Válogatott hátvédet igazolt a Vidi - Hangya Szilveszter Fehérváron folytatja

Hangya Szilveszter személyében újabb játékos - ezúttal egy hátvéd - érkezett a tavalyi kieső Vasastól Fehérvárra. A klub harmadik nyári igazolása a középpályán bevehető Berecz Zsombort követte Angyalföldről Sóstóra. Hangya már edzésbe állt új csapatánál, de korábbi kézműtétje miatt ma még külön tréningezett.
2018.07.06. 23:38 |

Hangya Szilveszter 2008-ban, 14 esztendősen igazolt az MTK-hoz, ahol a ranglétrát végigjárva 2012 tavaszán az NB II-ben, ősszel az első csapatban, a Ligakupában, 2014 tavaszán pedig az NB I-ben is bemutatkozhatott. A 2014-15-ös szezont már az élvonalba feljutó Dunaújvárosnál kezdte kölcsönben, az OTP Bank Ligában pedig egyszer, éppen a Vidi ellen 4-1-re elveszített decemberi összecsapáson csereként beállva szerepelhetett. 2015 februárjában váltott és az akkor másodosztályban szereplő Vasashoz került - ismét csak kölcsönbe, Angyalföldön pedig végigjátszotta a feljutást hozó tavaszt, majd végleg is a piros-kékek labdarúgója lett.

Az elmúlt három idényben szinte kihagyhatatlan volt az angyalföldieknél, miközben bajnoki bronzot és Magyar Kupa ezüstöt nyert a Vasassal. 2016 novemberében Juhász Roland búcsúmeccsén debütált a magyar válogatottban, ahol összesen eddig négyszer lépett pályára - utoljára Kazahsztán és Skócia ellen.

"A kiesést követően mindenképpen szerettem volna eligazolni a Vasasból, így nagyon megörültem a Vidi megkeresésének, számomra rengeteget jelent, hogy a bajnokcsapathoz szerződhettem. Úgy gondolom, Székesfehérváron minden adott lesz a fejlődésemhez és ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjek el a klubnál. Jó lenne a csoportkörig menetelni az európai kupaporondon. Tudom, hogy a posztomon komoly riválisok vannak, de ez egy egészséges versenyhelyzet, amely minden játékosnak a hasznára válhat. A vezetőedző majd eldönti, hogy mennyi lehetőséget kapok, az biztos, hogy én készen állok majd arra, hogy bizonyítsak!" - fogalmazott Hangya Szilveszter.

"Nem először kerestük meg Hangya Szilvesztert, hiszen az elmúlt átigazolási időszakokban többször is felvettük a kapcsolatot klubjával, most pedig eljött az a nap, amikor minden kedvezően alakult a megegyezéshez. Örömmel jelenthetjük be, hogy egy újabb magyar válogatott labdarúgó csatlakozott a Vidihez, aki még fiatal, nagy potenciállal bír, de már most is komoly tapasztalattal rendelkezik. Fejlődéséhez olyan versenyhelyzetre van szüksége, amely klubunknál adott. Szilveszter érkezésével kényelmes helyzetbe kerültünk, hiszen egy olyan poszton erősödtünk ismét, amely sok csapatnál problémát okoz" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Forrás és fotó: molvidi.hu

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak