HangszerÉSZ – új vetélkedősorozat indult a város középiskolásainak

A város középiskolásainak indított zenei témájú vetélkedősorozatot az ART Kulturális Egyesület. A HangszerÉSZ jelenleg az elődöntők közepén tart, egyelőre iskolánként mérkőznek a diákcsapatok, valamikor a tanév vége előtt pedig egy nagy városi döntőn csapnak össze a legjobbak.
2023.04.28. 11:03 |
HangszerÉSZ – új vetélkedősorozat indult a város középiskolásainak

A tavalyi Ország-Város Bajnokság után most a zene világában mérethetik meg magukat a fehérvári középiskolások.

A HangszerÉSZ vetélkedőhöz hangszeres tudásra nincs szükség, film- és sorozatzenék, valamint mai slágerek felismerésére és rengeteg jókedvre annál inkább. A szervező ART Kulturális Egyesület célja a közösségépítés. Ebben a sorozatban csapatok küzdenek az elsőségért, a játékosok egymást segítve juthatnak közelebb a győzelemhez – tudtuk meg Pisch Norberttől, a szervező egyesület elnökétől.

Jelenleg az elődöntőknél tartanak, ahol egy-egy iskola ismerkedhet meg a játékkal, a tanév vége felé pedig egy városi döntőn csapnak össze a legjobban teljesítő csapatok.

Fehérvári színes

 1. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 2. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 3. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.
 4. Szent László a Belvárosban

  A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő tesz sétát a Belvárosban. A program 18 órakor a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál a Lili & Miki Acoustic műsorával zárul.

  2024.07.19.