Grafikai ötletpályázatot írt ki a fehérvári Hübris sörfőzde a betétdíjas rendszer apropóján

A pályázat a fenntarthatóság, hulladékkezelés témakörben, “Szemét, ne dobd el” címmel várja a műveket grafika, rajz, festészet, és bármely egyéb, digitalizálható grafikai határterületről. A nyertes 250 000 Ft értékű sörpikniket zsebelhet be, valamint a főzdetérben, egy kiállítás keretében is helyet kapnak a legjobb pályaművek.
2023.09.18. 11:58 |
Grafikai ötletpályázatot írt ki a fehérvári Hübris sörfőzde a betétdíjas rendszer apropóján

A pályázat részleteiról ITT tájékozódhat!

A pályázat apropója a 2024.január 1-től bevezetésre kerülő új betétdíjas rendszer, melynek keretében ezentúl minden sörösdoboz és üveg után díjat kell fizetni, ugyanakkor fogyasztás után, visszaváltást követően az összeget vissza is lehet kapni. A remények szerint ez az intézkedés segít csökkenteni a feldolgozatlan, rossz helyre kerülő csomagolóanyagok arányát.

A nagy átállásra a főzde úgy reflektál, hogy az első betétdíjas csomagolású termékeként sörfőzőmesterei segítségével létrehoz egy fenntartható, kizárólag helyi alapanyagokból készített sört, ahol a főzés során keletkező energiafelhasználást is próbálja a lehető legjobban minimalizálni. Ehhez az új sörhöz keresik a legmegfelelőbb csomagolást, melyhez rendhagyó módon csomagolástervezői ötletpályázatot hirdetnek.

A nyeremény - egy nagyszabású hübris piknik mellett, amely a nyertes által választott helyszínen kerül megvalósításra, 250 000 Ft értékben - nem kevesebb, minthogy a beérkező alkotások közül, szakmai zsűri által kiválasztott győztes pályamű lehet e friss főzetű sör hivatalos címkéje. A főzeté, ami beltartalmán túl is a fenntarthatóságot, egy újfajta hulladékkezelést szimbolizálni hivatott hübris lesz.