Hatodik alkalommal szervezik meg a Gyereket a magasba flashmobot

Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Idén flashmob formájában valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!
2023.06.08. 06:47 |
Hatodik alkalommal szervezik meg a Gyereket a magasba flashmobot

A flashmob mottója: Körülöttünk forog a világ! Utalva ezzel arra, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot.

A flashmob alapjának számító körtánc is ezt hivatott kifejezni, melyet a SZÉNA Egyesület honlapján lehet megtalálni, és az érdeklődők onnan tudják ellesni a mozdulatokat. A flashmobot - határon innen és túl – 33 helyszínen rendezik meg egyidejűleg, 2023. június 10-én. A körtáncot követően – pontban 11 órakor – minden helyszínen a magasba emelik a gyermekeket.

A székesfehérvári esemény a Borsófesztivál keretében valósul meg a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A körtáncban résztvevő gyerekek csillámtetoválást kapnak ajándékba. A szervezők azt kérik a flashmobon és a gyerekemelésen résztvevőktől, hogy lehetőség szerint fehér felsőben érkezzenek.

Fehérvári színes

 1. Bütykölde a könyvtárban

  Folytatódik a Bütykölde című kézműves programsorozat az Aranybulla Könyvtárban. Legközelebb május 28-án, kedden 16.30 órakor várják az érdeklődőket. Az intézménybe közben 36 új könyv érkezett, melyek jövő héttől már kölcsönözhetőek. A könyvtár a tanév végeztével vált át a nyári nyitvatartási rendre.

  2024.05.27.
 2. Véradás a héten

  Ezen a héten is folytatódnak a véradó akciók Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Területi Vérellátójában minden hétköznap, míg a Fehér Palota Üzletközpontban május 31-én, pénteken lehet segíteni.

  2024.05.27.
 3. Családi délután a tóparton

  A Palotavárosi tavaknál folytatódik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ városrészi piknikjeinek sora: június 1-jén, szombaton 15 órától az itteni sport- és szabadidőközpontba várják kikapcsolódásra a családokat. Exatlon-pálya, lézerharc és darts foci a füves területen, mesejáték, operettcsokor és könnyűzenei koncert a színpadon – mindenki találhat kedvére valót az ingyenes esemény kínálatában.

  2024.05.27.
 4. Biológiai szúnyoggyérítés

  Az elmúlt időszak csapadékos időjárása és a nyáriasra forduló időjárás nagyon kedvező környezetet biztosít a szúnyogok szaporodásához. Ahhoz, hogy minél kevesebb csípőszúnyog legyen a városban, leginkább saját magunk, főként a kertvárosokban élők tehetnek a legtöbbet. A legfontosabb, hogy ne legyen pangó víz az udvaron és az esővíz gyűjtőket takarjuk le.

  2024.05.27.