Hotel 67 – új munkásszállót adtak át a Videoton Ipari Parkban

Összesen 195 fő elszállásolására alkalmas munkásszállót adtak át kedden délelőtt a Videoton Ipari Parkban. A Hotel 67 névre keresztelt szálló a közel egy évtizede kihasználatlan 67-es irodaépületből került kialakításra. Az épületet már lakják is, a vállalat vendégmunkásai így tömegközlekedés nélkül érhetik el munkahelyeiket.
2023.04.18. 15:24 |
Hotel 67 – új munkásszállót adtak át a Videoton Ipari Parkban

A Hotel 67 munkálatai még 2022 februárjában kezdődtek, majd nem egészen egy év alatt – a korábban egy évtizedig kihasználatlan irodaházból – egy 78 szobából álló, 195 fő elszállásolására alkalmas munkásszállót alakítottak ki.

A beruházás során teljes gépészeti felújítás, vezetékezés és új kazánház is beüzemelésre került, valamint új külső- és tetőszigetelést, valamint nyílászárókat kapott az épület. A lakrészek 2 szobából, valamint egy fürdőszobából és előtérből állnak. Az épületben közösségi szobát, valamint főző- és mosókonyhát is kialakítottak. A beruházás teljes költsége meghaladja a 830.000.000 forintot, amelyből hozzávetőlegesen 182.000.000 forintot az OFA Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Munkásszállók Kialakítása Program” hatodik kiírásának keretében finanszíroztak.

Sinkó Ottó, a VIDEOTON HOLDING Zrt. társ-vezérigazgatója szimbolikus jelentőségű lépésként jellemezte a beruházást. Elmondta, hogy ugyan hezitáltak, hogy a telephelyen belülre építkezzenek-e, de a megnövekedett munkásszállás igény, valamint a dolgozók komfortjának növelése és az utazási idejük lecsökkentése érdekében hozták meg a döntést. A társ-vezérigazgató az épület ismertetésében kiemelte: a Hotel 67 úgy került kialakításra, hogy a szobák hosszútávon akár önálló lakrészekként is tudnak működni. Hozzátette, a szálláson lakó munkatársak – akik jellemzően külföldi munkavállalók – a VIDEOTON EAS és a VT Autoelektronika Kft-nél dolgoznak, így gyakorlatilag csak át kell sétálniuk a munkahelyükre, jelentősen csökkentve ezzel a munkába járással töltött időt.

„A Videoton ismét egy előremutató beruházást valósított meg.” – fogalmazott beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető elmondta, hogy a munkásszállón élő dolgozók Székesfehérvár polgárai, hiszen a mindennapokban dolgoznak, gondoskodnak saját és családjuk egzisztenciájáról, munkájukkal pedig a város fenntartható növekedését és fejlődését is szolgálják. „Ezeknek a munkavállalóknak minden joguk megvan ahhoz, hogy otthon érezzék magukat ebben a városban, és meg tudjanak jelenni a város vérkeringésében. Ehhez hozzátartozik a szállás, hogy a pihenés helye és lehetősége méltó legyen, az segítse az egyik napról a másikra való felkészülést.” – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte: a mostani beruházás jó példa arra, milyen intézkedéseket kell tenni, hogy a Székesfehérvárt is érintő munkaerőhiányt orvosolni tudják.

„Sok fontos üzenete van a mai napnak Székesfehérvár, a Videoton, valamint az ország számára is.” – kezdte beszédét dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, aki felhívta a figyelmet a város magas foglalkoztatottsági arányára és az alacsony munkanélküliségre. Utóbbiak miatt a térségben erős a verseny a munkavállalókért, magyar munkaerőt pedig nem, vagy nagyon nehezen lehet találni. Az államtitkár véleménye szerint abban az esetben, amikor nincs magyar munkáskéz, szükség van a másik országból érkező dolgozókra, akik munkájukkal hozzájárulnak a vállalatok fenntartásához és fejlődéséhez. Kiemelte a pályázati lehetőségek fontosságát, melyek segítségével 2017 óta 25 hasonló munkásszállót adtak át, további hat pedig a közeljövőben nyitja meg kapuit.

A résztvevők sajtónyilvános bejárás keretében nézték meg a most átadott Hotel 67 belső tereit.

Gazdaság

 1. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.09.21.
 2. Coop Rally Fehérvári megállóval – a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítik

  A COOP üzletlánc a korábbi évek hagyományait követve 17. alkalommal szervezte meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító COOP Rallyt. Az állomások között idén is szerepelt a székesfehérvári Alföldi Tej Kft., amely az elmúlt 20 évben kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak.

  2023.09.14.
 3. Fehérvári sikerek az Euroskillsen

  Egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza a székesfehérvári fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságáról! A Gdanksban megrendezett Euroskills 2023 versenyen Nagy Dániel, a Vörösmarty Technikum volt diákja épületasztalos kategóriában lett a legjobb, míg Kovács Erik és Farkas Bálint, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói az ipari robotika versenyében második helyezést értek el.

  2023.09.11.
 4. Szczecinekbe szállítanak

  Az Electrobus Europe ügyvezető igazgatója Sipos Zoltán és a Lengyelország északnyugati részén fekvő Szczecinek város polgármestere Daniel Rak aláírásukkal erősítették meg az Ikarus győzelmét a város elektromos buszokra kiírt közbeszerzési tenderén.

  2023.08.31.