Asztalitenisz - Honvéd Szondis kiélezett meccsek és utánpótlás sikerek

A Honvéd Szondi Székesfehérvár asztalitenisz szakosztálya a 2021/2022-es szezonban a Magyar első osztályban, az Extra Ligában, NB I.-ben, és NB II.-ben szerepel. A Nebuló kupában haatalmas utánpótlás siker született a Honvéd Szondi Székesfehérvár asztaliteniszezőknél, az NBI-es és Extraligás csapatok nem tudtak győzni, az NB II-ben az utánpótlás csapat viszont győzött a Komló ellen.
2021.09.13. 07:44 |

Az Extra Liga első fordulójában a székesfehérváriak a tavalyi bajnoki ezüstérmes csapatból igazolt Szita Mártonnal és egy iráni válogatott játékossal megerősített Komló csapatával mérkőztek meg. Összességében 8:2-re elvesztették a meccset: Molnár Krisztián Bognár Bencét, míg Zombori Dávid Sabján Gergelyt verte meg. Három nagyon kiélezett egyéni meccset vesztettek el a Fejér megyeiek, ez az eredmény lehetett volna sokkal szorosabb is.

A szezon elején, egyből a második fordulóban, már hazai pályán a rivális Soltvadkertet fogadta a Honvéd Szondi. A meccs eleje nem kezdődött jól, ugyanis mindkét páros döntő szettben az ellenfél felé billent, majd a hátralevő szakaszban is a döntő szettes meccsek többségét az ellenfél nyerte. A kitűnő csapategységnek köszönhetően azonban ilyen nehéz állásból is sikerült pontot szerezni, Zombori Dávid 3, Molnár Krisztián 2, Jakab Gábor 1 és Kishegyi Ákos 1 győzelemmel járult hozzá a 7:7-es döntetlennel végződő mérkőzéshez.

A következő fordulóban a bajnokesélyes Celldömölkhöz látogatnak a székesfehérvári pingpongosok.

Az NB I. nyugati csoportjában a Szondi második csapata hazai pályán kezdte meg a szezont Sopron ellen. Ez a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy tervezték, 8:6-ra a soproni együttes nyert, ezzel bezsebelve a győztesnek járó három pontot. Kaiser János 3, Domokos Győző 1, Engelmann Zsolt 1 és a Kaiser - Engelmann páros győzelmekkel segítették a csapatot. (Az első forduló halasztás miatt nem elmaradt a BVSC ellen, ezt a meccset, majd november 20-án rendezik.)

Az NB II.-ben játszó utánpótlás csapat az első fordulóban nagyon jól vette az akadályokat, ugyanis magabiztos győzelemmel 15:3-ra legyőzte a Komló második csapatát. A frissen igazolt serdülő ranglistán a 12. helyen álló Epinger Márton magabiztosan 4-et nyert, Losonczi Benjámin szintén hibátlanul zárt, Makai Dominik 3, Horváth Tibor 2 és Földvári Péter 1 győzelemmel járult hozzá a fölényes eredményhez.

A második fordulóban hazai pályán egy jóval erősebb játékosokból álló csapat látogatott a Hétvezér Téri Általános Iskola tornatermében. A Dunaújvárosi Egyetem első gárdája toronymagasan a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Így nem meglepő módon 18:0-ra legyőzték a Szondis fiatalokat.

Nebuló Kupa

Hatalmas utánpótlás siker született a Honvéd Szondi Székesfehérvár asztaliteniszezőknél: az U9-es és U10-es korcsoporthoz tartozó reménységek számára rendezett Nebuló Kupán Kakas Hanna a saját, U10-es korosztályában nem talált legyőzőre. Összesen hat mérkőzést kellett megnyernie zsinórban. Ez a verseny azt a célt szolgálta, hogy országszerte a reménységek számot adjanak aktuális tudásukról.

A versenyen nem csak az egymással való összecsapások voltak számon tartva, hanem különböző ügyességi feladatokat is kitaláltak a szervezők. Ezzel még nagyobb kedvet csinálva a fiatal versenyzőknek.

Sport

 1. Fejesgól döntött, elvesztette bajnoki veretlenségét a Vidi a rangadón

  Először találkozott a szezonban a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A csúcsrangadó első félideje kevés helyzetet hozott, gólt pedig egyet sem. A másodikban mindkét kapusnak akadt nagy védése, végül egy szöglet utáni fejessel a Fradi szerezte meg a három pontot.Mol Fehérvár - Ferencváros 0-1

  2021.09.22.
 2. Irányítója nélkül, hosszabbításban nyert az Alba a Paks ellen a kosárnyitányon

  Jonathan Stark a rajt előtt térdsérülést szenvedett, így amerikai irányítóját nélkülözve játszott a Pakssal Szekszárdon az Alba Fehérvár. Rendkívül izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a tizenhat triplát dobó Alba, mindkét csapat száz pont fölött termelt.Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 104-106

  2021.09.22.
 3. Helytállt a Győr ellen, csak öttel kapott ki az Alba Fehérvár KC

  Két vereség után fogadta a topfavorit Audi ETO KC-t a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnokságban. Boris Dvorsek tanítványai nem játszottak megilletődve, sokáig vezettek is és csak az első félidő végén kerültek nagyobb hétrányba. A másodikat pedig lehozták döntetlenre, így remekül helytálltak a klasszis ellenféllel szemben.Alba FKC - Audi ETO KC Győr 25-30

  2021.09.22.
 4. Fehérvár Sportkönyve – bemutatták Vakler Lajos városi legendákról írt új kötetét

  Városi sportlegendák, sportvezetők életútját tárja az olvasók elé a Fehérvár Sportkönyve című könyv, melyet a Városháza Dísztermében mutattak be kedden. Vakler Lajos szerző a Fehérvéri beszélgetések című televíziós műsorból vette a forrást új, tematikus kötetének elkészítéséhez.

  2021.09.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak