-
Boggie Christmas koncert
Különleges karácsonyi koncertélményre várja a zeneszeretőket Boggie, aki a legismertebb ünnepi dallamok mellett saját dalaiból is hoz egy csokrot a december 20-i fehérvári fellépésére.
2025.12.17. -
Mézeskalácsos táncos est szépkorúaknak
A régi szép idők dallamai várják a Felsővárosi Közösségi Házban december 20-án rendezendő táncos est résztvevőit. A szépkorúaknak szervezett eseményre minden táncoslábút várnak a szervezők!
2025.12.17. -
A Frim Jakab otthon karácsonya
Szerdán délelőtt karácsonyi műsorral kedveskedtek családtagjaiknak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon dolgozói és ellátottjai, akik a szívet melengető verses, zenés és táncos műsor után a saját maguk által készített ajándékokkal lepték meg vendégeiket.
2025.12.17. -
Élmény a legkisebbeknek!
December 20-án szombaton 10 órától a Kezeslábas Társulat varázslatos előadása elhozza a bábok, a zene, a mondókák és a színház mesés világát! Kutyus, cicus és sok más kedves állat kel életre a szemünk előtt.
2025.12.17.
Négy fehérvári séffel versenyez a vb-n a magyar nemzeti szakács válogatott
30 nemzeti válogatott és 15 junior válogatott kapott indulási jogot, köztük a magyar csapat is, akik a fehérvári 67 étteremben gyakoroltak a versenyre Volenter István vezetésével.
Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen 4.950 darab.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A 6 óra főzést követően megnyílik az erre az alkalomra speciálisan létrehozott „Nemzetek Étterme – Restaurant des Nations”, ahová a vacsora vendégeit várják (menükből foglalók), akik a 2 óra alatt saját egyéni döntésük alapján bármikor érkezhetnek, megadva ezzel a ritmust a tálalásnak. A csapatnak így végig készen kell állnia, hogy mind a 110 menüsor tökéletesen egyforma legyen mind ízében, mind állagában, mind hőmérsékletében, mind kinézetében. Az pedig végképp nem ismert, hogy a zsűri mikor küldi be a saját rendelését. Előfordulhat, hogy a 24. előételt, 40. főételt és a 62. desszertet kéri ki és értékeli. A sikerhez igazi csapatmunka kell, mégpedig az alapanyagok bepakolásától a konyha elhagyásáig.
Érmek tekintetében a rendszer a borminősítéséhez hasonló, vagyis a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el. Az öt nap végén pedig feláll a végleges rangsor és kiderül minden kategóriában, hogy kik a legjobbak, kik az abszolút bajnokok.