Honvédelmi Országfutással tisztelegtek a katonák Székesfehérváron is

Az új típusú koronavírus okozta járványhelyzethez kapcsolódóan a Magyar Honvédség május 20-án Honvédelmi Országfutást rendezett Székesfehérváron is. A katonák a futással rótták le tiszteletüket az egészségügyben, a társfegyveres szervezeteknél és az oktatásban dolgozók előtt, hogy ebben az időszakban is számíthatott és számíthat rájuk az ország.
2020.05.20. 11:56 |

A futáshoz bárki csatlakozhatott önállóan, egy általa kiválasztott távon és részvételét fel is tölthette virtuálisan az esemény Facebook oldalára.

Székesfehérváron 10 órától indultak el a futók kisebb csoportokban a Mészáros Lázár utca - Ligetsor - Ady Endre utca - Rákóczi út - Deák Ferenc utca - Erzsébet út - Hunyadi utca - Seregélyesi út - Király sor - Mikszáth Kálmán utca - Zámoly utca - Fecskepart utca útvonalon.

A futás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és megmutassák, hogy a katonák a koronavírus miatt megnövekedett feladataik mellett is elhivatottak nem csupán a haza védelme érdekében, hanem fizikai felkészültségünk, állóképességünk megtartásában is. A Honvédelmi Országfutás egyben tisztelgés volt az egészségügyben, a társfegyveres szervezeteknél és az oktatásban dolgozók előtt, akikre ebben a nehéz időszakban is számíthatott és számíthat az ország.

Az első körben futókat dr. Cser-Palkovics András polgármester várta az Országalmánál

"Székesfehérvár történelmének több mint ezer éve alatt sok mindent élt meg együtt katonáival, így van ez napjainkban is. Fehérvár egy katonaváros, ami már "katona főváros" az MHP megalakulásával. Az elmúlt hetekben sokszor találkozhattunk járőröző katonákkal a város különböző közterületein, azt gondolom, ez is megnyugtatólag hatott a fehérváriakra. Székesfehérváron mindig megszokott volt a katonai jelenlét, és remélem, a katonák is otthon érzik magukat a városban. Ez a demonstráció is ezt a fajta kapcsolatot mutatta meg és a futóknak megköszöntem azt is, hogy a társaik itt járőröztek az elmúlt hetekben. Nem felejthetjük el azt sem, hogy a magyar katonák - köztük sok fehérvári - különböző NATO és ENSZ szolgálatokban vannak jelen a világ különböző pontjain. Rájuk és családjaikra is gondolunk a Honvédelem Napjához közeledve." - mondta el Székesfehérvár polgármestere a Honvédelmi Országfutás kapcsán.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V