Hibátlan mérleggel zárta az alapszakaszt a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Cowbells 2 ellen küzdött az újabb győzelemért a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson remek hazai akciókat és elsöprő fehérvári sikert láthatott a több mint 2000 fős közönség. Az Enthroners mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 58-0-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.05.28. 18:11 |

Megható pillanatokkal kezdődött el a Fehérvár Enthroners vasárnapi bajnoki mérkőzése. Az aktív játéktól egészségügyi okokból visszavonuló Deczky Dánieltől búcsúzott el a népes közönség, akit Márfy Gabriella egy festménnyel lepett meg. A meccs elején aztán rögtön repülőrajtot vett Pál Tibor Kornél alakulata, hiszen Jebrai Regan labdaszerzése után egyből TD-vel nyitott az Enthroners.
A biztos alapszakasz-győztes fehérvári alakulat ezután is lendületben maradt, hiszen Erős Márk passzát Fövényesi Marcell váltotta újabb touchdown-ra. A rengeteg jó egyéni teljesítmény között Jebrai Regan nyújtotta talán a legkiemelkedőbbet: az első negyed vége felé egy újabb labdaszerzés után ért el touchdown-t, így összességében már 18-0 volt a Fehérvár Enthroners javára.

A fehérvári játékosok a második negyedben is óriási elánnal hajtottak az újabb pontokért, így a félidő vége felé már 25-0-át mutatott az eredményjelző. A kiváló támadójáték mellett védekezésben is extrát nyújtott a hazai csapat, amely csírájában elfojtotta a Cowbells 2 próbálkozásait. A nagyszünet vége előtt Tóth Nándor gondoskodott a még jobb hangulatról, aki egy pazar elkapás után szerzett ismét értékes pontokat a csapatnak. A félidőben így 32-0-s fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második játékrészben ugyanott folytatták a Fehérvári Koronázók, ahol az elsőben abbahagyták. Antonio Roane is feliratkozott a pontszerzők közé, akit egyszerűen képtelenek voltak tartani a vendég védők. A paprikás és felfokozott hangulatú meccsen arra is remek lehetősége volt Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, hogy rotálja a csapatot, és a kulcsembereket pihentesse. Hazai szempontból mindenképpen örvendetes lehetett az a tény, hogy a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, így pár másodperccel a vége előtt meggyőző 52-0-s fehérvári vezetésnek tapsolhatott a hazai publikum.
Közvetlen a lefújás előtt Jebrai Regan újabb TD-t szerzett, így az Enthroners végül 58-0-ra győzött a találkozón, melynek végén a több mint 2000 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb június 11-én, a Miskolc Renegades vendégeként lépnek pályára a Fehérvári Koronázók, akik hibátlan mérleggel zárták az alapszakaszt.

Fotó: Márkus Mandula

Sport

 1. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 2. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.
 3. Lukács Levente kategóriájában megnyerte az amerikai nemzeti bajnokságot

  Pár héttel a New Orleans-i kategória győzelme után az USA egyes államait képviselő legjobb triatlonosok részvételével zajló rangos nemzetközi mezőnyben, Miami-ban is élen végzett Lukács Levente, az Alba Triatlon SE sportolója.

  2018.11.14.
 4. Tizenhárom gólos meccsen szerzett pontot az éllovas ellen a Fehérvár AV 19

  Pedig a győzelem is elérhető közelségbe került... A papírforma persze nem ezt ígérte, főleg úgy, hogy a Volántól tíz játékos is szerepelt a válogatottban a nemzetközi szünetben. Az EBEL listavezetőjét nem engedte ellépni a Volán, három gólos hátrányból is képesek voltak felállni a hazaiak, akik végül a túlórában alul maradtak és egy pontot szereztek az éllovas ellen.

  2018.11.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak