Hunyadis diákok utazhatnak angliai szakmai gyakorlatra az Erasmus + programmal

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaznak Brightonba és Londonba. A huszonnégy informatikai és ügyviteli szakképzős diák idén szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhet idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.09.04. 12:32 |

Az Európai Unió még 2014. januárban indította el az új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját, az ERASMUS+-t. A program célja, hogy a diákok megismerjenek egy idegen kultúrát annak minden előnyével, és hátrányával. 

Tanulják meg elfogadni a kulturális eltérésekből adódó esetleges nehézségeket, és alkalmazkodjanak azokhoz. Mindezeket naponta gyakorolhatják, a munkahelyeiken, a szállásokon, a szobatársukkal, a házigazdákkal és a velük lakó- szintén a programban részt vevő- külföldi diákokkal szemben egyaránt.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat az utazás előtt a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőség a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére.

"Ők a város jövője, de fontos, hogy a diákok belelássanak abba is, hogyan élnek, tanulnak, dolgoznak a kortársaik a világ más pontján. Jó alkalom ez az utazás arra is, hogy a magyar szakképzést népszerűsítsük külföldön, hiszen büszkék lehetünk a magyar szakképzés rendszerére." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be.  

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen fognak dolgozni a három hét során. A kint tartózkodás a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent majd.

Gyenei Magdolna igazgató igazgató azt kívánta a diákoknak, hogy a lehető legteljesebb élményanyaggal érkezzenek vissza Fehérvárra. 

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek