és 8. osztályos tanulói német körtáncokkal és versekkel mutatták be tudásukat, majd Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a diákokat, szülőket és az új tanévet. "Amikor azt mondjuk, hogy ez a város iskolaváros, akkor a jövőnk szempontjából a legfontosabb ismérvét mondtuk el a Székesfehérvárnak. Ezért is szép hagyományunk, hogy minden évben egy központi városi tanévnyitón indítjuk el a tanévet és kívánunk eredményes, szép, nyugodt, békés tanévet." - emelte ki köszöntőjében Cser-Palkovics András.

A polgármester arról is szólt, hogy a Felsővárosi Általános Iskola méltó helyszíne a városi tanévnyitónak nem csak a 90. születésnap miatt, hanem azért is, mert városunkban ez az a városrész, ami leginkább hagyománytisztelő: "Az iskola a hagyománytiszteletnek is központi helye, amiért köszönet illeti az iskola vezetését és tanárait." "Az iskolában töltött évek legfontosabb kérdése, hogy milyenek lesztek felnőttként és mit fogtok tenni felnőttként. Azt kívánom, kapjátok meg azt a tudást, nevelést a szülőktól, családtól, iskolától pedagógusoktól, amivel fel tudtok készülni arra, hogy az életben azt csinálhassátok majd, amit igazán szeretnétek,mert akkor boldog felnőttek lesztek." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere, aki azt kérte a tanároktól, hogy a műsorban szereplő diákok jeles osztályzattal kezdjék az évet.

Köszöntőjében Földi Zoltán, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója kiemelte, hogy iskola 90 éve szolgálja Székesfehérvár oktatásának, nevelésének ügyét.

"Az emlékezés maga az élet, ez hozza létre az egyén esetében az önazonosság tudatát, az öntudatot, a vállalt emberi sorsot. Egy közösségben pedig ez jelenti a valahova tartozást." - tette hozzá az iskola igazgatója, aki gróf. Széchenyi István, a legnagyobb magyar gondolatait is idézte a tanévnyitón: "Az ember élete két részből áll. Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre." Földi Zoltán hozzátette, hogy ezért is kell komolyan venni a tanulást az első naptól kezdve. A városi tanévnyitót Fésűs Irén röplabda edző tanítványainak produkciója zárta.

Szeptemberben a teljes tankerületben várhatóan 24.134 tanulóval indul el a 2018/2019-es tanév, 2.194 elsős kisdiák kezdi meg tanulmányait  összesen 103 osztályban. Székesfehérváron összesen 20 iskolában indul el szeptember 3-án a mindennapos nevelő-oktató munka, a városban 965 iskolakezdő elsős lesz összesen 41 osztályban

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek