Hiába, a sport már csak ilyen…

Hogy miért mondhatjuk ezt? Most azért, mert nagy meglepetésre a jégkorong Magyar Kupa döntőjében Székesfehérváron nem a toronymagasan esélyesnek mondott Hydro Fehérvár AV19 nyerte a finálét, hanem a nem túl hosszú múlttal rendelkező DEAC csapata. 
2022.01.24. 16:27 |

A "törtélemből" tudjuk, még csak azt sem lehet mondani, ha tízszer játszana egymás után a két egylet, abból minimum nyolcat a fehérváriak nyernének.

Ez persze lehetséges, de az első két csatát a debreceniek húzták be… Hiszen tavaly, szintén az MK döntőjében Debrecenben a DEAC nyert és tartotta otthon a serleget. Első ízben. Most Székesfehérváron ismét ők diadalmaskodtak. Másodszor.

Hiába, a sport már csak ilyen…

Ne feledjük, ilyen vaskos meglepetés bármilyen sportágban előfordult, előfordulhat. Mert bizony volt már nem egyszer, nem kétszer, hogy a kiscsapat elkalapálta a jóval esélyesebb, a lényegesen erősebb együttest. A Manchester City, a Real Madrid, vagy éppen Juventus, akik a legjobbak közé sorolhatók a kontinensen, vagy a nagyvilágban, esetükben is elfordult már, hogy nem kis meglepetést okoztak híveiknek, és kikaptak az előzetesen lesajnált együttestől.

Hiába, a sport már csak ilyen…

Ami tény: nagyon jó mérkőzésen nyerte el a Magyar Kupát a DEAC. Gyűrték, gyömöszölték egymást a csapatok, sikálták a jeget korcsolyával, ütővel, aztán hopp a DEAC lőtt egy gól. Majd még egyet. Aztán megtette ezt harmadszor is, 3-0 után a fehérvári drukkerek már temették a kupa győzelem lehetőségét. Aztán kicsivel több, mint 10 perccel a vége előtt 3-3 volt az állás! A fehérváriak valami elképesztő akaraterővel játszottak, szinte megszállottan kapujához szögezték ellenfelüket, gólokat lőttek, egyenlítettek. Ekkor már szinte mindenki biztos volt benne, hogy ha nehezen is, de valóra váltják esélyüket és nyernek. De az újabb találatot ismét a DEAC jegyezte. Igen, élni kellett volna az eséllyel, amikor egy perccel és néhány másodperccel a vége előtt az AV19 lehozta a kapusát, az ellenfél a kiállítások miatt három mezőnyjátékosra fogyatkozott, a Fehérvár meg hat játékossal támadhatott. Meglehet, mindenki biztos lehetett benne, egyenlítenek. De hát ők is emberből vannak, megremegett a kéz, bénított a túlzott akarás, nem sikerült betalálni. Mit lehet tenni? Sportszerűen gratulálni kell az ellenfélnek!

Mert hiába, a sport már csak ilyen…

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak