Huszonhárommal vezetett szünetben, mégis kikapott Pécsen az Alba

Két, egyaránt 2-2-es mérleggel álló csapat találkozott a kosárlabda-bajnokságban Pécsen. Az első két negyed alapján úgy tűnt, az Alba fordítja pozitívba az idényt, hiszen magabiztosan vezetett. Utána viszont jöttek a hazai légiósok, és pazar második félidővel a hajrában megfordították a meccset.
2021.10.10. 19:59 |

Jól kezdett az Alba, Stark vezérletével már az első negyed felénél tízpontos előnyt dolgozott ki. Vojvoda Dávid is pályára léphetett betegsége után, és ő is hozzátett a magabiztos vezetéshez, amely aztán a második negyedben csak tovább nőtt. Ebben a játékrészben védekezésben is odatette magát az Alba: bár Bryson révén a hazaiak nyitottak triplával, a félidőig hátralévő csaknem tíz percben már csak 9 pontot engedett nekik Dejan Mihevc csapata. A negyed közepén 11-0-at is rohant a Fehérvár, szünetig pedig alaposan megszórta a Pécset, félidőben kereken 60 pontnál jártak a vendégek, akik közül Laksa három triplát is elsüllyesztett.

A harmadik negyed elején viszont a Pécs volt jobb támadásban, amerikai légiósai pontjaival közelebb zárkózott, időt is kért a fehérvári vezetőedző. Nem nagyon jött be, sokkal kevésbé volt hatékony a csapat, ráadásul ebben a periódusban a védekezés sem állt össze igazán. 30 pontot szórt a Pécs, ezúttal a triplákban is a hazaiak jeleskedtek, és nyílttá tették a korábban simának tűnő meccset. A negyedik negyed elején Vojvoda és Steele kicsit szellősebbé tette az állást, de ekkor már nagyon pörögtek a pécsiek is. Ráadásul ekkor már nem akadályozta őket a fiatal szabály sem abban, hogy legerősebb ötösükkel játsszanak. Ivosevék egy 8-0-ás futással a meccs hajrájában át is vették a vezetést. Az utolsó percben Steele még kiegyenlített, de Bíró triplája döntőnek bizonyult.

Extra második félidőt futott, és pazar dobóformával, légiósai vezetésével végül nyert a Pécs a védekezésben szünet után „eltűnő” Albával szemben.

PVSK- Veolia – Alba Fehérvár 103-99 (24-33, 13-27, 30-14, 36-25)

Alba: Stark 21/6, Mulalic 6/3, Laksa 18/12, Lukács N. 15/6, Steele 10. Csere: Vojvoda 9/3, Szabó Zs. 2, Omenaka 8, Pongó 10/3, Takács Ma., Takács Mi.

Sport

 1. Győzelemmel tértek haza Győrből a Honvéd Szondi asztaliteniszezői

  A Honvéd Szondi Székesfehérvár első csapata Győrbe látogatott a hétvégén az Extra Liga 6. fordulójában, míg az NB II-es gárda Bonyhádon mérkőzött meg.

  2021.10.24.
 2. Hosszabbításban kapott ki a címvédőtől a Volán az ICEHL-ben

  Először túlórázott ebben a szezonban a Hydro Fehérvár AV19, amely az osztrák bázisú liga címvédőjét, a Klagenfurtot fogadta a Raktár utcában. 1-0-ra és 2-1-re is a vendégek vezettek, de ezekre volt válasza a Volánnak. Az extra játékidőben aztán gyorsan döntött a KAC, így egy pont jutott Kuraltéknak.

  2021.10.24.
 3. Ismerős dramaturgia: nagy előnyt adott le és kikapott az Alba Fehérvár

  A kosárlabda-bajnokságban eddig alulteljesítő Alba Fehérvár remek első félidőt produkált támadásban és védekezésben is az előző idény ezüstérmese ellen. Ötvenet dobtak szünetig és vezettek a fehérváriak. De hiába volt húsz pont is az előny, szünet után hamar egyenlített a Szolnok. A negyedik negyedben megint elment tízzel, de így sem tudta megnyerni a meccset az Alba Fehérvár. Alba Fehérvár - Szolnok 81-88

  2021.10.24.
 4. Jégkorong: székesfehérvári bomba robbant a diósgyőri jégcsarnokban

  Finoman szólva is örömteli bombameglepetésról számolhatunk! És akkor még nem illettem valami frenetikusan nagy szóval azt ami történt Diósgyőrben! Mert az Erste Bank Liga vasárnap kora délutáni mérkőzésén a Titánok nagy meglepetésre győztek.

  2021.10.24.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak