Három ösztöndíjjal támogatja a fiatalokat 2021-ben a Tóth István-Tóth Terézia Közalapítvány

Megújította a székesfehérvári fiatalokat segítő ösztöndíj-pályázati rendszerét a Tóth István – Tóth Terézia Közalapítvány. Jövőre három célra biztosítanak támogatásokat. A hagyományosan egyénileg pályázható tanulmányi ösztöndíjra november 11-ig lehet benyújtani a kérelmeket, emellett lesz diákmentori és pályaorientációs ösztöndíj is.
2020.10.02. 08:27 |

A köznevelésben tanulók és a felsőoktatásban résztvevő hallgatók EGYÉNILEG PÁLYÁZHATÓ ÖSZTÖNDÍJÁRA a jó tanulmányi eredményt elért, szociálisan rászoruló, állandó székesfehérvári lakhellyel rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A tanulmányi követelmény a 7-8. évfolyamon 4,8, a 9-13. évfolyamon 4,5, míg a felsőoktatásban 4,2. A pályázat 2020. november 11-ig nyújtható be a kitöltött és aláírt pályázati adatlappal, valamint a szükséges mellékletek csatolásával. Csak 2020-ban kiadott, a 2021. naptári évre szóló adatlapon adható be az igénylés. Az eredményről december 16-ig küld értesítést az alapítvány.

Külön felhívásban hirdette meg az alapítvány a DIÁKMENTORI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATÁT a társaik tanulását eredményesen támogató, állandó fehérvári lakhelyű tanulók számára. Azoknak kívánnak ezzel segítséget nyújtani, akik kedvezőbb szociális helyzetük vagy jó, de nem kimagasló tanulmányi eredményeik miatt kimaradnak a hagyományos kedvezményezetti körből. Feltétel azonban, hogy a jelöltek folyamatos és hatékony segítséget nyújtsanak diáktársaik számára a jobb, eredményesebb tanuláshoz, a lemorzsolódás csökkentéséhez. Erre az ösztöndíjra az iskolák – az igazgatók és a diákönkormányzati vezetők közösen – jelölhetnek iskolánként legfeljebb 3 fiatalt minden év szeptember 30-ig. Az eredményhirdetés minden évben az új tanulmányi ösztöndíjak pályázati kiírásakor történik.

A 7. és 10. évfolyamos tanulók számára egyéni pályatanácsadáshoz biztosított PÁLYAORIENTÁCIÓS ÖSZTÖNDÍJAT az iskolafenntartó szervezetek kapják megállapodás alapján. Ez intézményfenntartók és intézmények számára szóló támogatás. Meghívásos pályázat keretében biztosítják azon szervezetek számára, ahol a tárgyi és személyi feltételek biztosítottak.

Az egyénileg pályázható ösztöndíj beadásához szükséges dokumentumok letölthetőek a városi honlapról, illetve papíralapon megtalálhatóak a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.

Közlemények

 1. Csütörtökön és pénteken zárva tart a könyvtár felnőtt kölcsönző részlege

  A „Bartók Béla tér, Fehérvár Új Agórája és környezete közösségi térré fejlesztése" projekt II. ütemének kivitelezése során folyamatban van a Csók István Képtár és a Vörösmarty Mihály Könyvtár Bartók Béla tér 1. szám alatti épületénél a bejárati lépcsők felújítása. A kivitelezési munkálatok előrehaladása miatt október 29-30. napján, csütörtökön és pénteken szükség van a bal oldali főbejárat teljes lezárására. 

  2020.10.28.
 2. A járvány miatt telefonon és e-mailben kereshetik a lakók Horváth Miklós Csaba képviselőt

  A koronavírus-járvány ideje alatt nem tart személyes részvételű fogadóórát Horváth Miklós Csaba Székesfehérváron. Az önkormányzati képviselő telefonon és e-mailben fogadja a lakók megkereséséit.

  2020.10.27.
 3. Forgalomkorlátozások szombaton – a szurkolókra és a sírkertekbe érkezőkre is odafigyelnek

  Október 31-én, szombaton 19.30 órától a MOL Aréna Sóstón rendezik meg a MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A stadion környékén a szurkolókra és a temetőknél megnövekedő gépjármű- és gyalogosforgalomra tekintettel az odavezető útszakaszokon és a parkolóknál a közlekedés segítésére a rendőrség is intézkedéseket tesz, polgárőrök közreműködésével.

  2020.10.27.
 4. Új helyre, a Köfém rendelőbe költözik a fogszabályozási szakellátás november 9-től

  Elköltözik a fogszabályozási szakellátás Székesfehérváron, a Szekfű Gyula utcából. A rendelést a Verseci utcai, azaz a Köfém rendelőben lehet igénybe venni november 9-től. A költözés ideje alatt az ellátás szünetel.

  2020.10.27.
 1. Áramszünet lesz a hét közepén Székesfehérvár több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan október 28-án és 29-én, szerdán és csütörtökön Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.

  2020.10.26.
 2. Mától korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban

  A Mártírok útján zajló csapadékcsatorna-építési munkálatok kapcsán október 26-tól, hétfőtől előreláthatólag november 4-ig, szerdáig korlátozások lesznek a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban. A sávmegszűnések és korlátozások miatt a csomópontban torlódásokra kell számítani. Ezek csökkentése érdekében, aki teheti, válasszon másik útvonalat!

  2020.10.26.
 3. Hétfőtől lezárják a Gáz utca egy részét távhő gerincvezeték javítás utáni útfelújítás miatt

  Azonnali beavatkozást igényel a Gáz utca alatt haladó távhő főgerincvezeték nyomvonalán az útburkolatban bekövetkezett állapotromlás. Október 26-tól, hétfőtől péntek délutánig lezárás lép érvénybe a javítási munkálatok céljából: az utca a 9-11. számú társasházak közötti kijelölt gyalogosátkelőhelyig a Rákóczi utca, valamint Sarló utca irányból zsákutcaként működik. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

  2020.10.25.
 4. Október 31-ig kell leadni az ebösszeíró lapokat

  Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A hónap utolsó napjáig várják azokat az adatlapokat, amelyeket – postai úton július végéig – eljuttattak a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető honlapunkról. Az ebösszeírás során mindenki nyilatkozik a tulajdonában/tartásában élő kutyák számáról.

  2020.10.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1