Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót. Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. Az összetartó, városrészét szerető csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.
2018.04.13. 10:19 |

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai.

A környezetszépítő akcióban a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a cserjéket, bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették.

 

A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, ott metszettek is.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.„Önkénteseink idén is megtisztítják a területet, ez már hagyományos, hiszen az Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, mint a nyugdíjas klubok, akik már évek óta segítenek abban, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. A forgalmas tereken, turisták által látogatott részeken dolgoznak, hogy tisztán és rendezetten várjuk az ide látogatókat.” - mondta el Östör Annamária, aki megszervezte azt is, hogy az Öreghegyi Közösségi Házból a klubok elvihetik a kertészkedéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, szemeteszsákokat és gondoskodnak az elszállításról is.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érezik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja a Bory téren, a Mária szobornál és a sűrűn látogatott köztereken.

Közélet

 1. Környezeti neveléssel kapcsolatos terveket ismertettek a Városházán

  A Föld Napja adta annak a fórumnak az aktualitását, amelyen a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai, a Környezetvédelmi Iroda vezetője és a székesfehérvári általános iskolák környezeti nevelői vettek részt Székesfehérvár Önkormányzatának környezetvédelmi tanácsnoka hívására, hétfőn, a Városháza dísztermében.

  2018.04.23.
 2. Érdemes Fehérváron egyetemistának lenni – duális képzések a fehérvári Corvinuson

  Duális Információs Napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városházán, a 2018-as duális képzések céges partnereivel közösen. Az egyre népszerűbb képzési forma előnyeiről, a képzés módjáról és a jelentkezés feltételeiről az intézmény és a cégek képviselői adtak tájékoztatást a diákoknak. 

  2018.04.23.
 3. Karitász program az öngondoskodó háztartásokért a fehérvári egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász idén tavasszal 15 település 100 családja számára juttat el ingyenesen 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot. A segélycsomag tartalma: karalábé, petrezselyem, cékla, spenót, fejes saláta, spárgatök, sütőtök, uborka, sárgarépa, zöldborsó, kukorica, dughagyma, étkezési szárazbab és virágmag. A vetőmagcsomag értéke 3.100,- Ft. Az adományokat a Székesfehérvári Karitász 11 önkéntes plébániai karitászcsoport munkatársainak a segítségével osztja ki. 

  2018.04.23.
 4. Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás Székesfehérváron

  Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Az első alkalom május 4-én pénteken 12 és 14 óra között lesz.

  2018.04.23.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek