Gyermekprogramokkal is készülnek - szombaton a Városház téren lesz a Civil Nap

Harmincnál is több, különféle tevékenységeket folytató civil szervezet mutatkozik be a Székesfehérvári Civil Napon, szeptember 22-én, szombaton 9 és 16 óra között a Városház téren. A hagyományos őszi rendezvény kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára, amelyek e napon bemutathatják tevékenységüket a fehérváriaknak.
2018.09.18. 10:39 |

A Civil Nap szombaton, 9 órakor kezdődik a Városház téri színpadon, ahol lesznek koncertek, kreatív és szórakoztató gyermekprogramok.

A Civil Napra Molnár Tamás önkormányzati képviselő, ifúsági és civil tanácsnok, Farnady Judit a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke és Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke közösen hívta a Fehérváriakat.

Az évről évre érdeklődők sokaságát vonzó Székesfehérvári Civil Nap kiváló alkalmat kínál arra, hogy a különféle alapítványok, egyesületek találkozzanak egymással, kicseréljék tapasztalataikat, és arra is, hogy megmutassák a fehérváriaknak, hogy milyen sokrétű munkát is végeznek a hétköznapokban, és ezzel valójában milyen sokat tesznek hozzá Székesfehérvár életéhez, sikeres működéséhez.” - mondta Molnár Tamás, Székesfehérvár civil és ifjúsági tanácsnoka. Hozzátette, hogy az idei Civil Napon tematikusan a Családok évéhez kapcsolatos tematikával készülnek a szervezetek.

Farnady Judit a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy idén a közösség ereje és a családi értékek felmutatása kerül a középpontba. „Szombatra olyan játékokkal készülünk, melyen családok közösen vehetnek részt. Vidám szórakoztató játékok lesznek. Érdekesség, hogy a szervezetek megrajzolják vagy lefestik tevékenységüket, amiből egy kiállítás rendeznek a téren."

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke, kiemelte, hogy délelőtt a kisgyermekes családokat várják a térre, majd fokozatosan egyre fajsúlyosabb témák kerülnek terítékre, végül, levezetésképpen a programok sorát táncos előadások zárják. A Székesfehérvári Civil Nap szombaton 16 óráig várja látogatóit a Városház téren.

Fehérvári színes

 1. Készülnek a fecskék a Mesés kiskertek programra

  A fecskebarát városokhoz csatlakozott nemrég Székesfehérvár. Az apró, de igen hasznos madarakat támogató kezdeményezést a több intézményben kihelyezett műfecskefészkek mellett a Mesés kiskertek program keretében is továbbviszik pénteken.

  2019.05.22.
 2. Twitter-poszt lett a legjobb online tudósítás a Floraliáról

  Megszületett az Online Floralia, azaz #gorsium21 pályázat végeredménye: a legjobb tudósítás Az első nő, akit kifizetnék egy évre is <3 c="" m="" twitter-poszt="" lett="" a="" k="" z="" ns="" gd="" jat="" a="" gyilkoss="" g="" a="" florali="" n="" avagy="" koszor="" koszor="" mi="" rt="" vagy="" olyan="" szomor="" c="" m="" cikk="" kapta="" a="" be="" rkezett="" munk="" kat="" a="" v="" rosi="" facebook-oldalon="" lehet="" megn="" zni="" br="">

  2019.05.22.
 3. Gyermeknapi minikincstár pénteken a Kisfalud Közösségi Házban

  Május 25-én, pénteken kerül megrendezésre a Kisfaludi gyereknap a városrész közösségi házában. A programok 15 órakor kezdődnek, lesz minikincstár foglalkozás Gonda Emmával és Sevella Zsuzsával, alkotó és ügyességi játék, íjászkodás és csillámtetoválás. A belépés díjtalan.

  2019.05.22.
 4. Gyermeknapi csokibuli a Belvárosban - a Tourinformban lehet jelentkezni

  Elkészíthetik saját csokijukat és csokinyalókájukat a gyerekek május 26-án, vasárnap a belvárosi Cadeau Csokizóban. A Tourinform Iroda által szervezett gyereknapi programot négy időpontban is megrendezik.

  2019.05.22.
 1. Természet- és környezetvédelmi filmnap a Barátságban

  Természetfilm-vetítésekkel, szemléletformáló animációs filmekkel várja május 22-én, szerdán az érdeklődőket a székesfehérvári Barátság mozi. A filmnapok célja, hogy moziba invitáljon mindenkit, aki szereti a természetet és a filmeket, valamint kíváncsi rá, hogy mi történik Magyarországon és a világban a természeti értékekkel.

  2019.05.22.
 2. Ismerjük meg a híres fehérvári elődöket - temetői séta a városvédő egyesülettel

  A Városszépítő- és Védő Egyesület május 30-án, csütörtökön 17 órakor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

  2019.05.22.
 3. Vasárnap lesz a Feketehegy-Szárazréti Majális - 19 órától a Hooligans koncertezik

  Május 26-án, vasárnap lesz az idei Feketehegy-Szárazréti Majális a városrész Közösségi Központjában. A programok 14 órakor kezdődnek, fellépnek óvodások és iskolások, lesznek gyerekműsorok, énekes és táncos produkciók is, majd 19 órától a Hooligans koncertezik. A belépés díjtalan.

  2019.05.21.
 4. Interaktív mesedélután a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Május 24-én, pénteken interaktív mesedélután kerül megrendezésre a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A program 14 órakor kezdődik.

  2019.05.21.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek