Hibátlan mérleggel zárta az alapszakaszt a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Cowbells 2 ellen küzdött az újabb győzelemért a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson remek hazai akciókat és elsöprő fehérvári sikert láthatott a több mint 2000 fős közönség. Az Enthroners mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 58-0-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.05.28. 18:11 |

Megható pillanatokkal kezdődött el a Fehérvár Enthroners vasárnapi bajnoki mérkőzése. Az aktív játéktól egészségügyi okokból visszavonuló Deczky Dánieltől búcsúzott el a népes közönség, akit Márfy Gabriella egy festménnyel lepett meg. A meccs elején aztán rögtön repülőrajtot vett Pál Tibor Kornél alakulata, hiszen Jebrai Regan labdaszerzése után egyből TD-vel nyitott az Enthroners.
A biztos alapszakasz-győztes fehérvári alakulat ezután is lendületben maradt, hiszen Erős Márk passzát Fövényesi Marcell váltotta újabb touchdown-ra. A rengeteg jó egyéni teljesítmény között Jebrai Regan nyújtotta talán a legkiemelkedőbbet: az első negyed vége felé egy újabb labdaszerzés után ért el touchdown-t, így összességében már 18-0 volt a Fehérvár Enthroners javára.

A fehérvári játékosok a második negyedben is óriási elánnal hajtottak az újabb pontokért, így a félidő vége felé már 25-0-át mutatott az eredményjelző. A kiváló támadójáték mellett védekezésben is extrát nyújtott a hazai csapat, amely csírájában elfojtotta a Cowbells 2 próbálkozásait. A nagyszünet vége előtt Tóth Nándor gondoskodott a még jobb hangulatról, aki egy pazar elkapás után szerzett ismét értékes pontokat a csapatnak. A félidőben így 32-0-s fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második játékrészben ugyanott folytatták a Fehérvári Koronázók, ahol az elsőben abbahagyták. Antonio Roane is feliratkozott a pontszerzők közé, akit egyszerűen képtelenek voltak tartani a vendég védők. A paprikás és felfokozott hangulatú meccsen arra is remek lehetősége volt Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, hogy rotálja a csapatot, és a kulcsembereket pihentesse. Hazai szempontból mindenképpen örvendetes lehetett az a tény, hogy a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, így pár másodperccel a vége előtt meggyőző 52-0-s fehérvári vezetésnek tapsolhatott a hazai publikum.
Közvetlen a lefújás előtt Jebrai Regan újabb TD-t szerzett, így az Enthroners végül 58-0-ra győzött a találkozón, melynek végén a több mint 2000 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb június 11-én, a Miskolc Renegades vendégeként lépnek pályára a Fehérvári Koronázók, akik hibátlan mérleggel zárták az alapszakaszt.

Fotó: Márkus Mandula

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak