Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 
2018.12.12. 17:02 |

"A jól működő, munkahelyet biztosító, adóbevételt és nyereséget termelő, hasznos terméket és szolgáltatást előállító gazdasági vállalkozás érték, létrehozóját ugyanaz a szándék vezérli, mint a kutatót, művészt, vagy kétkezi munkást: hasznosnak lenni, maradandót alkotni, tisztességgel és becsülettel értéket előállítani, mások által is elismert vagyont szerezni." - emelt ki köszöntőjében Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke a Gazdasági Évzáró Fórumon. Az elnök szólt a Gazdagági Körkép 2018 nevű kiadványról is, amely nemcsak pillanatképet mutat be Fejér megye gazdaságáról, hanem egyben dinamikát, folyamatot is jelez.

Az éves átlagbérek 2016-ról 2017-re - egy év alatt - 14,8%-al nőttek, a TOP 500 cégnél 12,7%-os volt a növekedés. 

A köszöntőt követően Menyhárt Róbert, a NAV Fejér Megyei Adó és Vámigazgatóságának igazgatója elemezte Fejér megye és a TOP 500 2017-es gazdasági teljesítményét. Kiemelte, hogy a naptári évvel azonosan működők 2017. évi társaságiadó-bevallási adatait tekintve Fejér megye társas vállalkozásainak gazdasági mutatói jellemzően pozitívan alakultak. Erre jelentős hatással volt az árbevétel alapján rangsorolt TOP 500 cég. Az értékesítés nettó árbevétele 10%-ot meghaladóan bővült Fejér megyében, a nettó árbevétel 86%-a, az exportbevétel majdnem teljes összege az első 500 vállalkozás kezében összpontosul. A Fejér megyei vállalkozások 97%-a teljes egészében belföldi tulajdonban volt.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Etikus Vállalat Díjat adományozott az Alba Zöchling Kft., a Fehérvár Travel Kft. és a Garzon Bútor Zrt. részére. Etikus Vállalkozó Díjat adományozott Golenyák János egyéni vállalkozó, a Golenyák Fa-Barkács Áruház üzletvezető, tulajdonos számára.

Az Etikus Vállalat és Etikus Vállalkozó Díjakkal azon vállalatokat, illetve vállalkozókat tüntetik ki, akik felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben és jó gyakorlatuk más cégek számára is példaként szolgál. A kamara a díjat 2018-ban alapította.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek