Gyulai Memorial - Molnár Attila egyéni csúcsot javítana Székesfehérváron

Molnár Attila bízik benne, hogy tovább javítja idei legjobbját, és tervei között szerepel, hogy kedden hazai közönség előtt faragja lejjebb 400 méteres egyéni csúcsát a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.
2024.07.09. 07:20 |
Gyulai Memorial - Molnár Attila egyéni csúcsot javítana Székesfehérváron

A hazai versenyzők mellett a nemzetközileg elismert sztárokat is különleges emlékek fűzik Magyarországhoz és a székesfehérvári viadalhoz, és Steven Gardiner, a bahamaiak ötszörös Gyulai Memorial-győztese is elismerően nyilatkozott a hétfői sajtótájékoztatóján.

"Csak jó emlékeim vannak erről a versenyről, már jó pár éve részt veszek rajta, úgyhogy szinte már az otthonom, és mindig öröm ide visszatérni" - mondta az M4 Sportnak Gardiner, a verseny 400 méteres csúcstartója, majd hozzátette, hogy minden alkalommal ugyanaz jár a fejében, kimenni a pályára és a legjobbját nyújtani, "és ki tudja, talán ezúttal is összejöhet egy versenyrekord". A tokiói olimpia bajnoka beszélt Molnár Attiláról is, akivel kedden összemérheti tudását 400 méteren, és a dohai vb győztese szerint a 22 éves magyar csúcstartóból akár "szupersztár" is válhat.

"Sokkal izgatottabban várom ezt a versenyt, mint tavaly ilyenkor. Akkor belekóstoltam, hogy milyen hazai környezetben egy +nemzetközibb+ szintű magyar atlétának versenyeznie, és ezért milyen szurkolást kap. Nagyon pozitív emlékekkel hagytam itt a székesfehérvári pályát, és egyre izgatottabb vagyok a keddi verseny miatt. Igyekeztem azért, ide is egy mini csúcsformát időzíteni, mert ugyan az olimpia fő cél, de már ezt is nagyon várom" - hangsúlyozta az idei fedettpályás vb-n ötödik Molnár, aki reméli: tudja folytatni azt a javuló tendenciát, ami idén versenyről versenyre jellemzi, és azt is elárulta, tervei között szerepel az egyéni csúcsának megdöntése.