Gluténmentes ételek friss helyi alapanyagból

Február 5-én nyitja meg kapuit az NG's Fast Food Bisztró. A 100%-os gluténmentes, minőségi bisztró fehérvári és megyei termelőktől szerzi be az alapanyagokat, és saját receptjei alapján készíti gluténmentes ételeit, hangzott el a szerdai sajtónyilvános bemutatón, amelyen dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is ott volt.
2021.02.03. 20:06 |
Egy székesfehérvári közgazdász házaspár évek óta dédelgetett álma válik valóra pénteken, amikor megnyitja kapuit az NG's Fast Food Bisztró a Kossuth Udvarban. A koronavírus-járvány miatt azonban egyelőre csak elvitelre és rendelés alapján kiszállítással nyitnak. Németh Gábor tulajdonos elmondta, régóta tervezték egy vállalkozás indítását. Néhány évvel ezelőtt diagnosztizálták gluténérzékenységét, és az ezt követő éttermi tapasztalatok arra sarkallták, hogy az általuk életre hívott bisztró kínálatában gluténmentes, magas minőségű, lehetőség szerint helyi termelőktől származó alapanyagokból készüljenek az ételek saját receptúrák alapján.  Fontos üzenet egy vállalkozás indítása most, a járványhelyzet közepén, mondta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere reményteljesnek nevezte, hogy a bisztró tulajdonosai egyelőre ugyan csak elvitelre nyitnak a vendégek felé, de később – remélhetőleg - tavasz végén, nyár elején már helyben szolgálhatják fel ételeiket a Kossuth Udvarba betérőknek. „Úgy gondolom, Fehérváron minden ilyen vállalkozást, vendéglátóipari egységet akkor tudunk most a legjobban segíteni, ha lehetőségeinkhez mérten, helyben vagy házhozszállítással rendelünk egy estére, illetve akár hétvégére ételt. Szerencsére az egyre bővülő választékban mindenki megtalálja nemcsak saját ízlésének, hanem az egészségi állapotának is megfelelő kínálatot. Így, együtt, közösen el tudjuk érni azt, hogy ezek a vállalkozások életben maradjanak, és újak nyíljanak, hogy amikor lehetőség lesz rá, újra élettel teljék meg a város!”

Fehérvári színes

 1. Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház

  A székesfehérvári teátrum március 8-án, a Nőnapon sem fog megfeledkezni a hölgyekről, a koronavírus járvánnyal terhelt időszakában különleges meglepetésével szeretne felüdülést okozni a fehérvári intézmények és cégek munkavállalóinak.

  2021.03.04.
 2. Karbonböjt – tavaszi kezdeményezés a zöld háztartásokért

  A második hetében jár a fenntarthatóság jegyében hirdetett Karbonböjt program, amihez helyi környezetvédők is csatlakoztak. A kezdeményezés lényege, hogy az energiatakarékosság céljából egyszerű praktikákra hívják fel a figyelmet, amelyekkel mindenkinek lehet zöld háztartása, alacsony karbonlábnyommal.

  2021.03.03.
 3. Segít a süti! - adományokkal támogathatjuk a kórháznak felajánlott meglepetéseket

  A Segít a süti akciót a SZÉNA Egyesület önkéntesei indították azért, hogy köszönetet és elismerést fejezzenek ki az édes meglepetéscsomagokkal a kórház dolgozóinak. A járvány harmadik, felfutó hullámában is folytatódik a program, amihez a legkisebb adományokat is örömmel fogadják.

  2021.03.03.
 4. Közlekedési Tudáspróba - márciusban alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák

  A legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat ismerhették meg játékos formában a Közlekedő kisokosból az általános iskolások. A kiadványból felkészülve március 1-12. között közlekedési alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák.

  2021.03.03.
 1. Zsenge medvehagyma és pettyegetett tüdőfű a Bakonyban

  A jó idő megérkeztével egyre több, a természetben előforduló gyógynövénnyel találkozhatunk a kirándulások során. Lencsés Rita szakértő, a Herbarius programok vezetője személyes tapasztalatokat és képeket is megosztott egy Tés környéki túráról: a zsenge medvehagymáról, a pettyegetett tüdőfűről és a salátaboglárkáról.

  2021.03.01.
 2. "Én az életemnek akarok esélyt adni" – újabb fehérvári kisfilm az oltás mellett

  Egyetemista, kisvonat vezető, orvos és színházigazgató is szerepel Székesfehérvár oltásnépszerűsítő kampányának újabb kisfilmjében. A februárban indult sorozatban mesélnek arról, hogy miért döntöttek az oltás mellett.

  2021.03.01.
 3. Ha a helyzet engedi, június végén lesz a Tűzzel-Vassal Fesztivál a kézművesekkel

  Szakmák találkozása címmel a gyermekjátékok készítésével kapcsolatban szerveznek konferenciát és kiállítást, amely online vagy – amennyiben az intézkedések engedik – személyes részvételű lesz. Május 15-én Textiludvar-Textilház címmel lenne vásárral egybekötött, egész napos program a Kézművesek Házánál, valamint június 26-ra tervezik a XVII. Tűzzel-Vassal Fesztivált.

  2021.02.28.
 4. Játékos versenyt hirdet iskolásoknak és családoknak az Öreghegyi Plébánia

  Általános és középiskolásoknak, illetve családoknak hirdet játékos versenyt az Öreghegyi Római Katolikus Plébánia. A Tervezz te is Istennel! pályázatban lehet plébániát megálmodni, bibliai történeteket megjeleníteni vagy akár kirándulást, „Teokecsing”-et tervezni. A pályaműveket március végéig lehet elküldeni.

  2021.02.28.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4