Hétfőtől valamennyi bölcsőde és az óvodai székhelyek is ellátnak ügyeletet

Folyamatosan nő az igény a kisgyermekek intézményi elhelyezésére, ezért jövő hétfőtől valamennyi bölcsőde és az óvodai székhelyintézmények is megnyitnak – ügyeleti feladatok ellátására. Az Önkormányzat az igények számától függően rendelkezik majd a tagintézmények, telephelyek megnyitásáról is.
2020.05.07. 09:07 |

Székesfehérvár Önkormányzata továbbra is biztosítja a napközbeni felügyeletet az azt igénylő bölcsődéseknek és óvodásoknak. Az igények folyamatos növekedése miatt május 11-én, hétfőtől valamennyi bölcsőde megnyílik, és ügyeleti ellátást biztosítanak a kisgyermekeknek.

Szintén hétfőtől valamennyi óvodai székhelyintézmény is nyitva tart, a felújítás alatt álló Szivárvány Óvoda kivételével: az oda járó gyermekeket a Püspökkertvárosi Tagóvodában látják el. Továbbra is ügyeletes marad az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda is, mert ott a saját növendékek mellett – a Felsővárosi Óvodával együtt – a Magyar Honvédség fehérvári alakulatainál dolgozók gyermekeit is fogadják.

A május 11-től nyitva tartó óvodák: Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szárazréti Óvoda, Szivárvány Óvoda Püspökkertvárosi Tagóvodája, Tolnai Utcai Óvoda.

Amikor az ügyeleti ellátást igénybe vevők létszáma szükségessé teszi, akkor a tagintézmények, telephelyek megnyitása is meg fog történni. A szülők az ügyeletet ellátó óvodai egységekről az intézményeknél érdeklődhetnek.

Közélet

 1. Sportpálya és kutyafuttató is lesz az Almássy telepen

  Az Almássy telepen található közel ötszáz négyzetméteres gyepes terület jövőbeni hasznosítása volt annak a lakossági fórumnak a témája, amelyet kedden tartottak a helyszínen. Az eseményen az ott élők a 11-es számú választókerület önkormányzati képviselőjével, Deák Lajosnéval és Bozai István városgondnokkal egyeztették elképzeléseiket.

  2020.07.08.
 2. Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron. A Mentőállomás legújabb büszkeségét sajtótájékoztató keretében mutatták be kedden. A legmodernebb technikával rendelkező gépjármű általános mentési-szállítási feladatokat teljesít, az egészségügyi felszereltség mellett egy rámpa segítségével könnyebbé válik a betegszállítás is.

  2020.07.07.
 3. Közmeghallgatás lesz július 15-én a Városházán

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése július 15-én, szerdán 8 órától közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében, melynek témája a koronavírus-járvány lesz.

  2020.07.07.
 4. Első kézből Székesfehérvár – hétkezdő hírek a város polgármesterétől

  A déli összekötő út hamarosan kezdődő kivitelezéséről, több más közlekedési kérdésről, iskolák energetikai korszerűsítéséről, illetve a Székesfehérvár Önkormányzata által működtetett velencei gyermektáborban most induló nagyszabású fejlesztésről is tájékoztatást ad dr. Cser-Palkovics András. Közösségi oldalán, az Első kézből Székesfehérvár poszt alatt az olvasók kérdéseit és észrevételeit is várja a polgármester. 

  2020.07.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2