Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.
2019.12.12. 19:26 |

Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a fehérvári cégek, miközben vállalatuk fejlesztésén dolgoznak, több ezer család egzisztenciáját biztosítják a városban és környékén, hozzájárulnak Székesfehérvár fejlődéséhez.

"Önök biztosítják ennek a városnak a fejlődését abban a vonatkozásban, amit egy gazdasági motor tud hozzátenni egy város és környezetének fejlődéséhez. Ebbe beletartozik a folyamatos technológiai fejlesztések kérdése, az ehhez kapcsolódó beruházások, a munkaerő folyamatos képzése és önmagában az is, hogy egy versenyképes gazdaságot lehessen együtt fejleszteni és erősíteni. A helyi adókon keresztül pedig önök biztosítják azokat a forrásokat, amiből garantálni lehet a városüzemeltetés biztonságát és a város fejlesztését." - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

Az idei évben Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat azért a közel négy évtizedes tevékenységért, amellyel hűségesen szolgálta a város fejlődését.

Horváth Tamás Székesfehérváron született. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen (ma Pannon Egyetem) vegyészmérnöki diplomát, a Budapesti Műszaki Egyetemen környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szerzett. 1980-ban csatlakozott a Székesfehérvári Könnyűfémműhöz. Szakmai karrierjét a vállalat energetikai csapatában művezetőként kezdte. A környezetvédelmi szakmérnöki diploma megszerzését követően, mint környezetvédelmi osztályvezető a társasági koordináció mellett közvetlenül irányította a központi szennyvíztisztítók és a környezetvédelmi laboratórium tevékenységét. A privatizációt követően előbb az Alcoa-Köfém Kft. környezetvédelmi vezetőjeként, majd a társaság környezet-, egészségvédelem és munkabiztonság igazgatójaként folytatta pályafutását. Horváth Tamás irányította az egyik legnagyobb hazai azbesztlebontási projektet, ugyanakkor fontos mérföldkőnek tartja a társaság életében az ISO 14001 tanúsítvány megszerzését. Vezetése alatt az Alcoa-Köfém Kft. több Alcoa és magyar környezetvédelmi díjat is elnyert. Tekintettel arra, hogy az EHS-nek nagyon szoros kapcsolatrendszere van az HR területtel, először 2001-ben bízták meg az HR igazgatói pozíció betöltésével. Majd negyven esztendőn át, a szüntelen változások közepette is ugyanazon a helyen megmaradni, elkötelezettség. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt. S nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is gondolva, a felsőoktatás támogatásában is komoly szerepet vállalt. Az alapítványi támogatások mellett a duális képzés is több egyetemmel kapcsolja össze az Arconicot. Munkájának köszönhetően cége a korábbiaknál sokkal szorosabb, támogató kapcsolatot alakított ki a város középiskoláival és azokkal a felsőoktatási intézményekkel, ahonnan utánpótlásra számíthatnak.

A díjazott köszönetet mondott Székesfehérvár városának az elismerésért, kiemelve, hogy 40 év munka után ez egy olyan elismerés, amit nem lehet felülírni.

Kiemelte, hogy sokat köszönhet a "Köfémnek", munkatársainak is, hogy olyan vállalatnál dolgozhatott, ami az ország meghatározó cége.

Gazdaság

 1. Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

  Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.

  2020.01.28.
 2. Megbízhatóság - ismét Bisnode AAA tanúsítványt kapott a fehérvári Videoton Holding

  Idén is megkapta a Videoton Holding ZRt. a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítvány azt jelzi, hogy a VIDEOTON-nal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  2020.01.27.
 3. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.
 4. Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

  Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

  2020.01.16.
 1. Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

  Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették. 

  2020.01.13.
 2. Közel 190 milliárd forint lesz a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele

  A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 190 milliárd forintot - jelentette be vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén. „A közel 10 ezer fő munkavállalót foglalkoztató cégcsoport saját tőkéje emelkedett, miközben a beruházások visszaestek 2018-hoz képest. A korábbi iparágak mellett megjelent az akkumulátorgyártás és ismét készítünk számítógép alkatrészeket.” - emelte ki Széles Gábor.

  2019.12.13.
 3. Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.

  2019.12.12.
 4. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek