Gyereket a magasba! - idén is csatlakozik Székesfehérvár a gyerekemelési rekordkísérlethez

A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet idén is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kezdeményezéséhez, melynek keretében - határon innen és túl - összesen 35 településen emelik magasba gyermekeiket a szülők. Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen.
2022.09.21. 09:19 |
Gyereket a magasba! - idén is csatlakozik Székesfehérvár a gyerekemelési rekordkísérlethez

A székesfehérvári „gyerekemelés” a Fehérvári Lecsófőző Vigasság keretében valósul meg 2022. szeptember 24-én a Zichy ligetben. A lecsófesztiválon már 9 órától kézműves foglalkozásokkal és gyermekjátékokkal várják a kisgyermekes családokat, mely 10 órától 12 óráig buborék játszótérrel is kiegészül majd. A színpadon 10.30-tól a Panna-bál zenekar „Buborék mesekoncert”-je szórakoztatja majd a legkisebbeket, majd pontban 11-kor minden szülő a magasba emeli gyermekét, ezzel hívva fel a figyelmet a családi értékek és a gyermekvállalás fontosságára. A gyerekemelésben résztvevők apró ajándékot is kapnak majd a regisztrációt követően.

A rekordkísérletet követően kerülnek átadásra a SZÉNA Egyesület fő támogatóinak, partnereinek és önkénteseinek járó Szamóca-díjak, valamint a korábban meghirdetett „Közösségépítő pályázat” eredményhirdetésére is sor kerül. A székesfehérvári esemény fővédnöke Tarné Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes és világbajnok magyar öttusázó.