-
Boggie Christmas koncert
Különleges karácsonyi koncertélményre várja a zeneszeretőket Boggie, aki a legismertebb ünnepi dallamok mellett saját dalaiból is hoz egy csokrot a december 20-i fehérvári fellépésére.
2025.12.17. -
Mézeskalácsos táncos est szépkorúaknak
A régi szép idők dallamai várják a Felsővárosi Közösségi Házban december 20-án rendezendő táncos est résztvevőit. A szépkorúaknak szervezett eseményre minden táncoslábút várnak a szervezők!
2025.12.17. -
A Frim Jakab otthon karácsonya
Szerdán délelőtt karácsonyi műsorral kedveskedtek családtagjaiknak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon dolgozói és ellátottjai, akik a szívet melengető verses, zenés és táncos műsor után a saját maguk által készített ajándékokkal lepték meg vendégeiket.
2025.12.17. -
Élmény a legkisebbeknek!
December 20-án szombaton 10 órától a Kezeslábas Társulat varázslatos előadása elhozza a bábok, a zene, a mondókák és a színház mesés világát! Kutyus, cicus és sok más kedves állat kel életre a szemünk előtt.
2025.12.17.
Hagyományos régi ízek - disznótoros finomságok Feketehegy-Szárazréten
Szombaton dél körül már a kolbász töltéséhez készülődtek a Feketehegy-Szárazréti Toros Napon. A városrész lakói megkóstolhatták a pecsenyét, és az éppen készülő finomságokat várták az asztaloknál.
"Tavaly jól alapoztunk, idén még több az érdeklődő.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő, és elmondta, hogy a hideg idő sem fékezte meg az emberek kedvét. Egyre többen érkeznek, hogy a szabadtéri színpadnál üldögélve borozgassanak, pálinkázzanak, megkóstolják a húsokat, és várják a sült kolbászt, hurkát, levest és a toros káposztát – jól érzik magukat a városrészi rendezvényen. A képviselő kifejezte, hogy minden olyan feltételt sikerült hosszú évek alatt megteremteni, ami mind az előkészítő munkákhoz, mind a főzéshez, mind a szórakozáshoz megfelelő körülményeket biztosít. A sütés-főzést tíz tagú szakmai brigád végzi böllérekkel és szakácsokkal, akikhez harminc városrészi jelentkező csatlakozott, besegítve a munkálatokba.
A Toros Nap Rigó László böllér vezetésével zajlott, aki a készülő kolbász mellett azt mondta: a jó töltés titka, hogy mindent a hagyományok szerint, a régi ízeknek megfelelően csinálnak. A receptről, a fűszerek arányáról csak annyit árult el, hogy a füstölni való kolbászba több fűszer megy a tartósság elérésének a céljából – ahhoz képest, amit helyben fogyasztanak el. Ahogy körbenézett, minden ízlik a kilátogatóknak, így el is fogynak majd a finom toros ételek.