Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót. Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. Az összetartó, városrészét szerető csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.
2018.04.13. 10:19 |

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai.

A környezetszépítő akcióban a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a cserjéket, bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették.

 

A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, ott metszettek is.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.„Önkénteseink idén is megtisztítják a területet, ez már hagyományos, hiszen az Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, mint a nyugdíjas klubok, akik már évek óta segítenek abban, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. A forgalmas tereken, turisták által látogatott részeken dolgoznak, hogy tisztán és rendezetten várjuk az ide látogatókat.” - mondta el Östör Annamária, aki megszervezte azt is, hogy az Öreghegyi Közösségi Házból a klubok elvihetik a kertészkedéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, szemeteszsákokat és gondoskodnak az elszállításról is.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érezik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja a Bory téren, a Mária szobornál és a sűrűn látogatott köztereken.

Közélet

 1. Fehérvárra látogatott Böjte Csaba és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar

  Szombaton Székesfehérvárra érkezett a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csabával és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A ferences rendi szerzetes este a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban celebrált szentmisét, a kórus csodálatos énekhangjainak kíséretében.

  2018.07.21.
 2. Robotok, 3D nyomtatók és programozás az Alba Innovár Digitális Alkotótáborában

  Idén nyáron második alkalommal várta Digitális Alkotótáborába a diákokat az Alba Innovár. A hét folyamán a gyerekek szórakoztató formában ismerkedhettek meg a legmodernebb digitális eszközökkel és oktatási rendszerekkel.

  2018.07.21.
 3. Idén is pályázhatnak fehérvári fiatalok pécsi kollégiumi férőhelyekre

  Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.

  2018.07.21.
 4. Szombaton Fehérvárra érkezik Böjte Csaba és Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.20.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek