Hengerelt az Alba a második félidőben - huszonhat pontos győzelem a Szeged ellen

Gyengén kezdett az Alba Fehérvár a Szeged elleni bajnokin, de a címvédő feledtette a szurkolókkal az első félidőt és lehengerlő játékkal magabiztos győzelmet aratott. Ráadásul úgy, hogy a csapat csütörtökön tért vissza Izraelből.

Alba Fehérvár - Szeged 94 - 68 (17-24) (21-17) (26-18) (30-9)

2017.11.10. 21:21 |

Nem indult jól a meccs a fehérváriak számára, mivel mindjárt a meccs elején meglépett a Szeged. Sulovic, Cilic és Fortune kosaraival szinte pillanatok alatt 9-0-át mutatott az eredményjelző. MIndeközben a másik oldalon minden kimaradt. Lóránt büntetői jelentették az első örömforrást a hazai közönség számára. A szegediek szerb kontingense jól muzsikált, Sulovic szórta a triplákat, miközben az Albánál enyhén szólva hagyott némi kívánnivalót a dobószázalék. Jóllehet ebben az is közrejátszott, hogy a csapat csütörtök délután tért haza Izraelből, a Herzlya elleni sikerrel megvívott Európa Kupa-meccs helyszínéről. Lóránt zsákolása az első negyed végén azért jól mutatta, hogy nem lehet leírni a bajnoki címvédőt. Ekkor nyolc volt közte és az első tíz perc 24-17-es vendég vezetéssel zárult.

Paprikás lett a hangulat a folytatásban. Keller Iván triplájával kezdődött a második negyed. 20-26-nál Horton zsákolása fokozta a hangulatot, az egykori fehérvári Juhos Levente két triplája pedig kicsit lehűtőtte azt. A becsülettel harcoló szegediek kezdték túlpörögni a mérkőzést, a fehérváriak pedig kezdtek ébredni. Az Alba három potnra zárkózott fel a félidőre.

A folytatásban 5-0-ás rohamot produkáltak a vendégek, de ezzel nagyjából le is lassult a Tisza-expressz. Simpson parádésan zsákolt, nem sokkal később, a huszonhetedik percben újabb triplájával átvette a vezetést az Alba. A zárónegyedben parádéztak a Dzunics-legények. Hogy csak néhányat említsünk: többek között Simpson triplái, Kovács Ákos tanári gólpassza, Keller Ákos zsákolása is hozzájárul ahhoz, hogy elgázolja a bajnok a Szegedet. Végül 94-68-ra győzött az Alba, amely bizakodva várhatja a szerda Európa Kupa mérkőzést a Charleroi otthonában. És még egy jó hír: a visszatérő Alhaji Mohammed jövő héten várhatóan már pályára lép az Alba Fehérvárban.

Sport

 1. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.
 2. Győztes rajt az Európa-kupában: a hajrában fordított, végül hosszabbításban nyert az Alba

  Végsőkig kiélezett, hosszabbításba torkolló meccset nyert meg Portóban az Alba Fehérvár. A negyedik  negyed vége előtt nem sokkal még hátrányban voltak, a dudaszó előtt ellenben már vezettek a mieink, de egy triplával egyenlített a portigál csapat. A hosszabbításban is maradt izgalom az utolsó pillanatig, végül meglett a győzelem a FIBA-Európa-kupa csoportkörének első meccsén idegenben.

  2018.10.17.
 3. Hétvégén lesz a XV. Fehérvár Böllhoff Kupa Nemzetközi FIDE Sakkverseny

  A Fejér Megyei Sakkszövetség október 20-23-ig, szombattól keddig rendezi meg Székesfehérváron a Novotel szállodában a hagyományos XV. Fehérvár Böllhoff Kupa Nemzetközi FIDE Sakkversenyt Eddig száztizenöten neveztek a versenyre, köztük három nemzetközi nagymester, kilenc nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester, két FIDE mester. A megnyitó szombaton reggel 9.45 órakor lesz.

  2018.10.17.
 4. Eredményes hétvégét zártak a Fehérvár Rugby Club utánpótlás csapatai

  Nádasdladányban rendezték a Régiós rögbi utánpótlás bajnokság harmadik fordulóját. A három korosztály számára tartott tornán a Fehérvár Rugby Club két együttese is dobogóra állhatott.

  2018.10.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak