Hunyadis diákok utazhatnak angliai szakmai gyakorlatra az Erasmus + programmal

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaznak Brightonba és Londonba. A huszonnégy informatikai és ügyviteli szakképzős diák idén szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhet idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.09.04. 12:32 |

Az Európai Unió még 2014. januárban indította el az új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját, az ERASMUS+-t. A program célja, hogy a diákok megismerjenek egy idegen kultúrát annak minden előnyével, és hátrányával. 

Tanulják meg elfogadni a kulturális eltérésekből adódó esetleges nehézségeket, és alkalmazkodjanak azokhoz. Mindezeket naponta gyakorolhatják, a munkahelyeiken, a szállásokon, a szobatársukkal, a házigazdákkal és a velük lakó- szintén a programban részt vevő- külföldi diákokkal szemben egyaránt.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat az utazás előtt a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőség a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére.

"Ők a város jövője, de fontos, hogy a diákok belelássanak abba is, hogyan élnek, tanulnak, dolgoznak a kortársaik a világ más pontján. Jó alkalom ez az utazás arra is, hogy a magyar szakképzést népszerűsítsük külföldön, hiszen büszkék lehetünk a magyar szakképzés rendszerére." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be.  

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen fognak dolgozni a három hét során. A kint tartózkodás a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent majd.

Gyenei Magdolna igazgató igazgató azt kívánta a diákoknak, hogy a lehető legteljesebb élményanyaggal érkezzenek vissza Fehérvárra. 

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2