Három nap a család körül - megkezdődött a Babahordozó Hét

Változatos programokkal, érdekes előadásokkal, gyakorlatokkal, szakértőkkel találkozhatnak az érdeklődők a 12. Nemzetközi Babahordozó Hét háromnapos eseményén, amely péntektől vasárnapig várja a családokat A Szabadművelődés Házában.
2019.10.11. 10:25 |

Az Alba Babahordozó Egyesület 12. alkalommal várja a családokat és a családalapítás előtt állókat a Nemzetközi Babahordozó Hét háromnapos rendezvényére. 

Az idei programsorozatot a „Három nap a család körül” szlogennel hirdették meg péntektől vasárnapig. Az előadások és foglalkozások a várandósság, szülés és gyermekágyas időszak, a család testi-lelki egészsége, a gyermekek hordozása, a szoptatás és gyermekétkeztetés, valamint a közös játékok és elfoglaltságok témái köré szerveződnek. Szaktanácsadók, pszichológusok, bába, szülész, védőnő, szakgyógytornász, dúla, logopédus és egy mentőtiszt is megosztja tapasztalatait, tudását a szülőkkel, szülőjelöltekkel. A felmerülő témák gyakorlat-centrikusak, hiszen a szülészeti beavatkozásoktól a testvérféltékenységen, a szoptatással kapcsolatban kialakult tévhiteken át az örömteli nevelésig igyekeznek megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Az előadásokkal párhuzamosan a rendezvénysorozat mindhárom napon gyakorlati jellegű foglalkozásokat is kínál, amelyeket mozgásinstruktorok, jógaoktatók, trénerek vezetnek. Több olyan program is lesz, ami már nagyon közkedvelt a fehérvári családok körében, mint például a kangatraining, a regeneráló torna vagy a Ringató foglalkozás Horváth Irmával.
A megnyitón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az idei év a Családok Éve, amelyhez kapcsolódóan Székesfehérvár Önkormányzata is számos rendezvénnyel és fejlesztéssel próbált segíteni abban, hogy minél többen vállaljanak gyereket. "Amikor pedig megszületik a baba, az ilyen közösségkre van szüksége a családnak, ahol a szülők közösen fejlődhetnek, beszélgethetnek problémáikról és oldhatják meg azokat együtt." - tette hozzá Östör Annamária.

A rendezvényhez kapcsolódóan pénteken és szombaton kézműves vásárral, vasárnap pedig hordozós és mosipelus vásárral várják az érdeklődőket. A programsorozatot vasárnap délután flashmob és tombola zárja.

Fehérvári színes

 1. Négy szombaton át tart az ünnepváró kézművesség Csalán

  Négy részből álló adventi kézműves foglalkozás-sorozat indul a Csalai Közösségi Térben. Az adventi időszakban szombat délelőttönként, 9 és 11 óra között várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és szüleiket, a nyitó program november 23-án lesz.

  2019.11.21.
 2. Gyermektelen 20-40 éves fiatalokat keresnek szakdolgozati kutatáshoz

  Kívés Blanka a Károli Gáspár Egyetemen pszichológia mesterszakos hallgatója szakdolgozatának  kutatásához keres olyan 20-40 év közötti, még gyermektelen férfiakat és nőket, akik szívesen válaszolnának azzal kapcsolatos kérdésekre, hogy miért vagy miért nem szeretnének gyereket vállalni. A kérdőívet 10-15 perc alatt lehet kitölteni.

  2019.11.21.
 3. Amerikaland - Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn fotótárlata az Öreghegyi Közösségi Házban

  November 22-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn Amerikaland című kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja: Nervetti Károly, a Főnix fotóművészeti kör tagja, köszöntőt mond: Östör Annamária önkormányzati képviselő. A kiállítás január 31-ig az intézmény nyitvatartási idejében tekinthető meg.

  2019.11.21.
 4. A tartós párkapcsolat titkairól lesz szó a decemberi Csajos esten

  Mitől működik jól hosszú távon egy párkapcsolat? Mire kell figyelni, ha igazán jó kapcsolatra vágyunk? Hogyan kell szeretni a társunkat, hogy boldog legyen mellettünk, és mi is azok lehessünk mellette? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a december 4-i Csajos esten Koller Krisztián kineziológus és felesége, Koller Zsuzsanna párkapcsolati coach előadásából. A beszélgetés után a Tudsz titkot tartani? című amerikai romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi.

  2019.11.20.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek