Hat dobogós helyezéssel zárta a Vidék bajnokságot a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE

Két arany-, három ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrözői a szolnoki viadalon. Fekete-Fenyvesi Olivér és serdülő fiú csapat a dobogó legfelső sokára állhatott fel a Vidék bajnokságon.
2019.06.04. 14:44 |

A fiú gyermek korcsoportban felversenyzett a még "bambi" korcsoportba tartozó Dallos Mirkó valamint Virányi Szabó Zsombor. A csoportkörök után a táblán folytatva Zsombor és Mirkó a legjobb 32-ben kiemelt volt, így csak a 16-ba jutásért kellett vívniuk. Sajnos Zsombor alulmaradt, viszont Mirkó még továbbjutott a következő körbe. A csibe korosztályban a fiúk között Fekete-Fenyvesi Olivér, Tarjányi Tas valamint Solymos Benedek állt pástra, utóbbi két vívónak első versenye volt a Vidék bajnokság. Olivér a csoportból veretlenül lépett tovább, Benedek 3-2-es, Tasnál 2-4-es. mérleggel zárt. Utóbbinak a legjobb 16 közé jutásért kellett vívnia, 9-6-os vezetésnél sajnos elizgulta az asszót, így alulmaradt, Benedek és Olivér pedig kiemeltként folytathatta. Olivér magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ahol szintén nem tudták megállítani.

A Csibe korosztályban a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE fiúi csapatban is megmérettettek, ahol először a csak döntőbe jutásért kellett pástra lépniük. Fekete-Fenyvesi Olivér az utolsó asszó előtt hat tusos hátrányból fordított, így ezzel a nagy bravúrral bevívta a csapatot a döntőbe, ahol bár csak egyetlen tussal, de az Alföldi Vívó Akadémia csapata legyőzte a fehérváriakat.


Dallos Ladónak egy hajszálon múlott a legjobb nyolc közé jutás, de Szolnokon pástra lépett Krupiczer Ervin, akinek ez volt élete első versenye. 


A serdülő fiúknak nehezen indult a nap de a klub valamennyi vívója feljutott a főtáblára. Első körben kiemeltek voltak, így a legjobb 16 közé jutásért küzdhettek, ahol Janky Bendegúz, Csuta András, Nádi Zsombor és Dallos Ladó is sikerrel járt, azonban a legjobb nyolcba már csak Janky küzdötte be magát. Bendegúz negyeddöntőben sajnos kikapott, így az előkelő hatodik helyen végzett. 


A bambi korosztályban Dallos Mirkó és Virányi-Szabó Zsombor veretlenül zárta a csoportkört, amelyben Varga Flóra csupán egyetlen vereséget szenvedett. Aztán Flóra könnyedén menetelt a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért zseniális bátor vívással felülkerekedett a házigazdák vívóján, így a döntőbe jutott. Itt azonban tapolcai ellenfele kifogott rajta. A fiúknál Zsombor és Mirkó simán menetelt a legjobb négy közé, ahol előbbi búcsúzni kényszerült, azonban Mirkó vette az akadályt, de később pécsi ellenfele legyőzte a döntőben.


A serdülő fiú csapat, azaz Janky, Csuta, Nádi és Dallos a bajaiakat legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol az OMS - Tata csapatával vívtak szoros meccset, amelyek kiharcolták a döntőbe jutást. A fináléban az Arrabona csapatának legyőzésével a második aranyérmüket szerezték meg a fehérváriak. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE serdülő párbajtőrözői a hétvégén Keszthelyen lépnek pástra a második kadet előválogatón, az Országos Bajnokság előtti utolsó versenyen.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak