Hunyadis diákok utazhatnak angliai szakmai gyakorlatra az Erasmus + programmal

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaznak Brightonba és Londonba. A huszonnégy informatikai és ügyviteli szakképzős diák idén szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhet idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.09.04. 12:32 |

Az Európai Unió még 2014. januárban indította el az új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját, az ERASMUS+-t. A program célja, hogy a diákok megismerjenek egy idegen kultúrát annak minden előnyével, és hátrányával. 

Tanulják meg elfogadni a kulturális eltérésekből adódó esetleges nehézségeket, és alkalmazkodjanak azokhoz. Mindezeket naponta gyakorolhatják, a munkahelyeiken, a szállásokon, a szobatársukkal, a házigazdákkal és a velük lakó- szintén a programban részt vevő- külföldi diákokkal szemben egyaránt.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat az utazás előtt a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőség a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére.

"Ők a város jövője, de fontos, hogy a diákok belelássanak abba is, hogyan élnek, tanulnak, dolgoznak a kortársaik a világ más pontján. Jó alkalom ez az utazás arra is, hogy a magyar szakképzést népszerűsítsük külföldön, hiszen büszkék lehetünk a magyar szakképzés rendszerére." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be.  

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen fognak dolgozni a három hét során. A kint tartózkodás a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent majd.

Gyenei Magdolna igazgató igazgató azt kívánta a diákoknak, hogy a lehető legteljesebb élményanyaggal érkezzenek vissza Fehérvárra. 

Közélet

 1. אזכרה - a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján emlékeztek

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján tartottak megemlékezést a fehérvári zsidó temető mellett található Mártírok Emlékcsarnokában. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2019.06.16.
 2. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 3. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 4. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek