Hunyadis diákok utazhatnak angliai szakmai gyakorlatra az Erasmus + programmal

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaznak Brightonba és Londonba. A huszonnégy informatikai és ügyviteli szakképzős diák idén szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhet idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.09.04. 12:32 |

Az Európai Unió még 2014. januárban indította el az új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját, az ERASMUS+-t. A program célja, hogy a diákok megismerjenek egy idegen kultúrát annak minden előnyével, és hátrányával. 

Tanulják meg elfogadni a kulturális eltérésekből adódó esetleges nehézségeket, és alkalmazkodjanak azokhoz. Mindezeket naponta gyakorolhatják, a munkahelyeiken, a szállásokon, a szobatársukkal, a házigazdákkal és a velük lakó- szintén a programban részt vevő- külföldi diákokkal szemben egyaránt.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat az utazás előtt a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőség a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére.

"Ők a város jövője, de fontos, hogy a diákok belelássanak abba is, hogyan élnek, tanulnak, dolgoznak a kortársaik a világ más pontján. Jó alkalom ez az utazás arra is, hogy a magyar szakképzést népszerűsítsük külföldön, hiszen büszkék lehetünk a magyar szakképzés rendszerére." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be.  

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen fognak dolgozni a három hét során. A kint tartózkodás a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent majd.

Gyenei Magdolna igazgató igazgató azt kívánta a diákoknak, hogy a lehető legteljesebb élményanyaggal érkezzenek vissza Fehérvárra. 

Közélet

 1. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 2. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.
 3. Véradást szerveznek a Videoton Orvosi Rendelőjében augusztus 22-én

  Augusztus 22-én csütörtökön mindenkit szeretettel várnak 9 és 16 óra között a VIDEOTON Orvosi Rendelőjében, ahol minden véradót értékes meglepetés vár.

  2019.08.21.
 4. Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

  Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek