Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót. Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. Az összetartó, városrészét szerető csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.
2018.04.13. 10:19 |

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai.

A környezetszépítő akcióban a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a cserjéket, bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették.

 

A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, ott metszettek is.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.„Önkénteseink idén is megtisztítják a területet, ez már hagyományos, hiszen az Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, mint a nyugdíjas klubok, akik már évek óta segítenek abban, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. A forgalmas tereken, turisták által látogatott részeken dolgoznak, hogy tisztán és rendezetten várjuk az ide látogatókat.” - mondta el Östör Annamária, aki megszervezte azt is, hogy az Öreghegyi Közösségi Házból a klubok elvihetik a kertészkedéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, szemeteszsákokat és gondoskodnak az elszállításról is.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érezik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja a Bory téren, a Mária szobornál és a sűrűn látogatott köztereken.

Közélet

 1. Közel kétszáz leendő hallgató a BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján

  Ismét megtelt a székesfehérvári campus a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napján, amelyen közel kétszáz leendő hallgató vett részt. A résztvevők fele Fejér megyéből érkezett, de sokan jöttek Budapestről és Pest megyéből is. A nyílt nap programjaira az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt várták.

  2019.01.18.
 2. Múzeumigazgatót is választott pénteken a Székesfehérvár képviselőtestülete

  Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának. Kiválasztották a Batthyány úti orvosi rendelő teljes felújításának kivitelezőjét és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét, mely március 1-től a munkaszüneti napokon is kimegy a bevásárlóközpontig. A 2019-es első testületi ülésen pedig már érezni lehetett a közelgő választásokat is.

  2019.01.18.
 3. Gyertyaszentelő Boldogasszony - hálaadás és püspöki mise a Megszentelt Élet Napján

  Február 2-án, szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása napján, 10 órakor a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az ünnep az egész egyház felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a Krisztusba vetett hitre kell hívni a kereső embereket, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek.

  2019.01.18.
 4. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek