Helyi környezetünkért - tematikus átadó nap a Fehérvár Éléstárral

A Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség július 1-i kibővített tematikus átadó napját a környezettudatosság jegyében tartotta. Jancsárkerti piacnapjuk üzenete e szemlélet propagálása, a fenntartható élet bemutatása, a szezonalitásnak megfelelő étkezésre, vásárlásra való figyelemfelhívás volt.
2021.07.05. 14:38 |
Helyi környezetünkért - tematikus átadó nap a Fehérvár Éléstárral

A Bevásárló Közösség természetesen csupa-csupa jó minőségű helyi terméket kínált ezen a napon is, így a vendégek teli kosárral térhettek haza a termelők jóvoltából.

Az ide látogatók kiboríthatták a szemetest a Zöldellő Egyesülettel, kipróbálhatták Gulyás-Szabó Judittal a papírfonást, Virág Krisztivel méhviaszkendőt készíthettek, megnézhették Vörösné Simon Nikolett-tel, hogyan készülnek a farmer szütyők, tanulhattak a zöld háztartásról RiKa Lakástextiltől, a Csomagolásmentes Termékek Boltja - Zöld Saroktól és a Cleanne CrystalCleantől. 

A gyerekek játszhattak újrahasznosított játékokkal Páprádi Anna Bíborkával, rajzolhattak, színezhettek, és játszva tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről. A Gaja Környezetvédő Egyesület jóvoltából víz vizsgálatra és ökológiai lábnyom számításra is volt lehetőség.