Go Enthroners! FEAR the E! - a Városházán köszöntötték a HFL-győztes csapatot

Fehérváron hagyomány, hogy a bajnokokat a Városházán fogadják, majd a szurkolókkal közösen ünnepelnek. Így volt ez vasárnap este is, hiszen minden korábbi várakozást felülmúlva a Fehérvár Enthroners a legjobb magyar csapatnak járó cím után szombaton a Kijev Capitals-t legyőzve megnyerte a HFL fináléját. 
2019.07.07. 20:21 |

Gratulálok mindenkinek, férfimunka volt! – mondta dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője. „Azért tartom sokra ezt a bajnoki címet, mert óriási dolog, hogy az utolsó négy meccsen egy-egy pontos volt a különbség. Egymásért kezdtek küzdeni a fiúk, és megbonthatatlan lett a csapategység. Jövőre sokkal nehezebb lesz, hiszen soha nem sikerült még a bajnoki címvédés a HFL-ben – ezt mi szeretnénk megszakítani jövőre. A csapat visszaigazolta, hogy van értelme és eredménye a munkának, és nagyon sok embernek okoztak örömet a meccseken.

A sport és a kultúra erősíti a közösséget

A Fehérvár Enthroners sporttörténelmet írt szombaton, hiszen egy újabb sportágban lett fehérvári csapat bajnok. – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. „Érdemes megállni egy pillanatra, és megnézni, hogy honnan indult a csapat. Amikor először beszéltünk arról, hogy fel szeretné karolni az amerikai focit a város, volt egy olyan közösség, amire lehetett alapozni, és ma is több mint kétezer ember van a mérkőzéseken. A tegnapi nap azonban nem jöhetett volna létre azok nélkül, akik néhány éve sokkal mostohább körülmények között kezdtek, és kitartottak.”

Mint mondta: évről évre próbáltunk segíteni, és a tegnapi napot is egyfajta kezdetnek tekintjük. Részben nem csak azért, mert egy új bajnokcsapat született Fehérváron, hanem azért is, mert ennek a sportnak van jövője Európában, és szeretnénk mi is ott lenni a legjobbak között – hangsúlyozta a város polgármestere. Köszönöm, mindenkinek, hogy bíztak a klubban és bíztak a városban, valamint külön köszönöm dr. Bóka Viktornak, hogy felkarolta Fehérváron ezt a sportágat.

Köszönjük a rengeteg támogatást, amit a város biztosít. – mondta Pál Tibor Kornél elnök. „Ez egy hatalmas előrelépés, de menni kell tovább, hiszen további céljaink vannak. Küzdjetek meg az osztrák sikerért is!” - biztatta a csapatot.

A texasi Jim Ward irányításával készült az Enthroners a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. Először is köszönetet szeretnék mondani Viktornak, Tibornak és azoknak, akik a háttérben dolgoznak a sikerért. – mondta a vezetőedző. „Másodszor pedig az edzői stáb munkáját szeretném megköszönni, de ti, játékosok küzdöttetek meg ezért a bajnoki címért. Mindenhol vannak magasságok és mélypontok, de csak az számít, hogyan megyünk tovább. Nagyon kemény munka volt, ami folytatódik a szezonban, és kezdünk már készülni a következőre is.”

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak