-
Képeslapok és karácsonyfadíszek
A Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban Advent második szombatján ismét egy különleges kézműves foglalkozásra várják a szervezők az érdeklődőket december 6-án, szombaton 14 órától.
2025.12.05. -
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04. -
Családi mesedélelőtt Sóstón
Folytatódnak a családi mesedélelőttök a Sóstó Látogatóközpontban. December 6-án, szombaton 10.00 órakor a közeledő karácsony jegyében telik a mintegy kétórás program. A belépéshez regisztráció szükséges.
2025.12.04.
Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron
A kinőtt pulcsi ujja akár díszcsomagolás is lehet egy borosüvegen, a teáskannából némi kreativitással, kézügyességgel és újrahasznosított csomagolóanyaggal pedig elefántot is készíthetünk. A II. Kereskedők viadalán születtek ezek az ötletes alkotások, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola versenyén. A szakmai alapkészségek mellett a környezettudatosság és az egészséges táplálkozás kapott idén kiemelt szerepet a versenyen, amin nyolc csapat mérte össze tudását.
A Békéscsabától Pécsig szinte az egész országból érkező versenyzőket Mészáros Attila alpolgármester és Zelei Eszter, a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának igazgatója köszöntötte, majd szakmai totóval indult a verseny, amit a gyakorlati feladatok követtek.
A Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyen pincér-, szakács- és cukrásztanulókból álló háromfős csapatok versenyeztek. A pincérek királyi lakomához illő díszterítést mutattak be, de különböző felszolgálási módokban, kávékészítésben és borválasztásban is helyt kellett állniuk. A szakácsok előételt és főételt készítettek egy-egy előre meghatározott alapanyagból, libamájból és szarvascombból. A cukrászok pedig a szakácsuk ételéhez illeszkedő tányérdesszertet készítettek.
A szakmai zsűri nem csak a végterméket, hanem a készítés folyamatát is pontozta. A szakácsoknál Adamek Balázs mesterszakács, a Diófa Étterem konyhafőnöke és Volenter István mesterszakács, a Nemzeti Gasztronómia Válogatott csapatkapitánya, a cukrászoknál Csete Ildikó, Pass Szilvia és Végh József, a Damniczki, az Aranyalma és a Krém Cukrászda mestercukrászai bíráltak. A pincér zsűri tagjai Madler László, a Diófa étterem vezetője és Nyikos Szabolcs, a Beat étterem üzletvezető-helyettese voltak. A kereskedőknél Molnár Mária, a SPAR áruházvezetője és Horváth Viktória, a Hervis székesfehérvári boltvezetője zsűrizte a versenyzőket.
