Idén is dobozolásra hív a Baptista Szeretetszolgálat – indul az Országos Cipősdoboz Akció

Minden eddiginél nagyobb szükség van idén az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindítja karácsonyi adománygyűjtését, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót. A szervezők péntektől december 20-ig országszerte 203 adományponton veszik át a felajánlásokat, sőt – a járványra való tekintettel – az adakozni vágyóknak lehetőségük van virtuális cipősdobozzal is szebbé tenné a rászoruló gyerekek ünnepét.
2020.11.27. 10:37 |

A 17. Országos Cipősdoboz Akció keretében 203 gyűjtőponton – Székesfehérváron is négy helyszínen – várja az ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat.

Idén nem épülhet fel Budapest szívében a Cipősdoboz Vár, ezért a szervezők kibővítették az online dobozolás lehetőségét: játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével is lehet érintésmentesen adományozni, akár a www.ciposdoboz.hu oldalon keresztül.

Ha valaki idén is személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal, például játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel vagy könyvvel.

Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. Ezután keresse meg a legközelebbi cipősdoboz gyűjtőpontot, ahonnan majd önkéntesek juttatják el az ajándékokat a gyermekotthonok, a nagycsaládos szervezetek, a kórházak, a fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, az egyesületek, az alapítványok, és a családsegítő szervezetek részére.

A kisgyermekek a jelenlegi járványügyi helyzetben is a lehető legnagyobb biztonsággal vehetik majd át meglepetéseiket, ugyanis a Baptista Szeretetszolgálat idén az ajándékokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolja és kezeli.

Az elkészült ajándékcsomagokat legkésőbb december 20-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre, amelyek listája a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható számos további hasznos információval együtt.

Közélet

 1. NAP A NŐKÉRT – szűrővizsgálatok és mellrák elleni séta október 9-én, szombaton

  Székesfehérvár egészségfejlesztésében kiemelt szerepet kap a nők egészségének védelme, megőrzése. Ennek jegyében telik október 9-e, szombat is, amikor NAP A NŐKÉRT mottóval szerveznek tematikus egészségprogramot a hölgyekért.

  2021.09.28.
 2. Fehérvári középiskolások és fogyatékkal élők szerezhettek közös élményeket a Rác utcában

  Akadálymentesített idegenvezetés címmel zajlott program kedden délelőtt a Rác utcában a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében. A társadalmi érzékenyítés jegyében zajló rendezvényen hunyadis diákok közösen vettek részt kézműves foglalkozásokon és látogattak műemlékeket fogyatékos emberekkel, közös élményeket átélve.

  2021.09.28.
 3. Tehetség a négyzeten - az érzelmi kommunikációról is szó volt az MCC Szülők Akadémiáján

  Tehetség a négyzeten címmel tartottak előadást hétfőn a Mathias Corvinus Collegiumban, a Szülők Akadémiája programsorozat keretében. Hal Melinda, az MCC – Mindset Pszichológia Iskola műhelyvezetője a szülői kapcsolódásról, menedzsmentről, szeretetről osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, akik kérdezhettek is a szakembertől.

  2021.09.27.
 4. Közös emlékezés a Gac-oldalban az elesett fehérvári honvédekre

  Nem csak Székesfehérváron, Gyergyószentmiklóson is közösen emlékezett a két város a Gac-hegy oldalában 77 évvel ezelőtt elesett 159 fehérvári honvédra. A tragédia helyszínén tartott megemlékezésen Deák Lajosné önkormányzati képviselő, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka és dr. Karsai Béla a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke képviselte Székesfehérvárt.

  2021.09.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár