-
Élmény ajándékba
Varázslatos jégrevünek lehetett részese a Fehérvár VIP Klub két adományozójának jóvoltából szombat este a MET Arénában közel kétszáz nehéz sorsú, vagy fogyatékossággal élő fiatal és nevelőszüleik, valamint az őket segítő gondozók és gyermekeik. A Jégvarázs műsora előtt Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a jégshowra érkezőket.
2025.12.13. -
Bakelitbörze a Köfémben
December 14-én vasárnap hanglemez börzét tartanak a Kőfém Művelődési házban 10 és 14 óra között azok számára, akik kincsekre, karácsonyi ajándékra vadásznak. "
2025.12.13. -
Akik értünk dolgoznak Szenteste
Kedves karácsonyi műsorral köszönte meg az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítők áldozatos munkáját az Arany János iskola Honvédelmi Szakköre. A Királykút Emlékházban pénteken rendezett, szeretetteljes ünnepségen a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem és a MÁV képviselői vettek részt, akik a Hétpettyes Óvoda és az Emerson által készített, névre szóló ajándékokat adtak át a diákoknak.
2025.12.12. -
Júniusra költözik a FEZEN
A FEZEN 2026-ban a nyári fesztiválszezon egyik első nagy rendezvénye lesz. A júniusi időpont mellett megérkeztek az első fellépők is. A műfaji sokszínűségből jövőre sem enged a fesztivál, így Azahriahtól a finn Sonata Arctic metálzenekarig számtalan kedvencet felsorakoztató kínálattal készül a fehérvári fesztivál. És ez még csak az első “fellépőcsomag” a lista folyamatosan bővül - ígérik a szervezők.
2025.12.12.
Hagyományos régi ízek - disznótoros finomságok Feketehegy-Szárazréten
Szombaton dél körül már a kolbász töltéséhez készülődtek a Feketehegy-Szárazréti Toros Napon. A városrész lakói megkóstolhatták a pecsenyét, és az éppen készülő finomságokat várták az asztaloknál.
"Tavaly jól alapoztunk, idén még több az érdeklődő.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő, és elmondta, hogy a hideg idő sem fékezte meg az emberek kedvét. Egyre többen érkeznek, hogy a szabadtéri színpadnál üldögélve borozgassanak, pálinkázzanak, megkóstolják a húsokat, és várják a sült kolbászt, hurkát, levest és a toros káposztát – jól érzik magukat a városrészi rendezvényen. A képviselő kifejezte, hogy minden olyan feltételt sikerült hosszú évek alatt megteremteni, ami mind az előkészítő munkákhoz, mind a főzéshez, mind a szórakozáshoz megfelelő körülményeket biztosít. A sütés-főzést tíz tagú szakmai brigád végzi böllérekkel és szakácsokkal, akikhez harminc városrészi jelentkező csatlakozott, besegítve a munkálatokba.
A Toros Nap Rigó László böllér vezetésével zajlott, aki a készülő kolbász mellett azt mondta: a jó töltés titka, hogy mindent a hagyományok szerint, a régi ízeknek megfelelően csinálnak. A receptről, a fűszerek arányáról csak annyit árult el, hogy a füstölni való kolbászba több fűszer megy a tartósság elérésének a céljából – ahhoz képest, amit helyben fogyasztanak el. Ahogy körbenézett, minden ízlik a kilátogatóknak, így el is fogynak majd a finom toros ételek.