Alaposan visszavágott az izraelieknek az Alba Fehérvár az Európa-kupában

Tel-Avivban lépett pályára az Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában. Itthon tizenkilenc ponttal kikapott a Herzliyától, most azonban, sokkal komplettebb csapattal alaposan visszavágott.A második negyedtől nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni, a végén csaknem harminccal volt jobb Dzunics Braniszlav együttese, amely így még versenyben van a továbbjutásért a csoportból.
2017.11.08. 20:19 |

Azt lehetett hallani a mérkőzés előtt, hogy meggyengült a Herzliya, az Alba ellenben a sérültek visszatérésével erősödött – ehhez képest négy különböző játékos is betalált a hazaiaknál, mire a Fehérvárból egy. 8-0-lal nyitottak az izraeliek, lassan éledezett a Dzunics-csapat. Hogy Lóránt Péter visszatérése mit jelent, az hamar kiderült, hiszen 14-6-os hazai vezetés után szinte egymaga fordította meg az állást. Szabályosan nem tudták szerelni, de nemcsak a büntetőket, a triplát is bedobta a fehérvári kapitány. Az első negyed végén Harris is kintről talált be, majd a másodikban folytatódott a fehérvári lövészet. Kovács és Filipovics is csatlakozott a triplavetőkhöz, és legalább ennyire fontos volt a jó védekezés. Öt percen át csak öt pontot kapott az Alba, dobott tízzel többet és kényelmes előnyre tett szert. Ugyan volt egy szakasz, amikor kicsit közelebb zárkózott a Herzliya, de akkor megint jött Lóránt, és szünetben tizennégy pont volt az Alba előnye.

A harmadik negyed ötödik percében, Horton szépen visszatett kosara után már ennél is többel vezetett a vendégcsapat, Sharp hármasával faragott valamit hátrányából a Herzliya. De ekkor jött Horton, aki közelről, majd leindítás után is betalált, úgy nézett ki, mindenre van válasza a Fehérvárnak. Zónával próbálkoztak a hazaiak, de a gyors lábú Hillt nem tudták lekövetni. Archie dudaszós triplájával egy ponttal megnyerték a negyedet, de biztosan vezetett a magyar bajnok. A záró játékrészből pedig alig két perc telt el, és már időt kértek a hazaiak, mert 75-58-ra húzott el Fenner zsákolásával az Alba. Semmire nem mentek az időkéréssel, újabb vendégkosarak jöttek, már többel vezettek Kovács Ákosék, mint amennyivel itthon kikaptak. A magyar irányító különösen elemében volt, harmadik triplájával már 18 pontnál járt. A Herzliya a negyed felén túl szerezte első pontjait é nehezen viselte a verést: Thames taglózta le ziccerben Keller Ivánt. A fehérvári csapattársak újabb pontokkal "álltak bosszút", Horton duplájával már majdnem harminc volt az előny, és végül roppant magabiztosan vágott vissza az Alba a hazai vereségért. Ezzel ismét éledhetnek a továbbjutással kapcsolatos remények is.

Bnei Rav-Bariach Herzliya - Alba Fehérvár 68-93 (21-23, 12-24, 25-24, 10-22)

Alba: Hill 16/3, Simpson 7/6, Harris 6/6, Keller Á. 10, Lóránt P. 15/3. Csere: Kovács Á. 18/9, Filipovics 6/6, Fener 3, Markovics, Keller I., Brbaklics.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak