Hagyományteremtés - húsz bográcsban főztek az első Vasváris Gulyáspartin

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal hirdetett gulyáspartit a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola szombatra. Az iskola udvarán összesen húsz bográcsban rotyogtak a finomságok, a gyerekek, a szülők, a pedagógusok és az iskola vendégei is közösen főztek valamint a fehérvári önkéntes tűzoltók és az I. András Király Lovagrend is bemutatót tartott a résztvevőknek.
2017.10.14. 13:45 |
Hagyományteremtés - húsz bográcsban főztek az első Vasváris Gulyáspartin

Amikor idefelé igyekeztem, örömmel vettem észre, hogy szinte biztosan lehetett tudni, kik azok, akik a Vasvári Pál Általános Iskolába mennek, hiszen jól felszerelkezve, bográcsokkal, mindenféle eszközökkel alaposan felpakolva már messziről lerítt róluk, hogy itt bizony valami készülődik. A mai nap családi rendezvény, húsz főzőcsapat serénykedik már kora reggel óta a bográcsok körül. Nagy öröm, hogy az iskola hagyományteremtő szándékú hívó szavát ilyen sokan meghallották. Kívánom, hogy azok a gyerekek, szülők, pedagógusok és hozzátartozók, akik eljöttek, alkossanak közösséget, beszéljék meg közös dolgaikat és érezzék nagyon jól magukat.” - fogalmazott a rendezvényt köszöntve Viza Attila, Székesfehérvár Önkormányzatának közbiztonsági tanácsnoka, a körzet önkormányzati képviselője.

A rendezvénnyel a közösségi szándék mellett az iskola alapítványát is támogatják a szülők, az általuk bográcspénznek illetve rőzsejegynek elnevezett támogatás az alapítványunk kasszájába folyik be és az iskolai oktató-nevelő munkát segítő eszközök megvásárlására fordítjuk. Eddig több mint 140 ezer forintnyi támogatás érkezett a szülők részéről ily módon, amelyet szeretnénk nekik ezúttal is megköszönni. Szintén köszönet illeti Viza Attila tanácsnok urat, aki nélkül a mai hagyományteremtő első palotavárosi Vasváris Gulyásparti nem valósulhatott volna meg.” – mondta el Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója. Az elkészült ételeket Boda János, mesterszakács, címzetes gasztronómus zsűrizte, a legjobb főzőcsapatok díjazásban részesültek.