Hatodik alkalommal szervezik meg a Gyereket a magasba flashmobot

Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Idén flashmob formájában valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!
2023.06.08. 06:47 |
Hatodik alkalommal szervezik meg a Gyereket a magasba flashmobot

A flashmob mottója: Körülöttünk forog a világ! Utalva ezzel arra, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot.

A flashmob alapjának számító körtánc is ezt hivatott kifejezni, melyet a SZÉNA Egyesület honlapján lehet megtalálni, és az érdeklődők onnan tudják ellesni a mozdulatokat. A flashmobot - határon innen és túl – 33 helyszínen rendezik meg egyidejűleg, 2023. június 10-én. A körtáncot követően – pontban 11 órakor – minden helyszínen a magasba emelik a gyermekeket.

A székesfehérvári esemény a Borsófesztivál keretében valósul meg a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A körtáncban résztvevő gyerekek csillámtetoválást kapnak ajándékba. A szervezők azt kérik a flashmobon és a gyerekemelésen résztvevőktől, hogy lehetőség szerint fehér felsőben érkezzenek.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Advent

  Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár, fotópontok és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

  2023.12.03.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog

  Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

  2023.12.03.
 3. Első gyertya Vízivárosban

  December első szombatján elkezdődtek a Vízivárosi Advent programjai. A gyertyagyújtáson Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, valamint dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, majd Tornyai Gábor plébános osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel, a minden emberben ott lakozó jóságról, a készülődés és várakozás öröméről, és a szeretet ünnepének fényéről.

  2023.12.02.
 4. Adventi jótékonysági est

  Rendkívül szeretetteljes hangulatú volt a 18. Ökumenikus Adventi Jótékonyság Est pénteken a Szent István Művelődési Házban. A gyűjtés eredményeként 1 millió 450 ezer forinttal segítettek Kárpátaljai intézményeket.

  2023.12.02.