Hamísítatlan NFL-hangulatot varázsoltak az amerikai foci-rajongók az Alba Plazába

Hatalmas érdeklődés közepette gyűltek össze az amerikai futballbarátok vasárnap este az Alba Plaza ételudvarában. A több mint százötven érdeklődő a legújabb NFL-idényben első alkalommal gyűlt össze, hogy a Fehérvár Enthroners szakértőivel közösen izgulhassák végig a látványosabbnál látványosabb mérkőzéseket.
2015.10.18. 21:40 |
Hatalmas érdeklődés közepette gyűltek össze az amerikai futballbarátok vasárnap este az Alba Plaza ételudvarában. A több mint százötven érdeklődő a legújabb NFL-idényben első alkalommal gyűlt össze, hogy a Fehérvár Enthroners szakértőivel közösen izgulhassák végig a látványosabbnál látványosabb mérkőzéseket. A nagy érdeklődésre való tekintettel november 1-jén, december 6-án, valamint 2016. január 3-án is várják az amerikai futball szerelmeseit közös meccsnézésre.
Sör, hot-dog, amerikai futball, látványos megmozdulások, pazar cselek, remekbeszabott dobások – minden adva volt a székesfehérvári amerikai focirajongók vasárnap esti kitűnő hangulatához. Az új NFL-szezonban először szerveztek közös meccsnézést az Alba Plaza ételudvarában, ahol több mint százötvenen gyűltek össze, hogy együtt szurkoljanak kedvenceiknek.
Első alkalommal a Buffalo Bills – Cincinnati Bengals, valamint a Green Bay Packers – San Diego Charger mérkőzéseket nézhették meg az érdeklődők az óriáskivetítőn, a Fehérvár Enthroners szakértőinek tolmácsolásában. A nagy érdeklődést jól mutatja, hogy már az első meccsen is többen ültek Green Bay Pakcers mezben, illetve sapkában az ételudvarban. A tengerentúlon igazi közösségi eseménynek számít egy amerikai futball-mérkőzés – ebből kaphattak hangulatos ízelítőt vasárnap este azok, akik ellátogattak az Alba Plazába: az érdeklődők igazi amerikai futball-hangulatot varázsoltak vasárnap este Székesfehérvárra, ahol egyre többen ismerik, és kedvelik meg a világszerte népszerű sportágat. A jó hangulatot pedig csak növelhette a helyszínen, hogy a Fehérvár Enthroners E-Juniors U19 együttese 58-6 arányú diadalt aratott a hétvégén a Jászberény Wolverines fiataljai ellen!
A közös meccsnézések ezzel közel sem értek véget, hiszen a nagy népszerűség okán november 1-jén, december 6-án, valamint 2016. január 3-án is szerveznek hasonló eseményt az Alba Plazaban.

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak