Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.
2019.12.12. 19:26 |

Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a fehérvári cégek, miközben vállalatuk fejlesztésén dolgoznak, több ezer család egzisztenciáját biztosítják a városban és környékén, hozzájárulnak Székesfehérvár fejlődéséhez.

"Önök biztosítják ennek a városnak a fejlődését abban a vonatkozásban, amit egy gazdasági motor tud hozzátenni egy város és környezetének fejlődéséhez. Ebbe beletartozik a folyamatos technológiai fejlesztések kérdése, az ehhez kapcsolódó beruházások, a munkaerő folyamatos képzése és önmagában az is, hogy egy versenyképes gazdaságot lehessen együtt fejleszteni és erősíteni. A helyi adókon keresztül pedig önök biztosítják azokat a forrásokat, amiből garantálni lehet a városüzemeltetés biztonságát és a város fejlesztését." - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

Az idei évben Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat azért a közel négy évtizedes tevékenységért, amellyel hűségesen szolgálta a város fejlődését.

Horváth Tamás Székesfehérváron született. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen (ma Pannon Egyetem) vegyészmérnöki diplomát, a Budapesti Műszaki Egyetemen környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szerzett. 1980-ban csatlakozott a Székesfehérvári Könnyűfémműhöz. Szakmai karrierjét a vállalat energetikai csapatában művezetőként kezdte. A környezetvédelmi szakmérnöki diploma megszerzését követően, mint környezetvédelmi osztályvezető a társasági koordináció mellett közvetlenül irányította a központi szennyvíztisztítók és a környezetvédelmi laboratórium tevékenységét. A privatizációt követően előbb az Alcoa-Köfém Kft. környezetvédelmi vezetőjeként, majd a társaság környezet-, egészségvédelem és munkabiztonság igazgatójaként folytatta pályafutását. Horváth Tamás irányította az egyik legnagyobb hazai azbesztlebontási projektet, ugyanakkor fontos mérföldkőnek tartja a társaság életében az ISO 14001 tanúsítvány megszerzését. Vezetése alatt az Alcoa-Köfém Kft. több Alcoa és magyar környezetvédelmi díjat is elnyert. Tekintettel arra, hogy az EHS-nek nagyon szoros kapcsolatrendszere van az HR területtel, először 2001-ben bízták meg az HR igazgatói pozíció betöltésével. Majd negyven esztendőn át, a szüntelen változások közepette is ugyanazon a helyen megmaradni, elkötelezettség. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt. S nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is gondolva, a felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt. Az alapítványi támogatások mellett a duális képzés is több egyetemmel kapcsolja össze az Arconicot. Munkájának köszönhetően cége a korábbiaknál sokkal szorosabb, támogató kapcsolatot alakított ki a város középiskoláival és azokkal a felsőoktatási intézményekkel, ahonnan utánpótlásra számíthatnak.

A díjazott köszönetet mondott Székesfehérvár városának az elismerésért, kiemelve, hogy 40 év munka után ez egy olyan elismerés, amit nem lehet felülírni.

Kiemelte, hogy sokat köszönhet a "Köfémnek", munkatársainak is, hogy olyan vállalatnál dolgozhatott, ami az ország meghatározó cége.

Gazdaság

 1. Négy új üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna

  Újabb négy épülettel bővült az Alba Ipari Zóna, és további három beruházás kezdődött el az elmúlt időszakban – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet a Printer Service Kft. csarnokában tartottak. 

  2020.05.28.
 2. Online élő tanácsadást tart a bértámogatásról a kamara

  Június 3-án szerdán és június 9-én kedden 10 és 11 óra között online élő tanácsadást tart a bértámogatás igénybe vételéről a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2020.05.25.
 3. Mintegy 3800 fehérvári munkahelyet véd meg az állami bértámogatás a DENSO-nál

  Mintegy 3800 ember munkahelyének megőrzését segíti a székesfehérvári DENSO-nál a Kormány munkahelyvédelmi bértámogatási programja, az erről szóló okiratot pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át. A miniszter ismertette a Gazdaságvédelmi Akcióterv eddigi eredményeit is, amelynek kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme és új munkahelyek teremtése.

  2020.05.22.
 4. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V