Gyermekprogramokkal is készülnek - szombaton a Városház téren lesz a Civil Nap

Harmincnál is több, különféle tevékenységeket folytató civil szervezet mutatkozik be a Székesfehérvári Civil Napon, szeptember 22-én, szombaton 9 és 16 óra között a Városház téren. A hagyományos őszi rendezvény kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára, amelyek e napon bemutathatják tevékenységüket a fehérváriaknak.
2018.09.18. 10:39 |

A Civil Nap szombaton, 9 órakor kezdődik a Városház téri színpadon, ahol lesznek koncertek, kreatív és szórakoztató gyermekprogramok.

A Civil Napra Molnár Tamás önkormányzati képviselő, ifúsági és civil tanácsnok, Farnady Judit a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke és Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke közösen hívta a Fehérváriakat.

Az évről évre érdeklődők sokaságát vonzó Székesfehérvári Civil Nap kiváló alkalmat kínál arra, hogy a különféle alapítványok, egyesületek találkozzanak egymással, kicseréljék tapasztalataikat, és arra is, hogy megmutassák a fehérváriaknak, hogy milyen sokrétű munkát is végeznek a hétköznapokban, és ezzel valójában milyen sokat tesznek hozzá Székesfehérvár életéhez, sikeres működéséhez.” - mondta Molnár Tamás, Székesfehérvár civil és ifjúsági tanácsnoka. Hozzátette, hogy az idei Civil Napon tematikusan a Családok évéhez kapcsolatos tematikával készülnek a szervezetek.

Farnady Judit a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy idén a közösség ereje és a családi értékek felmutatása kerül a középpontba. „Szombatra olyan játékokkal készülünk, melyen családok közösen vehetnek részt. Vidám szórakoztató játékok lesznek. Érdekesség, hogy a szervezetek megrajzolják vagy lefestik tevékenységüket, amiből egy kiállítás rendeznek a téren."

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke, kiemelte, hogy délelőtt a kisgyermekes családokat várják a térre, majd fokozatosan egyre fajsúlyosabb témák kerülnek terítékre, végül, levezetésképpen a programok sorát táncos előadások zárják. A Székesfehérvári Civil Nap szombaton 16 óráig várja látogatóit a Városház téren.

Fehérvári színes

 1. Mézfesztivál és méhésztalálkozó is lesz hétvégén Székesfehérváron

  Másodszor lesz Mézfesztivál Székesfehérváron és harmincegyedik alkalommal ad otthont városunk az Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak február utolsó hétvégéjén. Február 22-én, pénteken a Belvárosban méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására, lovagrendek felvonulása várja az érdeklődőket, míg 23-án,  szombaton szakmai nap lesz a Videoton Oktatási Központban. Az események részleteiről a szervezők számoltak be kedden, a Hiemer-házban.

  2019.02.19.
 2. Háromszáz méter kolbász tekeredik a Jancsárkertben a VI. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválon

  Február 23–án szombaton hatodik alkalommal kerül sor a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén. A 9 órakor kezdődő fesztiválon a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket lángossal, rétessel és disznótoros ételek gazdag választékával.

  2019.02.19.
 3. Okos füvek, okos fák - Gyalus Boglárka előadása az intelligens növényvilágról

  A növények „intelligens” lények. Ezt a meglepő felfedezést tették a biológusok, akiknek a munkái forradalmasíthatják a növényvilágról alkotott képünket, s rehabilitálják a növényeket az élővilágon belül. Február 24-én, vasárnap 16.30 órakor „Patikaleidoszkóp - Okos füvek, okos fák” címmel Gyalus Boglárka tart előadást az intelligens növényvilágról a Fekete Sas Patikamúzeumban. A belépés ingyenes.

  2019.02.19.
 4. Kézenfogva nyílt klubnap lesz a rákellenes világnapon

  Február 25-én a rákellenes világnap alkalmából nyílt klubnapot rendez a Kézenfogva Onkológiai Klub A Szabadművelődés Házában. A programban 13 órától életviteli és diétás tanácsadás is szerepel, majd kötetlen formában beszélgethetünk a gyógyult daganatos betegekkel.

  2019.02.19.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek