HR Fest Székesfehérvár - középpontban a digitális kultúra

2020-ban országos turnéra indult a HR Fest, hogy Budapest, Debrecen és Győr mellett Székesfehérváron is megpezsegtesse a HR szakmát, valamint inspiráló keretet biztosítson az országos és régiós HR – és cégvezetők találkozásának. A fehérvári rendezvény középpontjában a digitalizáció állt, amelynek hatásai alapjaiban változtatják meg a HR szakmát.
2020.02.13. 10:38 |

A HR Fest Székesfehérvár rendezvényen számos érdekes előadást hallhattak a szakma képviselői hazai sztárelőadóktól a HR szakmáról és a munka világáról.

Az eseményt Tóth Gergely, a HR Fest alapító nyitotta meg, aki kiemelte, hogy olyan témákkal találkozhatnak a résztvevők, amelyek ebben a régióban különösen fontosak, érdekesek. A HR Fest missziójáról szólva kiemelte, szeretnék megmutatni, hogy nem csak Budapesten van élet: tavaly 450 fős győri és 320 fős debreceni rendezvényt szerveztek, idén pedig több mint 500 résztvevő vesz részt a HR Fest Székesfehérvár programon. Elmondta, hogy szeretnék megmutatni a jó gyakorlatokat, sikereket, amiből sokat tanulhatnak egymástól a szakemberek.
Köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy több mint 500 résztvevővel kerülhet sor a székesfehérvári HR Festre, ami jól mutatja, hogy ez a város megközelíthetősége okán különösen alkalmas arra, hogy nagy dunántúli programoknak, vagy Budapest melletti programoknak adjon helyet. Hozzátette, hogy a szakmai rendezvény a város életében kiemelten fontos területtel foglalkozik, hiszen Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legfontosabb ipari központja, ahol több mint 70 ezer munkahely van és több mint 32 ezer ingázó munkavállaló jár be nap mint nap dolgozni. "Ez is mutatja, hogy Székesfehérvár gazdaságában milyen fontos a humánpolitika és az, hogy az embereket meg tudják szólítani a HR szakmában dolgozók. Fontos az is, hogy a munkahelyeken jól érezzék magukat az emberek, hiszen az életünk jelentős részét munkahelyünkön töltjük." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere, aki a HR szakma másik vetületéről, a munkaerő kiválasztásról is szólt: "Széles spektrumban mozog azoknak a szakmáknak a száma, ahol munkaerőhiány van a városban a villanyszerelőtől az óvodapedagógusig. Ezek a kérdések nem választhatóak el az oktatástól: ma már elsősorban készségeket kell átadni a fiataloknak, de nem feledkezhetünk el a felnőttképzésről sem, különösen a digitalizáció és az ipar 4.0 tükrében." - tette hozzá.

A HR Fest Székesfehérvár központi témája a digitalizáció volt annak tükrében, hogy a mesterséges intelligencián alapuló megoldások terjedését nem hogy megállítani, de lassítani sem nagyon lehet.

Az előadók kiemelték, hogy az okos eszközök és robotok alkalmazása még annál is gyorsabb folyamat lehet, mint amit számos, a témával foglalkozó előrejelzés felvet. A rendezvényen Kővári Adrienn, a Borealis Consulting üzletfejlesztési menedzsere Digitális lépésváltás a visszajelzési kultúrában címmel tartott előadást, a HR – Network Kerekasztal beszélgetés pedig azt a témát járta körül, hogy a cégek hogyan válasszanak HR Tech-et?

Gazdaság

 1. Az Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének eredményeit és terveit ismertették

  Évindító sajtótájékoztatón számolt be Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke a kamara tavalyi eredményeiről és idei tervekről pénteken. Az eseményen szó esett az őstermelői igazolványokról, a Fejér Termék-pályázatról és a gazdatársadalomban szükséges generációváltásról is.

  2020.02.07.
 2. Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé

  A turizmus.com gondozásában megjelent TOP 50-es kiadványban Székesfehérvár is helyet kapott, mint a tavalyi év alapján a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város egyike. Egy város számára mindig nagy elismerés és büszkeség valamiben a legjobbak között szerepelni. Most sincs ez másképp, amikor Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé a turizmus.com tavalyi évi eredmények alapján közzétett értékelése szerint. 

  2020.02.05.
 3. Milyen társadalmi és gazdasági hatásai lesznek a robotizációnak?

  Alba köszöntötte a Hiemer-házban az ipar 4.0 gazdasági és várható társadalmi hatásai Székesfehérváron című műhelykonferencia résztvevőit. A Prosperis Alba Kutatóközpont megbízásából a 18 év fölötti fehérváriak körében végeztek reprezentatív adatfelvételt és tíz fehérvári nagyvállalat vezetőjével készült interjúkkal gyűjtötték össze az Ipar 4.0-val kapcsolatos jövőbeli elképzeléseket.

  2020.02.04.
 4. Pályázat indul a „Fejér Termék" elismerés elnyerésére

  A Fejér Megyei Önkormányzat „Fejér Termék” elismerés elnyerésére pályázatot hirdet. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének - hagyomány, érték, minőség - való megfelelés hangsúlyozása. A pályázati felhívás a Fejér Megyei Önkormányzat honlapján található. Benyújtási (postai úton történő beérkezés) határidő: 2020. február 28.

  2020.02.03.
 1. Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

  Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.

  2020.01.28.
 2. Megbízhatóság - ismét Bisnode AAA tanúsítványt kapott a fehérvári Videoton Holding

  Idén is megkapta a Videoton Holding ZRt. a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítvány azt jelzi, hogy a VIDEOTON-nal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  2020.01.27.
 3. Cégalapítás, székhelyszolgáltatással

  Egyre keresettebb szolgáltatás a székhelyszolgáltatás. A Logosz Cégcsoport egyik szolgáltatáskörébe is beletartozik a székhelyszolgáltatás, de más szolgáltatásokat is felkínálnak az ügyfeleik számára, úgy, mint cégalapítás, cégmódosítás, cég adás-vétel és bélyegzőkészítés. Magyarországon már 19 irodában működnek. 

  2020.01.25.
 4. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek