Hengerelt az Alba a második félidőben - huszonhat pontos győzelem a Szeged ellen

Gyengén kezdett az Alba Fehérvár a Szeged elleni bajnokin, de a címvédő feledtette a szurkolókkal az első félidőt és lehengerlő játékkal magabiztos győzelmet aratott. Ráadásul úgy, hogy a csapat csütörtökön tért vissza Izraelből.

Alba Fehérvár - Szeged 94 - 68 (17-24) (21-17) (26-18) (30-9)

2017.11.10. 21:21 |

Nem indult jól a meccs a fehérváriak számára, mivel mindjárt a meccs elején meglépett a Szeged. Sulovic, Cilic és Fortune kosaraival szinte pillanatok alatt 9-0-át mutatott az eredményjelző. MIndeközben a másik oldalon minden kimaradt. Lóránt büntetői jelentették az első örömforrást a hazai közönség számára. A szegediek szerb kontingense jól muzsikált, Sulovic szórta a triplákat, miközben az Albánál enyhén szólva hagyott némi kívánnivalót a dobószázalék. Jóllehet ebben az is közrejátszott, hogy a csapat csütörtök délután tért haza Izraelből, a Herzlya elleni sikerrel megvívott Európa Kupa-meccs helyszínéről. Lóránt zsákolása az első negyed végén azért jól mutatta, hogy nem lehet leírni a bajnoki címvédőt. Ekkor nyolc volt közte és az első tíz perc 24-17-es vendég vezetéssel zárult.

Paprikás lett a hangulat a folytatásban. Keller Iván triplájával kezdődött a második negyed. 20-26-nál Horton zsákolása fokozta a hangulatot, az egykori fehérvári Juhos Levente két triplája pedig kicsit lehűtőtte azt. A becsülettel harcoló szegediek kezdték túlpörögni a mérkőzést, a fehérváriak pedig kezdtek ébredni. Az Alba három potnra zárkózott fel a félidőre.

A folytatásban 5-0-ás rohamot produkáltak a vendégek, de ezzel nagyjából le is lassult a Tisza-expressz. Simpson parádésan zsákolt, nem sokkal később, a huszonhetedik percben újabb triplájával átvette a vezetést az Alba. A zárónegyedben parádéztak a Dzunics-legények. Hogy csak néhányat említsünk: többek között Simpson triplái, Kovács Ákos tanári gólpassza, Keller Ákos zsákolása is hozzájárul ahhoz, hogy elgázolja a bajnok a Szegedet. Végül 94-68-ra győzött az Alba, amely bizakodva várhatja a szerda Európa Kupa mérkőzést a Charleroi otthonában. És még egy jó hír: a visszatérő Alhaji Mohammed jövő héten várhatóan már pályára lép az Alba Fehérvárban.

Sport

 1. Villachban sem fékezett, szétlövésben nyert a Volán

  Fantasztikusan sikerült a Fehérvár AV19 hétvégéje, a bécsi győzelem után Villachban is nyert a Volán! Ismét kevés gól volt a meccsen, a védekezés azonban most már rendre magas színvonalú, és a Villach sem tudott egynél többet ütni Carruthnak. A szétlövésben pedig a rendes játékidőben is betaláló Hári Jánosé lett a győztes gólt.

  2017.11.19.
 2. Magabiztos fehérvári győzelem az újonc otthonában

  34-17-re verte az újonc Vasast az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokságban. A fiatal, magyar játékosokkal felálló angyalföldi reményeket már a találkozó elején lehűtötte Deli Rita együttese, amely az első játékrészben mindössze nyolc gólt „engedélyezett” ellenfelének.

  2017.11.19.
 3. Scsepovics-mesterhármas, Vidi-kiütés a debreceni Nagyerdőben

  A listavezető Videoton a Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A fehérváriak az utóbbi szezonokban rendre legyőzték a Lokit, és ezúttal is hamar kétgólos előmnyre tettek szert. Gyorsan szépített a hazai csapat, így nyílt maradt a meccs a második félidőre. Abban egyértelműen a Vidi volt jobb. Scsepovics mesterhármast szerzett, remekül játszot Géresi is, és végül kiütéses fehérvári győzelem született.

  2017.11.18.
 4. Kosárlabda: Pakson is győzött a bajnoki címvédő Alba

  Pakson folytatta jó sorozatát az Alba Fehérvár. A bajnokságban a forduló előtt nyolcadik helyen álló Atomerűmű otthonában zsinórban hatodik tétmérkőzését is megnyerte az ezúttal is jól védekező, és szinte végig vezető Alba Fehérvár.Atomerőmű – Alba Fehérvár 60-67 (12-20, 19-17, 16-16, 13-14)

  2017.11.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak