Hatodik légióst igazolt az Alba Fehérvár, újabb amerikai a fedélzeten

Rutinos kosarast szerződtetett a szezon végéig a fehérvári klub. Martin Zeno 33 éves, megfordult Franciaországban, több évet játszott a finn és a román bajnokságban is, utóbbiban kétszer bajnok lett. Ő az Alba hatodik külföldije, jövő héten érkezik Fehérvárra.
2018.12.07. 12:33 |

Martin Gilbert Zeno 1985-ben született, egyetemi csapata a Texas Tech University volt. Játszott a Fülöp-szigeteken, majd áttette székhelyét Európába. A finn Bisons Loimaa csapatában két évet töltött, utána a francia másodosztály következett, majd újabb két év a finneknél. Ezt követpen szerződőtt Nagyváradra, a CSM Oradea együtteséhez, ahol két szezonban is bajnok lett, 2016-ban a döntő MVP-jének is megválasztották. Nyáron távozott, azóta otthon várta az újabb ajánlatot - ez végül Fehérvárról futpott be, így az Alba lesz a következő csapata.

"Rutinos sportoló, aki Finnországban és Romániában is bizonyította, lehet rá számítani, komoly feladatok megoldására képes, ugyanis csapata meghatározó játékosa volt. Egy hét múlva érkezik Fehérvárra, bízunk abban, hogy gyorsan beilleszkedik, felveszi a ritmust. Nyilván kell egy kis idő, míg belerázódik, ugyanis az ősszel nem volt csapata, nem vívott tétmérkőzést" – mondta a klub honlapján az új igazolásról Simon Balázs ügyvezető.

Sport

 1. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 2. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.
 3. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 4. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak