Győzött a rögbisport ünnepén a Fehérvári Rugby Club együttese

Sikeresen zárták szombaton első megmérettetésüket a Fehérvári Rugby Club Vadkanok csapata. A kezdő sípszó ezúttal is igazi „rögbis” időben hangzott el: a hétvégén országszerte hatalmas szél nem csak a rúgásokba és a hosszú passzokba rondított bele, de a hideg se kímélte a játékosokat
2023.03.13. 10:39 |
Győzött a rögbisport ünnepén a Fehérvári Rugby Club együttese

Fehérvár Rugby Club Vadkanok–Exiles-Kosok 41-20 (38-0)

A székesfehérvári csapat pontjait Jung Lucas 11, Szűcs Máté 10, Csörgei István 5, Czifrus Richárd 5, Szabó Gergely 5, Viktor Fouquet 5 pont szerezték.

Az első félidőben sikerült a Vadkanoknak mind védekezésben, mind támadásban a vendégek felé kerekedni: a Kosok hullámaira válaszul érkező kitámadások sok hibára kényszerítették ellenfelüket, a megszerzett labdákból pedig a begyakorolt taktikai elemeket kivitelezve sikerült áttörni a védőfalukat. Külön kiemelendő, hogy Szűcs Máté, csapatunk fiatal leválója is megszerezte első célját a felnőtteknél, amelyhez pár percre rá hozzátette a másodikat is. A hazai csapat tagjain egyértelműen látszott a bizonyítási vágy, így a félidőre sikerült kiharcolni a 38-0-s eredményt.

A szezon első felében már sokszor megtapasztalt „átok” ezúttal is utolérte azonban a hazaiakat: a második félidőre ezúttal is leengedtek, így az ellenfél irányította a meccset. A fogások és a kitámadás sokszor elmaradtak, amelyet a fizikális, remek tolongásjátékosokat játszató ellenfél kegyetlenül megbosszult, 4 célt is szerezve. A félidő egyetlen hazai pontszerzése Jung Lucas nevéhez fűződik, aki a tomboló szél ellenére rendre magabiztosan értekesítette a Vadkanok összes pontrúgását, ezúttal egy büntetőt is. Öröm, hogy újabb fehérvári fiatal mutatkozott be a felnőtt csapatban, Váradi Norbert személyében, aki nagyon magabiztos játékot mutatott a második félidőben.

A következő mérkőzés március 25 lesz. Az NB II-es tabella élén álló Debrecent (egyetemi csapat) fogadja a Fehérvár Rugby Club

Fotó: FRC, a képen Erős Regő