Hotel 67 – új munkásszállót adtak át a Videoton Ipari Parkban

Összesen 195 fő elszállásolására alkalmas munkásszállót adtak át kedden délelőtt a Videoton Ipari Parkban. A Hotel 67 névre keresztelt szálló a közel egy évtizede kihasználatlan 67-es irodaépületből került kialakításra. Az épületet már lakják is, a vállalat vendégmunkásai így tömegközlekedés nélkül érhetik el munkahelyeiket.
2023.04.18. 15:24 |
Hotel 67 – új munkásszállót adtak át a Videoton Ipari Parkban

A Hotel 67 munkálatai még 2022 februárjában kezdődtek, majd nem egészen egy év alatt – a korábban egy évtizedig kihasználatlan irodaházból – egy 78 szobából álló, 195 fő elszállásolására alkalmas munkásszállót alakítottak ki.

A beruházás során teljes gépészeti felújítás, vezetékezés és új kazánház is beüzemelésre került, valamint új külső- és tetőszigetelést, valamint nyílászárókat kapott az épület. A lakrészek 2 szobából, valamint egy fürdőszobából és előtérből állnak. Az épületben közösségi szobát, valamint főző- és mosókonyhát is kialakítottak. A beruházás teljes költsége meghaladja a 830.000.000 forintot, amelyből hozzávetőlegesen 182.000.000 forintot az OFA Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Munkásszállók Kialakítása Program” hatodik kiírásának keretében finanszíroztak.

Sinkó Ottó, a VIDEOTON HOLDING Zrt. társ-vezérigazgatója szimbolikus jelentőségű lépésként jellemezte a beruházást. Elmondta, hogy ugyan hezitáltak, hogy a telephelyen belülre építkezzenek-e, de a megnövekedett munkásszállás igény, valamint a dolgozók komfortjának növelése és az utazási idejük lecsökkentése érdekében hozták meg a döntést. A társ-vezérigazgató az épület ismertetésében kiemelte: a Hotel 67 úgy került kialakításra, hogy a szobák hosszútávon akár önálló lakrészekként is tudnak működni. Hozzátette, a szálláson lakó munkatársak – akik jellemzően külföldi munkavállalók – a VIDEOTON EAS és a VT Autoelektronika Kft-nél dolgoznak, így gyakorlatilag csak át kell sétálniuk a munkahelyükre, jelentősen csökkentve ezzel a munkába járással töltött időt.

„A Videoton ismét egy előremutató beruházást valósított meg.” – fogalmazott beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető elmondta, hogy a munkásszállón élő dolgozók Székesfehérvár polgárai, hiszen a mindennapokban dolgoznak, gondoskodnak saját és családjuk egzisztenciájáról, munkájukkal pedig a város fenntartható növekedését és fejlődését is szolgálják. „Ezeknek a munkavállalóknak minden joguk megvan ahhoz, hogy otthon érezzék magukat ebben a városban, és meg tudjanak jelenni a város vérkeringésében. Ehhez hozzátartozik a szállás, hogy a pihenés helye és lehetősége méltó legyen, az segítse az egyik napról a másikra való felkészülést.” – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte: a mostani beruházás jó példa arra, milyen intézkedéseket kell tenni, hogy a Székesfehérvárt is érintő munkaerőhiányt orvosolni tudják.

„Sok fontos üzenete van a mai napnak Székesfehérvár, a Videoton, valamint az ország számára is.” – kezdte beszédét dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, aki felhívta a figyelmet a város magas foglalkoztatottsági arányára és az alacsony munkanélküliségre. Utóbbiak miatt a térségben erős a verseny a munkavállalókért, magyar munkaerőt pedig nem, vagy nagyon nehezen lehet találni. Az államtitkár véleménye szerint abban az esetben, amikor nincs magyar munkáskéz, szükség van a másik országból érkező dolgozókra, akik munkájukkal hozzájárulnak a vállalatok fenntartásához és fejlődéséhez. Kiemelte a pályázati lehetőségek fontosságát, melyek segítségével 2017 óta 25 hasonló munkásszállót adtak át, további hat pedig a közeljövőben nyitja meg kapuit.

A résztvevők sajtónyilvános bejárás keretében nézték meg a most átadott Hotel 67 belső tereit.

Gazdaság

 1. GISopen konferencia

  Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán a térinformatikusok, földügyi és ingatlanügyi szakemberek országos szakmai találkozóját a GISopen-t, amely éves rendszerességgel a geodéta és földmérő élet aktualitásaira fókuszál. A hazai konferenciák közül a székesfehérvári az egyik legnépszerűbb szakmai összejövetel az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet szervezésében.

  2024.05.22.
 2. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 3. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 4. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.