Hazai pályán egyenlíthet a döntőben az Arconic-Alba Fehérvár

Nagyszerű kezdés után a székesfehérvári kosarasok végül nem tudták megszerezni a győzelmet a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első meccsén. A szombathelyi nyitány után a felek Székesfehérváron találkoznak, ahol az Arconic-Alba Fehérvár az egyenlítésért küzdhet szombaton a Falco KC Szombathely ellen.
2023.05.18. 14:11 |
Hazai pályán egyenlíthet a döntőben az Arconic-Alba Fehérvár

Nagy küzdelemben maradt alul szerda este a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első meccsén az Arconic-Alba Fehérvár.

Vojvoda Dávidék 28-16-os első negyede után a Falco fokozatosan jött vissza a meccsbe, majd az utolsó felvonásban át is vette a vezetést. A fehérváriak közül Vojvoda volt a legeredményesebb a maga 24 pontjával, míg a Szombathelynél a 21 pontos Perl Zoltán volt a pontkirály. Alejandro Zubillaga, az Arconic-Alba Fehérvár vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, jobban kell járatniuk a labdát és koncentráltabban védekezni, ha bajnokok szeretnének lenni. „A csapatunk jó, hinnünk kell magunkban és győzni otthon, a második meccsen.” – nyilatkozta a spanyol mester.

A második meccs május 20-án, szombaton 20.00 órától kezdődik az Alba Regia Sportcsarnokban.

A jegyek árusítása már elkezdődött, az állóhelyes belépők ára 2500, míg az ülőhelyre szólóak 5000 forintba kerülnek. A mérkőzés előtt, 19.00 órakor nyit a pénztár, valamint lehetőség van az elővételes jegyvásárlásra is ma, illetve pénteken és szombaton 10.00 és 16.00 óra között. 

Akinek nincsen lehetősége a stadionban szurkolni, az M4 Sport csatornán követheti a mérkőzést.

Kosárlabda NB I., Rájátszás, döntő:

május 20., szombat 20.00
Arconic-Alba Fehérvár – Falco KC Szombathely