Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót. Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. Az összetartó, városrészét szerető csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.
2018.04.13. 10:19 |

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai.

A környezetszépítő akcióban a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a cserjéket, bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették.

 

A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, ott metszettek is.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.„Önkénteseink idén is megtisztítják a területet, ez már hagyományos, hiszen az Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, mint a nyugdíjas klubok, akik már évek óta segítenek abban, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. A forgalmas tereken, turisták által látogatott részeken dolgoznak, hogy tisztán és rendezetten várjuk az ide látogatókat.” - mondta el Östör Annamária, aki megszervezte azt is, hogy az Öreghegyi Közösségi Házból a klubok elvihetik a kertészkedéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, szemeteszsákokat és gondoskodnak az elszállításról is.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érezik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja a Bory téren, a Mária szobornál és a sűrűn látogatott köztereken.

Közélet

 1. Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes (1924-2018)

  Életének 94. esztendejében, hétfőn elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja, szentszéki ügyhallgató a Ciszterci Nagyboldogasszony templom nyugalmazott plébánosa. Ujfalussy Ottó 1924-ben született, Bécsben. Pappá szentelése 1947-ben, Zircen történt. 1996-2018-ig, huszonkét esztendőn át szolgált Székesfehérváron. 2017. július 1-jén ünnepelte rubinmiséjét, mely alkalomból Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette és díszoklevelet adományozott neki. 

  2018.10.22.
 2. 1956 - a Fadrusz-keresztnél imádkoztak a történelmi egyházak képviselői

  A történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői, valamint emlékezők százai imáztak együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért Spányi Antal, megyés püspök meghívására hétfőn délelőtt Szent Imre-templom falán elhelyezett Fadrusz-keresztnél elhelyezett emléktáblánál.

  2018.10.22.
 3. Kegyeleti napok - számos intézkedéssel segítik a temetőlátogatást Fehérváron

  Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Székesfehérvár Városgondnoksága. A sírhelyek rendbe tételéhez kőzúzalékot biztosítanak 2018. október 24-én mind a 9 önkormányzati temetőben. Összesen 36 köbméternyi követ szállít ki a temetőkertekbe a Városgondnokság. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

  2018.10.22.
 4. Az Erasmus + pályázati lehetőségeiről tájékoztatják a diákokat csütörtökön

  Az Erasmus+ program pályázati lehetőségeit ismerteti Pribil-Kövesdy Döniz, a Tempus Közalapítvány pályázati referense a III. Béla király téren található VMK Pedagógiai Szakkönyvtárában október 25-én csütörtökön 16 órától.

  2018.10.21.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek