Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj

2020.10.01. |

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány felhívása
a 2021. naptári évre


A kuratórium a 2021. évre 3 célra biztosít ösztöndíjat.

  1. Köznevelésben tanulók, illetve a hallgatók által egyénileg pályázható ösztöndíj. Feltételrendszere e felhívásban olvasható.
  2. Külön felhívásban kerül meghirdetésre a diákmentori ösztöndíj, a társaik tanulását eredményesen támogató tanulók számára. Erre az iskolák az iskolai diákönkormányzattal egyetértésben jelölhetnek tanulókat.
  3. A 7. és 10. évfolyamos tanulók számára egyéni pályatanácsadáshoz biztosított „Pályaorientációs ösztöndíj”-at az iskolafenntartó szervezetek megállapodás alapján kapják. Ez intézmény fenntartók és intézmények számára szóló támogatás, meghívásos pályázat keretében, azon szervezetek számára, ahol tárgyi és személyi feltételek biztosítottak.

Az 1. sorszámú, egyéni tanulói ösztöndíj feltételrendszere:

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város által létrehozott és támogatott Közalapítvány pályázati úton támogatni kívánja azokat a jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári fiatalokat, akik szociális helyzetük miatt is rászorulnak erre. A támogatás elnyeréséhez mindkét feltételnek meg kell felelni. A középfokú képzésben az adatlap melléklete szerint többlet tanulmányi pont szerezhető.

A pályázat benyújtása adatlap kitöltésével történik. Az adatlap csak a szükséges mellékletek csatolásával érvényes. A kötelező mellékletek felsorolását az „Adatlap” tartalmazza.

Pályázatot csak Székesfehérváron állandó lakhellyel rendelkező tanuló nyújthat be.

A rászorultságról a pályázati adatlapon kell nyilatkozni. A tanulmányi eredményt minden képzési szinten az iskola igazolja, köznevelési intézmény esetén az adatlapon, felsőoktatási hallgató esetén az intézmény külön igazolásán.

Tanulmányi követelmény a 7-8. évfolyamon 4,8, a 9-13. évfolyamon 4,5, a felsőoktatásban 4,2.

Pályázat 2020. november 11-ig nyújtható be a pályázati adatlap kitöltésével, aláírásával és mellékletek csatolásával. A borítékon szerepelnie kell a „Tóth Ösztöndíj” megnevezésnek.

A küldemény az alábbi címekre adható fel:

  • Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány, 8000 Székesfehérvár Városház tér 1.
  • Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány, Baracsiné Tujner Éva kuratóriumi titkár, Székesfehérvár, Budai út 45.
  • A pályázati adatlap zárt borítékban leadható Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján is.

Az adatlapot köznevelési intézményben az iskola biztosítja, vagy IDE kattintva LETÖLTHETŐ, vagy kérhető Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján is.

Csak a 2020. évben kiadott, a 2021. naptári évre szóló adatlapon adható be pályázat! Korábbi adatlapon benyújtott igény nem kerül elbírálásra.

A pályázat eredményéről a Közalapítvány a köznevelési intézményeket 2020. december 16-ig értesíti. Ünnepélyes átadásra az érvényes védelmi előírások függvényében kerülhet sor. Ennek esetleges elmaradása az ösztöndíj folyósítását nem érinti.

A felsőoktatási hallgatók az adatlapon megadott e-mail címükön kapnak értesítést kuratórium döntéséről.

Az elnyert ösztöndíj minden ösztöndíjas számára csak bankszámlára történhet.

A pályázati adatlapokat a Közalapítvány kuratóriuma legkésőbb december 19-ig megsemmisíti. Csak az utaláshoz szükséges személyes adatok kerülnek megőrzésre, azok is csak a folyósítás idejére. További adatvédelmi tudnivalók a Közalapítvány „ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ”-jában találhatók.

Az ösztöndíj folyósítása általában havonta történik, de nyári szünetben a folyósítás szünetel. A júliusi-augusztusi ösztöndíjat 2021. szeptemberben kapják meg azok, akik szeptember 25-ig igazolják tanulmányi jogviszonyuk folytatását.

Azoknak a köznevelésben továbbtanuló ösztöndíjasoknak, akik nem váltanak iskolát, nem kell igazolást benyújtani.

A Kuratórium fenntartja a jogot, hogy az ösztöndíjkifizetést a szorgalmi időszakban legfeljebb két hónapra összevonja.

Letölthető dokumentumok:

- pályázati felhívás
- pályázati adatlap
- adatkezelési tájékoztató

Székesfehérvár, 2020. október


A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány
Kuratóriuma

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1