Ilyen a Hiemer-házban a fehérvári LEGO kiállítás

A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményeiből láthatunk kiállítást csütörtöktől vasárnapig a Hiemer-ház báltermében. Az érdeklődők egyedi építményeket, különlegességeket, városokat, kalózokat, Star Wars figurákat, lányos asztalokat, klasszikus űrhajókat, régi, új és egyedi vonatokat, középkori katonákat is láthatnak.
2017.04.20. 10:47 |

A kiállításon a 70-es évektől napjainkig lehet megtekinteni nézni egyedi építményeket, különlegességeket, vonatokat, működő modelleket, Mindstroms robotokat, és lesznek Technic és SBRICK bemutatók is. Gyermekek és felnőttek építhetnek, vonatozhatnak, játékos feladatokon vehetnek részt. 

A kiállítás a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak LEGO gyűjteményéből áll.

Fehérvári színes

 1. Gyertyagyújtás és ünnepi fények Székesfehérvár Belvárosában

  Felgyúlt a hitet jelképező első gyertya Székesfehérvár adventi koszorúján vasárnap este a Városház téri színpadon. Dr. Cser-Palkovics András polgármester két, nevelőszülőknél nevelkedő kisgyermekkel együtt kapcsolta fel a Belváros varázslatos díszkivilágítását, ezekkel az ünnepi pillanatokkal nyitották meg a város által szervezett ünnepváró programokat. 

  2021.11.28.
 2. A valódi teljesség a szeretet - egy év kihagyás után tért vissza a Vízivárosi Advent

  Egy év kihagyás után tért vissza a Vízivárosi Advent rendezvénysorozata. Az adventi programsorozat keretében több korosztály is megmutathatta ünnepi műsorát: óvodások, iskolások és nyugdíjasok műsorai színesítették az első gyertyagyújtást. A Vízivárosi Általános Iskola aulájában Dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, valamint Berze János református lelkész közösen gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

  2021.11.27.
 3. A Jancsárkert Termelői- és Biopiacon is felgyúlt az első adventi gyertya lángja

  A hagyományokhoz hűen az adventi időszak beköszöntével, az első szombati piacnapon a Jancsárkerti Termelői-és Biopiacon is meggyújtották az első gyertyát. A piacon már kaphatóak a karácsonyi étkek, és a kézműves termékek egyaránt. Schultz György a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke örömének adott hangot, hogy idén is a vásárlókkal közösen köszönthették az adventet.

  2021.11.27.
 4. Megnyitott a Kori Liget - reggel és este nyolc között várja a korcsolyázókat

  Advent első hétvégéjén megnyitotta kapuit a jeges sportok szerelmesei előtt a Kori Liget, ami az időjárás függvényében tél végéig tart majd nyitva a Zichy ligetben. Szombaton délben nyitott a pálya és egészen az este nyolcas zárásig mindnekinek ingyenes a használat! 

  2021.11.27.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár