-
Nyílt nap az Apiterápiás Házban
Nyílt napra várják az érdeklődőket a székesfehérvári Apiterápiás Házban április 27-én, szombaton 10.00 és 16.00 óra között. Kipróbálhatjuk a kaptárlevegő jótékony hatásait, lesz több előadás, ismerkedés a méhek világával és számos egyéb érdekesség.
2024.04.26. -
A fonal bűvöletében
Negyedik állomásához érkezik a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett Textiludvar – Textilkert című rendezvénysorozat. Április 27-én, szombaton 10.00 és 18.00 óra között lesz az újabb szakmai program A fonal bűvöletében címmel a Kézművesek Házában.
2024.04.26. -
Városismereti séta a Belvárosban
Ódon házak titkai címmel szervez különleges városismereti sétát a Tourinform Iroda április 27-én, szombaton 10.00 óra kezdettel. A programot Kulcsár Mariann vezeti, a részvételhez előzetes regisztrációt kérnek.
2024.04.26. -
Aszalvölgyi piknik
Edzések mindenkinek; táncház, mesejáték, akadálypálya és légvár a gyerekeknek; napzáró utcabáli forgatag a családoknak – sportos és egészséges elfoglaltságot kínál az Aszalvölgyi piknik április 27-én, szombaton 14 órától az Öreghegy lábánál. A rendezvény ingyenes.
2024.04.26.
Négy fehérvári séffel versenyez a vb-n a magyar nemzeti szakács válogatott
30 nemzeti válogatott és 15 junior válogatott kapott indulási jogot, köztük a magyar csapat is, akik a fehérvári 67 étteremben gyakoroltak a versenyre Volenter István vezetésével.
Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen 4.950 darab.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A 6 óra főzést követően megnyílik az erre az alkalomra speciálisan létrehozott „Nemzetek Étterme – Restaurant des Nations”, ahová a vacsora vendégeit várják (menükből foglalók), akik a 2 óra alatt saját egyéni döntésük alapján bármikor érkezhetnek, megadva ezzel a ritmust a tálalásnak. A csapatnak így végig készen kell állnia, hogy mind a 110 menüsor tökéletesen egyforma legyen mind ízében, mind állagában, mind hőmérsékletében, mind kinézetében. Az pedig végképp nem ismert, hogy a zsűri mikor küldi be a saját rendelését. Előfordulhat, hogy a 24. előételt, 40. főételt és a 62. desszertet kéri ki és értékeli. A sikerhez igazi csapatmunka kell, mégpedig az alapanyagok bepakolásától a konyha elhagyásáig. Érmek tekintetében a rendszer a borminősítéséhez hasonló, vagyis a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el. Az öt nap végén pedig feláll a végleges rangsor és kiderül minden kategóriában, hogy kik a legjobbak, kik az abszolút bajnokok.