Húsz fehérvári alkotó mutatkozik be a pénteken nyíló Téli Tárlaton

Hagyományosan a Pelikán Galériában nyitják meg a fehérvári képző-, ipar- és fotóművészek közös Téli Tárlatát. A november 6-án, pénteken 18.00 órakor kezdődő kiállítást december 18-ig láthatják az érdeklődők.
2020.11.05. 13:56 |

Húsz alkotó mutatkozik be a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett Téli Tárlaton a Pelikán Galériában.

A képző-, ipar- és fotóművészeti csoportos kiállításának kurátora Szűcs Angéla, a társaság vezetőségi tagja, aki a november 6-án, pénteken 18 órakor kezdődő megnyitón köszönti a vendégeket, a tárlatot Gärtner Petra művészettörténész ajánlja a résztvevők figyelmébe.

A kiállítás december 18-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig látogatható, a belépés díjtalan.

Kultúra

 1. A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesül Zemlényi Katica, karnagy

  A Magyar Kultúra Lovagja cím adományozását az 1997-ben létrejött Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezte 1998-ban a határon belüli, illetve határokon túli közművelődési, irodalmi, zenei, művészeti teljesítmények elismerésére. 

  2021.01.20.
 2. „Szívünkben és lelkünkben kell emléket állítani” - fogadalmi mise Szent Sebestyén napján

  Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, szerdán, - számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, - egyszerű külsőségek mellett, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte Fehérvár a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.

  2021.01.20.
 3. Névadó pályázatot hirdetett új lakójának a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Új lakó, egy színes babzsák érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár gyermekrészlegébe. A vicces, nagyméretű figurát adományként kapta az intézmény, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek használhassák olvasás közben. Most keresik a legjobb nevet a figurának, melyre az intézmény pályázatot hirdetett a Facebook-oldalán február 12-ig. A nyertest gyermekkönyvvel jutalmazzák.

  2021.01.20.
 4. Összművészeti gálaműsor a Magyar Kultúra Napján

  Összművészeti gálaműsorral ünnepli Székesfehérvár a Magyar Kultúra Napját január 22-én. A kultúra helyi képviselői a Vörösmarty Színházba viszik magukkal a nézőket, hogy a komolyzene, a balett, a néptánc és a színművészet egy-egy szeletéből adjanak ízelítőt. A járványhelyzet miatt a rendezvényt online, a Fehérvár Televízió és a város honlapjának élő közvetítésén keresztül követheti a közönség. A Belvárosban szabadtéri kiállítás nyílik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka