HR Fest Székesfehérvár - középpontban a digitális kultúra

2020-ban országos turnéra indult a HR Fest, hogy Budapest, Debrecen és Győr mellett Székesfehérváron is megpezsegtesse a HR szakmát, valamint inspiráló keretet biztosítson az országos és régiós HR – és cégvezetők találkozásának. A fehérvári rendezvény középpontjában a digitalizáció állt, amelynek hatásai alapjaiban változtatják meg a HR szakmát.
2020.02.13. 10:38 |

A HR Fest Székesfehérvár rendezvényen számos érdekes előadást hallhattak a szakma képviselői hazai sztárelőadóktól a HR szakmáról és a munka világáról.

Az eseményt Tóth Gergely, a HR Fest alapító nyitotta meg, aki kiemelte, hogy olyan témákkal találkozhatnak a résztvevők, amelyek ebben a régióban különösen fontosak, érdekesek. A HR Fest missziójáról szólva kiemelte, szeretnék megmutatni, hogy nem csak Budapesten van élet: tavaly 450 fős győri és 320 fős debreceni rendezvényt szerveztek, idén pedig több mint 500 résztvevő vesz részt a HR Fest Székesfehérvár programon. Elmondta, hogy szeretnék megmutatni a jó gyakorlatokat, sikereket, amiből sokat tanulhatnak egymástól a szakemberek.
Köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy több mint 500 résztvevővel kerülhet sor a székesfehérvári HR Festre, ami jól mutatja, hogy ez a város megközelíthetősége okán különösen alkalmas arra, hogy nagy dunántúli programoknak, vagy Budapest melletti programoknak adjon helyet. Hozzátette, hogy a szakmai rendezvény a város életében kiemelten fontos területtel foglalkozik, hiszen Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legfontosabb ipari központja, ahol több mint 70 ezer munkahely van és több mint 32 ezer ingázó munkavállaló jár be nap mint nap dolgozni. "Ez is mutatja, hogy Székesfehérvár gazdaságában milyen fontos a humánpolitika és az, hogy az embereket meg tudják szólítani a HR szakmában dolgozók. Fontos az is, hogy a munkahelyeken jól érezzék magukat az emberek, hiszen az életünk jelentős részét munkahelyünkön töltjük." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere, aki a HR szakma másik vetületéről, a munkaerő kiválasztásról is szólt: "Széles spektrumban mozog azoknak a szakmáknak a száma, ahol munkaerőhiány van a városban a villanyszerelőtől az óvodapedagógusig. Ezek a kérdések nem választhatóak el az oktatástól: ma már elsősorban készségeket kell átadni a fiataloknak, de nem feledkezhetünk el a felnőttképzésről sem, különösen a digitalizáció és az ipar 4.0 tükrében." - tette hozzá.

A HR Fest Székesfehérvár központi témája a digitalizáció volt annak tükrében, hogy a mesterséges intelligencián alapuló megoldások terjedését nem hogy megállítani, de lassítani sem nagyon lehet.

Az előadók kiemelték, hogy az okos eszközök és robotok alkalmazása még annál is gyorsabb folyamat lehet, mint amit számos, a témával foglalkozó előrejelzés felvet. A rendezvényen Kővári Adrienn, a Borealis Consulting üzletfejlesztési menedzsere Digitális lépésváltás a visszajelzési kultúrában címmel tartott előadást, a HR – Network Kerekasztal beszélgetés pedig azt a témát járta körül, hogy a cégek hogyan válasszanak HR Tech-et?

Gazdaság

 1. Öt lábon álló gazdasági mentőprogramot jelentett be a miniszterelnök

  Öt lábon áll a kormányfő által hétfőn bejelentett intézkedéscsomag, amely azonnal hatályba is lép. Nyolc kiemelt ágazatot indítanak újra, a vállalatok pedig 2000 milliárd forintos csomagra számíthatnak. Visszatér a 13. havi nyugdíj is négy részletben.

  2020.04.06.
 2. Ügyfélfogadási szünet lesz április 6-14. között a Gazdaság Házában

  Április 6-a és április 14-e közötti időszakban a Gazdaság Háza zárva tart; a munkáltató által elrendelt szabadság miatt az ügyfélfogadás szünetel.

  2020.04.04.
 3. Hétfőtől újraindul a termelés a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzemében

  Hétfőtől - tíz munkanapos leállást követően - újraindul a termelés a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzemében - közölte a gépjárműalkatrész-gyártó kereskedelmi és pénzügyi igazgatója. Szincsák Attila kiemelte, hogy a hétfőtől munkába álló dolgozók szigorú előírások mellett végzik tevékenységüket: maszkban, kesztyűben, védőtávolságok betartásával dolgoznak, az ebédet pedig dobozolva kapják.

  2020.04.03.
 4. Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém

  Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

  2020.04.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19