Újra megnyílik a Fehérvár Szalon képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás a Csók Képtárban

Szeptember 17-én, pénteken a Csók István Képtárban nyitják meg a Fehérvár Szalon 2021 képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítást, amely Székesfehérváron élő vagy a városhoz kötődő művészek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A tárlat egy hónapon át lesz látogatható, szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!
2021.09.17. 06:42 |

A FEHÉRVÁR SZALON-kiállítássorozat több évtizedes múltra tekint vissza a megyeszékhelyen.

A képző-, ipar- és fotóművészeti seregszemlét kétévente rendezik meg, hogy a látogatók képet kaphassanak az alkotókról és munkáikról. A legújabb megnyitó tavaly lett volna, ám a járvány átírta a hagyományokat. Az eseményt 2020-ról 2021-re – azaz egy évvel későbbre – halasztották, ami még soha nem fordult elő a kiállítások történetében, így ezúttal három év után rendezik meg a tárlatot.

A közel egymillió forint összedíjazású FEHÉRVÁR SZALON-ra minden Székesfehérváron élő, vagy a városhoz kötődő alkotó adhatott be pályamunkákat, melyek bemutatásáról és a díjazásáról szakmai zsűri döntött.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója szeptember 17-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Csók István Képtárban, az intézmény először lesz helyszíne a nagyszabású seregszemlének. Az alkotásokat október 17-ig láthatja a közönség.                             

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Székesfehérvár Topotéka