Harminc főzőcsapattal és élőzenével mulattak az első Mini Lecsó Fesztiválon

Az első Mini Lecsó Fesztiválra várták a városrész lakóit és a vendégeket a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ Gasztroudvarára, ahol már kora délelőttől harminc bográcsban rotyogtak a szezonális finomságok. A főzőcsapatokat élőzene szórakoztatta, az első három helyezett csapatot díjazták, a győzteseket pedig benevezték a szeptember 21-i Székesfehérvári Lecsófőző Vigasságra.
2019.09.14. 15:37 |
Harminc főzőcsapattal és élőzenével mulattak az első Mini Lecsó Fesztiválon

„Az elmúlt esztendőben már próbálkoztunk azzal, hogy olyan gasztronómiai eseményeket is szervezzünk, ahol aktív tevékenységet végeznek a résztvevők.

Így jutottunk el odáig, hogy minden együtt lehessen ahhoz, hogy a Gasztroudvar közösségi térben meg tudtuk rendezni az első Mini Lecsó főzőversenyt, amelynek méltó környezetet tudtunk teremteni, esőtől, széltől nem kellett tartani, hiszen a helyszín fedett.

Bízom benne hogy hagyománya lesz, mint a nagy, városi fesztivál ráhangoló, felvezető eseménye, a fődíj is, benevezés a szeptember 21-i Székesfehérvári Lecsófőző Vigasságra.

Mindenki készülődött és mi is hozzájárultunk, hogy a főzőcsapatok megfelelő mennyiségű alapanyagot kapjanak; megfelelő mennyiségű paprikát, paradicsomot, hagymát, kenyeret, ásványvizet, egy pici kis pálinkát, egy üveg bort és egy szál kolbászt szalonnával.” - hangsúlyozta Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

„Nagy készülődés előzte meg a lecsófőző versenyt, tizenhat fővel és két csapattal érkeztünk, szeretettel jöttünk” - ,mondta Tóth Józsefné, a Feketehegy-Szárazréti Nyugdíjasklub vezetője.

Az elkészült ételeket Boda János és Rácz Jenő, mesterszakácsok értékelték.

„Tanulni jöttem ide és ez sikerült is.

Jó idő, jó barátok és jókedv. Nagyon finomakat főztek.

Nem volt leégett lecsó, nem volt füstölve, mindenki olyan szépen készítette el, ahogyan csak tudta. A lecsónál nagyon nehéz megmondani, hogy melyik a legjobb.

„A pontozásnál ezért figyelembe vettük az adott főzőcsapat hangulatát, az asztalukat, még az öltözéküket is; hogyan készültek, vagy éppen csak beestek. Mert egy versenyre fel kell készülni. Ezt is pontoztuk.” - emelte ki Boda János, címzetes gasztronómus, a zsűri tagja.