Hatalmas siker - jövőre az Európai Szuperligában indulhat az Enthroners!

Újabb óriási mérföldkőhöz érkezett a Fehérvár Enthroners és a magyar amerikaifutball, miután a European League of Football képviselői elfogadták a csapat kérelmét Európa legmagasabban jegyzett ligájába. Székesfehérvár ezzel olyan városok mellett indulhat a bajnokságban, mint Barcelona, Hamburg, Bécs vagy éppen Isztambul. A város szempontjából sport-, turisztika- és marketingértékben egyaránt kiemelkedő döntést péntek délután jelentették be.
2022.05.13. 17:24 |

Néhány héttel ezelőtt az amerikaifutball európai csúcsát jelentő European League of Football képviselői Székesfehérváron tettek látogatást.

Patrick Esume tulajdonos és főtitkár, valamint Frank Wendorf operatív igazgató a Fehérvár Enthroners ELF felvételi kérelmének az ügyében érkezett a városba. A magyar csapat pályázata és az itt töltött hétvége meggyőzte a döntéshozókat: a jövő évi szezonban a Zürich és a Milánó gárdája mellett a Fehérvár Enthroners is csatlakozhat az európai amerikaifutball krémjéhez. A döntést ma délután Hamburgban, a 2022-es szezon Kickoff sajtótájékoztatóján jelentették be.

Patrick Esume tulajdonos és főtitkár az előző szezon értékelése után jelentette be a 2023-ban érkező csapatokat, köztük a Fehérvár Enthronersszel: 

„Büszkén mutatunk be három új franchiset, akik már 2023-ra csatlakoznak hozzánk. Egy héttel a milánói utazásom után elutaztam Székesfehérvárra, ahol találkoztam Bóka Viktorral, a csapat általános igazgatójával és a város képviselőivel. Elképesztő volt az fejlődni vágyás, akarat és hozzáállás, amit Székesfehérváron tapasztaltam.” – mondta Esume, aki hozzátette, a látogatás után 12 órával már meg is hozták a döntést a fehérvári csapat csatlakozásáról.

Bóka Viktor, a Fehérvár Enthroners általános igazgatója a helyszínen vett részt a sajtótájékoztatón. Első nyilatkozatában elmondta, a csapatnál mindenki nagyon izgatott a lehetőség miatt: „Egy álom vált most valóra azzal, hogy csatlakozhatunk a European League of Footballhoz, Európa legjobb ligájához. A városunk, Székesfehérvár egy történelmi város, 1000 éves történelemmel. Nagyon büszkék vagyunk, hogy tagjai lehetünk az ELF családjának.” – nyilatkozott az általános igazgató, aki műsorvezetői kérdésre elmondta, ugyan a szurkolók és a játékosok tudták, hogy az ELF képviselői a városban jártak, a döntésről ők is most értesültek, így nagyon nagy az öröm.

A European League of Football indulását 2020. novemberében jelentették be, a bajnokság híre pedig rögtön felkavarta az európai amerikaifutball állóvizét.

Már az első szezonban olyan csapatok csatlakoztak az ELF-hez, mint a Frankfurt Galaxy, a Hamburg Sea Devils vagy éppen a Barcelona Dragons. Az NFL Europe megszűnése – az észak-amerikai profi bajnokság európai farmligája – óta tátongó űrt jó érzékkel tömte be az újonnan megszervezett liga: a kontinens legjobb játékosai, színvonalas közvetítés, több ezer szurkoló jellemezte az első szezont. Az ELF felépítésében is az észak-amerikai fizetési sapkás rendszert követi, mivel a csapatoknak meghatározott összeg áll rendelkezésére a játékosok fizetésére, ezzel megelőzve a pénzügyi különbségek megjelenését a pályán.  Sokat elmond a liga népszerűségéről, hogy a tavalyi döntőt 22.000 néző előtt játszották a düsseldorfi Merkur Spiel-Arenában.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak