Gluténmentes ételek friss helyi alapanyagból

Február 5-én nyitja meg kapuit az NG's Fast Food Bisztró. A 100%-os gluténmentes, minőségi bisztró fehérvári és megyei termelőktől szerzi be az alapanyagokat, és saját receptjei alapján készíti gluténmentes ételeit, hangzott el a szerdai sajtónyilvános bemutatón, amelyen dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is ott volt.
2021.02.03. 20:06 |
Gluténmentes ételek friss helyi alapanyagból
Egy székesfehérvári közgazdász házaspár évek óta dédelgetett álma válik valóra pénteken, amikor megnyitja kapuit az NG's Fast Food Bisztró a Kossuth Udvarban. A koronavírus-járvány miatt azonban egyelőre csak elvitelre és rendelés alapján kiszállítással nyitnak. Németh Gábor tulajdonos elmondta, régóta tervezték egy vállalkozás indítását. Néhány évvel ezelőtt diagnosztizálták gluténérzékenységét, és az ezt követő éttermi tapasztalatok arra sarkallták, hogy az általuk életre hívott bisztró kínálatában gluténmentes, magas minőségű, lehetőség szerint helyi termelőktől származó alapanyagokból készüljenek az ételek saját receptúrák alapján.  Fontos üzenet egy vállalkozás indítása most, a járványhelyzet közepén, mondta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere reményteljesnek nevezte, hogy a bisztró tulajdonosai egyelőre ugyan csak elvitelre nyitnak a vendégek felé, de később – remélhetőleg - tavasz végén, nyár elején már helyben szolgálhatják fel ételeiket a Kossuth Udvarba betérőknek. „Úgy gondolom, Fehérváron minden ilyen vállalkozást, vendéglátóipari egységet akkor tudunk most a legjobban segíteni, ha lehetőségeinkhez mérten, helyben vagy házhozszállítással rendelünk egy estére, illetve akár hétvégére ételt. Szerencsére az egyre bővülő választékban mindenki megtalálja nemcsak saját ízlésének, hanem az egészségi állapotának is megfelelő kínálatot. Így, együtt, közösen el tudjuk érni azt, hogy ezek a vállalkozások életben maradjanak, és újak nyíljanak, hogy amikor lehetőség lesz rá, újra élettel teljék meg a város!”

Fehérvári színes