Hat dobogós helyezéssel zárta a Vidék bajnokságot a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE

Két arany-, három ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrözői a szolnoki viadalon. Fekete-Fenyvesi Olivér és serdülő fiú csapat a dobogó legfelső sokára állhatott fel a Vidék bajnokságon.
2019.06.04. 14:44 |

A fiú gyermek korcsoportban felversenyzett a még "bambi" korcsoportba tartozó Dallos Mirkó valamint Virányi Szabó Zsombor. A csoportkörök után a táblán folytatva Zsombor és Mirkó a legjobb 32-ben kiemelt volt, így csak a 16-ba jutásért kellett vívniuk. Sajnos Zsombor alulmaradt, viszont Mirkó még továbbjutott a következő körbe. A csibe korosztályban a fiúk között Fekete-Fenyvesi Olivér, Tarjányi Tas valamint Solymos Benedek állt pástra, utóbbi két vívónak első versenye volt a Vidék bajnokság. Olivér a csoportból veretlenül lépett tovább, Benedek 3-2-es, Tasnál 2-4-es. mérleggel zárt. Utóbbinak a legjobb 16 közé jutásért kellett vívnia, 9-6-os vezetésnél sajnos elizgulta az asszót, így alulmaradt, Benedek és Olivér pedig kiemeltként folytathatta. Olivér magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ahol szintén nem tudták megállítani.

A Csibe korosztályban a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE fiúi csapatban is megmérettettek, ahol először a csak döntőbe jutásért kellett pástra lépniük. Fekete-Fenyvesi Olivér az utolsó asszó előtt hat tusos hátrányból fordított, így ezzel a nagy bravúrral bevívta a csapatot a döntőbe, ahol bár csak egyetlen tussal, de az Alföldi Vívó Akadémia csapata legyőzte a fehérváriakat.


Dallos Ladónak egy hajszálon múlott a legjobb nyolc közé jutás, de Szolnokon pástra lépett Krupiczer Ervin, akinek ez volt élete első versenye. 


A serdülő fiúknak nehezen indult a nap de a klub valamennyi vívója feljutott a főtáblára. Első körben kiemeltek voltak, így a legjobb 16 közé jutásért küzdhettek, ahol Janky Bendegúz, Csuta András, Nádi Zsombor és Dallos Ladó is sikerrel járt, azonban a legjobb nyolcba már csak Janky küzdötte be magát. Bendegúz negyeddöntőben sajnos kikapott, így az előkelő hatodik helyen végzett. 


A bambi korosztályban Dallos Mirkó és Virányi-Szabó Zsombor veretlenül zárta a csoportkört, amelyben Varga Flóra csupán egyetlen vereséget szenvedett. Aztán Flóra könnyedén menetelt a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért zseniális bátor vívással felülkerekedett a házigazdák vívóján, így a döntőbe jutott. Itt azonban tapolcai ellenfele kifogott rajta. A fiúknál Zsombor és Mirkó simán menetelt a legjobb négy közé, ahol előbbi búcsúzni kényszerült, azonban Mirkó vette az akadályt, de később pécsi ellenfele legyőzte a döntőben.


A serdülő fiú csapat, azaz Janky, Csuta, Nádi és Dallos a bajaiakat legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol az OMS - Tata csapatával vívtak szoros meccset, amelyek kiharcolták a döntőbe jutást. A fináléban az Arrabona csapatának legyőzésével a második aranyérmüket szerezték meg a fehérváriak. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE serdülő párbajtőrözői a hétvégén Keszthelyen lépnek pástra a második kadet előválogatón, az Országos Bajnokság előtti utolsó versenyen.

Sport

 1. Balogh Bálint arany,- Nagy Evelin ezüst,- Lakatos Viktor bronzérmes a junior box ob-n

  Az elmúlt héten szerdától szombatig Egerben találkoztak Magyarország legjobb junior korú ökölvívói az országos bajnokságon, ahová Turós Arnold, a Varkocs György Box Club és az Arnold Boxing Team vezetőedzője idén öt versenyzővel indult útnak, akik közül Balogh Bálint magyar bajnok, Nagy Evelin ezüst, Lakatos Viktor pedig bronzérmes lett.

  2019.10.21.
 2. A nők a bajnokságban, a férfiak a kupában győztek a röpiseknél

  Második bajnokiján második győzelmét aratta a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 2. fordulójában. Orosz Bianka és társai a Szent Benedek Röplabda Akadémiát verték 3:2-re hazai közegben. A férfiak a kupában játszottak és kerültek előnybe.

  2019.10.21.
 3. Bronzérmet szereztek a fehérvári rögbis hölgyek a Kincsem Park pályaavatóján

  Vasárnap játszották a tornarendszerű női rögbi bajnokság második fordulóját Budapesten, a Kincsem Parkban, a Magyar Rögbi Szövetség új, hivatalos pályáján. Huszti Katalin, az Exatlon győztese - korábban a Fehérvár Rugby Club bajnokcsapatának tagja - kölcsönjátékosként újra magára öltötte a korábban kilencszeres bajnok csapat mezét.

  2019.10.21.
 4. Ouzas káprázatos teljesítménye győzelmet ért a Volánnak a Capitals ellen

  Elképesztő különbség volt a kapura lövések számát tekintve a vendég bécsiek javára, de hiába próbálkoztak harmincöttel (!!) többször, csak egy gólt ütöttek a bombaformában védő Ouzasnak. A Fehérvár pedig sokkal jobban sáfárkodott kevés helyzetével, így a Salzburg után a Vienna Capitalst is legyőzte, tökéletes hétvégét produkálva.

  2019.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak