Hosszútávú megállapodás - Arconic-Alba Fehérvár néven folytatják a kosarasok

A tavalyi szezonban dobogós helyen záró Alba Fehérvár kosárlabdacsapata mellé a város gazdasági életének egyik legkomolyabb szereplője, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. állt be. A névadó szponzor és a csapat csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.
2022.08.11. 14:58 |
Hosszútávú megállapodás - Arconic-Alba Fehérvár néven folytatják a kosarasok

A fehérvári kosárlabdaszurkolók számára a nyári időszak mindig a várakozásé. Sorban érkeznek az új igazolások bejelentései, kezd kialakulni a keret, közeledik a felkészülési időszak és az első mérkőzések. Ezt a viszonylagos csendet törte meg szerdán délelőtt az Alba Fehérvár és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. bejelentése az Alba Regia Sportcsarnokban. A vállalat és a klub együttműködése nyomán a kosarasok két éven keresztül Arconic-Alba Fehérvár néven lépnek parkettre. Ahogy Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke is megerősítette, a jelentős összegű támogatást elsősorban a közösségépítésre fogják használni, valamint a klub gazdasági stabilitásának megerősítésére is szolgál.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte a bejelentést, majd kifejtette, a jelentős összegű támogatás fontos, stabilitás és minőség szempontjából is előremutató, a mértéknél azonban fontosabb az üzenet, melyet magában hordoz: „A város egyik legfontosabb gazdasági és ipari szereplője, aki az élet rengeteg területén szolgáltat mintát a társadalmi felelősségvállalással, most úgy döntött, érdemes az élsport felé nyitni. Ez egyrészről jó reklámhordozó, másik oldalon pedig a közösség tagjai számára fontos. Hiszen, ahogy fontos elmenni színházba, fontos elmenni Fehérváron egy jó kosármeccsre is, amely óriási élményt tud adni.” – hangsúlyozta a megállapodás jelentőségét a polgármester. A városvezető hozzátette, a megállapodás rámutat arra is, hogy a gazdasági és ipari élet szereplőinek felelősségvállalása a munkavállalók minőségi szabadidejének erősítésére is kiterjed.

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetőjeként Varga Zsuzsanna számos közös pontra világított rá a csapat és a vállalat történelmében. Mint elmondta, a vállalat és Székesfehérvár története több mint 80 éve összeforr, ezen időszak alatt pedig mindig is fontos volt számukra a közösség támogatása. „Mind a csapat, mind az Arconic a tradicionális múltjára épít. Nagyon fontos számunkra a szakértelem, és ugyanez a profizmus megjelenik a kosárcsapat életében egyaránt. A motiváció az egységben, a csapatban még inkább kiteljesedik, nem csak a munkavilágában. Ez az egység fog az elkövetkezendő két évben a névadó szponzori szerződéssel tovább erősödni.” Az ügyvezető kiemelte, fontos számukra, hogy a közösség támogatásán túl a munkavállalók felé is tudnak ezzel további motivációt és lehetőséget biztosítani, hiszen eddig is sok arconicos dolgozó tűnt fel a lelátókon.

Simon Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár ügyvezetője köszönetét és örömét fejezte ki a bejelentés nyomán. A kosárcsapat ügyvezetője az ünnepélyes aláírást követően egy jelképes, a vállalat nevére szóló mezt is átadott Varga Zsuzsanna ügyvezető részére. Mint elhangzott, a következő hetekben a csapat megkezdi a felkészülést az ősszel startoló bajnokságra. A gördülékeny edzéseket némiképp nehezíti, hogy a csapatban négy válogatott játékos is játszik, akik a sűrű, szeptemberi válogatott program miatt csak később tudnak csatasorba állni. Az Arconic-Alba Fehérvár első felkészülési mérkőzései hamarosan bejelentésre kerülnek.