Idén is zenei csemegéket kóstolhattunk az Alba Regia Pikniken

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évekkel ezelőtt azzal a szándékkal hozta létre különleges eseményét, az Alba Regia Pikniket, hogy egy új, kötetlen formában történő találkozást teremtsen Fehérváron a Csónakázó-tó partján, melynek szereplői a zenészek, a közönség és természetesen a zene.
2019.07.10. 16:46 |

Idén immár harmadik alkalommal várta a zeneszerető közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

A piknikről nem hiányozhatott a pléd és a kiskosaras uzsonna sem. A zenekar is így várta az érdeklődőket: nemcsak zenével, hanem italokkal, finomságokkal. A helyszínen felállított kis színpad igazi különlegességeket kínált: kürt kvartett, fúvós trió, és barokk muzsika is hallható volt, a csembalón pedig meglepetésvendég játszott.

 A pikniken vidám, kellemes beszélgetést is folytathattak a zenekedvelők és néhány koncertjegy is gazdára talált a Csónakázó-tó partján.

Kultúra

 1. Kórusok Éjszakája - Két székesfehérvári kórus is részt vesz a fesztiválon

  Városunk két énekegyüttese, a Bástya Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus is „fellép” a Kórusok Éjszakáján. A hétéves fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet az énekhang erejére, hogy énekelni jó bárhol és bármikor. A résztvevő 48 kórus három videót készített, amelyet június 6-án szombaton 17 órától a youtube-on tekinthetnek meg az érdeklődők.

  2020.06.05.
 2. Könyvmentők akcióban - töretlenül a fehérvári olvasókért

  Több mint két éve áll Székesfehérváron, belesimulva a Palotai kapu tér látványába a Könyvmentők szekere, ahol a nyitás óta változatlanul, egy buszjegy vagy fagylalt áráért, 300 Ft-ért vehetnek az olvasni vágyók használt, válogatott könyveket.

  2020.06.05.
 3. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.04.
 4. Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból a Trianon 100 eseménysorozat keretében

  Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka