Húsznál is több termelő százhúsz tétele volt kóstolható a IV. Nagy Fehérvári Bormustrán

Huszonöt - köztük tíz fejér megyei - borászat több mint százhúsz borát kóstolhatták meg a IV. Nagy Fehérvári Bormustra résztvevői szombaton. A hazai borfogyasztás kultúrájának fejlődését jól bizonyítja, hogy megtelt a Szent István terem fehérvári borbarátokkal.
2019.01.12. 19:13 |
Húsznál is több termelő százhúsz tétele volt kóstolható a IV. Nagy Fehérvári Bormustrán

„A hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az első ilyen rendezvényt annak idején és - mivel eljutottunk a negyedik alkalomig - úgy látszik, hogy bevált és jól működik.” - emelte ki Fáncsi Viktória, főszervező, aki hozzátette: „örülünk, hogy a kisebb borászatokat is be tudjuk mutatni a fehérvári közönségnek.

A IV. Nagy Fehérvári Bormustrán részt vett többek között a Balla Géza Pincészet, a Dominium Pincészet, a Borbély Családi Pincészet, a Koch Borászat, a Babarczi Szőlőbirtok és Pince, a Cseri Pincészet, a Friday Winery, a Geszler Családi Pincészet (Móri borvidék),

a Sáfrán Pince, a Csóbor Pincészet, a Holdvölgy Pincészet, az Etyeki Kúria Borgazdaság Winery, a Ferdinánd Pincészet, az ApróKertek, a Csobánci Bormanufaktúra, Nagy Gábor és Társa Kispincészet, a Zsirai Pincészet, a Geönczeöl Pince, a Frittmann Borászat, a tapolcai Nagy & Nagy Borászat, a sukorói Bella Pince, a pákozdi Csordás és Nagy Pince is.

Az ételekről idén is a Hatpöttyös Étterem, az aláfestő zenékről Dj. Ernő Piaf gondoskodott.